Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πάρος: Μία όμορφη βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Πίττα και στο βιβλίο του – Μία “ζεστή” γιορτή στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών (βίντεο και φώτος)

Πάρος: Μία όμορφη βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Πίττα και στο βιβλίο του – Μία “ζεστή” γιορτή στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών

Μία βραδιά αφιερωμένη στον συγγραφέα Γιώργο Πίττα όπου ζει και δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια στην Πάρο που τόσο αγαπά και συγκεκριμένα στο χωριό των Λευκών.

Η Παρουσίαση βιβλίου, αυτή η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών μία όμορφη βραδιά του Αυγούστου

Μία βραδιά που τα είχε όλα…. είχε την παρουσίαση του βιβλίου του, είχε ομιλίες όπου ανάμεσά τους μίλησε ο κ. Γεωργούσης, ο γιος του κ. Πίττα και η σύζυγός του.

Η βραδιά είχε … αναμνήσεις, φίλοι του και γνωστοί του θυμήθηκαν τα παλιά, πήγαν πολύ πίσω στις στιγμές της νεανικής τους ηλικίας, στον γάμο του Γιώργου Πίττα. Οι μουσικοί του χωριού μας με έναν χιουμοριστικό τρόπο αναπαράστησαν τον “παράγαμό του”

Με όργανα ήρθαν και τραγούδησαν νησιώτικες μελωδίες κάνοντας “καντάδα” στην σύζυγό του όπως τότε.  Ένα μικρό πανηγύρι όπως το χαρακτήρισε ο κ. Γεωργούσης. Μεζέδες, μουσική, χορός, συγκίνηση.

Ο Γιώργος Πίττας γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Σχεδιαστής επίπλων και interior designer με παράλληλες σπουδές πολιτικής οικονομίας και κοινωνιολογίας στο Παρίσι. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Νέο Κατοικείν”, από το 1980.

Από το 1995 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Λευκών της Πάρου, όπου διατηρούσε την πρότυπη ξενοδοχειακή μονάδα “Lefkes Village”.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών΄Επιχειρήσεων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου δραστηριοποιήθηκε σε θέματα πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: “Σημάδια του Αιγαίου”, 2007, “Πάρος: οδοιπορικό στον τόπο και το τοπίο”, 2008, “Αθηναϊκή ταβέρνα”, 2009, “Πανηγύρια στο Αιγαίο”, 2011, “Καφενεία της Ελλάδας”, 2013.

 

Το τελευταίο του «Πάρος, Τόπος – Διατροφικός Πολιτισμός – Γαστρονομία»

Ο Γιώργος Πίττας είναι ένας συγγραφέας που με το βιβλίο του αυτό μοιράζεται με τον αναγνώστη εικόνες του αυθεντικού γαστρονομικού παριανού πολιτισμού. Το βιβλίο αφηγείται την προσωπική του εμπειρία από  όταν πρωτοεπισκέφθηκε το νησί, μέχρι τη σημερινή ημέρα.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο συγγραφέας περιγράφει τη γαστρονομική παράδοση της Πάρου, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τα πιάτα και τα υλικά που αποτελούν την ουσία της τοπικής κουζίνας. Εξιστορεί ιστορίες και αναμνήσεις από τις επισκέψεις του στο νησί, αναδεικνύοντας τη σχέση του με το φαγητό και τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Το βιβλίο δεν περιορίζεται μόνο στη γαστρονομία, αλλά αποτελεί επίσης ένα παράθυρο στον πολιτισμό και την καθημερινή ζωή της Πάρου. Μέσα από τις σελίδες του, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις παραδόσεις, τα έθιμα και την αυθεντική αίσθηση του τόπου.

Συνοψίζοντας, το βιβλίο του Γιώργου Πίττα αποτελεί μια προσωπική αφήγηση του συγγραφέα για τη σχέση του με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της Πάρου, παρέχοντας στον αναγνώστη μια εναρκτήρια εμπειρία στον κόσμο της τοπικής κουζίνας και πολιτισμού.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η αθώωση της Άννας Μαραβέλια, στελέχους του ΚΚΕ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου και δικηγόρου, η οποία δικάστηκε την Τετάρτη 15 Μάη στο Τριμελές...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ως βατραχάνθρωπος του Λιμενικού, έχει υπηρετήσει την πατρίδα με και χωρίς τη στολή του, και αυτό είναι κάτι που θέλει να επαναλάβει, υπό...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Marie Claire: Βιώσιμες Κυκλάδες και Ελληνικό καλοκαίρι – Στο κάδρο η Νάξος και οι ομορφιές της Μία ακόμη σπουδαία πρωτοβουλία ανέλαβε η κα Μαρία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πράσινο Ταμείο: 30 εκατ. ευρώ για πυροπροστασία – Ποια νησιά των Κυκλάδων θα λάβουν μέρος χρημάτων Πόροι ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία...