Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Βρούτσης: “Η δέσμευση έγινε πράξη! Απομάκρυνση Εγκαταλελειμμένης αφαλάτωσης από το λιμάνι της Ηρακλειάς”

Γ. Βρούτσης: “Η δέσμευση έγινε πράξη! Σήμερα, απομακρύνθηκε από το λιμάνι της Ηρακλειάς η εγκαταλελειμμένη και μη λειτουργική, εδώ και χρόνια, μονάδα αφαλάτωσης «ΥΔΡΙΑΔΑ»”

Με αφορμή την απομάκρυνση της επικίνδυνης μονάδας αφαλάτωσης από το λιμάνι της Ηρακλειάς, ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανταποκρινόμενο στις συνεχείς οχλήσεις μου, έκανε πράξη τη δέσμευσή του και προχώρησε στην απομάκρυνση της επικίνδυνης Μονάδας Αφαλάτωσης ΥΔΡΙΑΔΑ από το λιμάνι της Ηρακλειάς.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Ηρακλειά μας, αλλά και για τα γύρω νησιά, καθώς η ανενεργή εδώ και αρκετά χρόνια ΥΔΡΙΑΔΑ, εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους τόσο για τη ναυσιπλοΐα, όσο και για το περιβάλλον.  

Αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα και την ανησυχία των κατοίκων του νησιού, προσπάθησα με συνεχείς παρεμβάσεις μου στον τότε αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη να συμβάλω στην ασφαλή απομάκρυνση της ΥΔΡΙΑΔΑΣ, ώστε να αποφευχθούν οι οποιοιδήποτε κίνδυνοι μελλοντικά.

Κατέθεσα μάλιστα και Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή (591/29-3-2022), με αποκλειστικό θέμα: «Απομάκρυνση μονάδας αφαλάτωσης νήσου Ηρακλειάς». Ερώτηση, στην οποία απάντησε ο κ. Πλακιωτάκης και δεσμεύτηκε να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημητρίου Λιανού, καθώς και των Αντιδημάρχων και Προέδρων Ηρακλειάς, Κουφονησιών, Σχοινούσας και Δονούσας. 

Σήμερα η δέσμευσή μου προς τους πατριώτες μου κατοίκους της Ηρακλειάς έγινε πράξη και το λιμάνι του νησιού είναι πλήρως απελευθερωμένο!

Ευχαριστώ την Κυβέρνηση συνολικά για τις ενέργειές της, καθώς και τον πρώην Υπουργό κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη για τη συνεπεία και την άριστη συνεργασία που είχαμε για την επίλυση αυτού τού τόσο σοβαρού ζητήματος για την Ηρακλειά μας!».

Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Βρούτση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα: 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η νέα συνεργασία της kois-optics με την boutique του Elia Mykonos Resort είναι γεγονός. Τώρα μπορείτε να βρείτε premium κομμάτια της συλλογής μας στη...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδές ασθενών από Σύρο, Ίο, Σαντορίνη και Μύκονο Αεροδιακομιδές ασθενών από νησιά των Κυκλάδων, με πτητικά μέσα της πολεμικής αεροπορίας, πραγματοποιήθηκαν από την παρασκευή...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Ν.Ε. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα ζητήματα υγείας Η κατάσταση των δομών υγείας στα νησιά μας είναι σε όλους γνωστή. Η κυβέρνηση και όσοι...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Δήμος Αμοργού συνδιοργανωτής του 7ου Amorgos Trail Challenge Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμοργού είναι συνδιοργανωτής του Amorgos TrailChallenge υποστηρίζοντας οικονομικά μια σπουδαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος  που...