Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τα κλειστά διαμερίσματα διατηρούν ψηλά τιμές και μισθώματα στην αγορά ακινήτων

Έχουν βγει σπίτια στην αγορά και θα βγουν κι άλλα, σπίτια πολύ ωραία, πολύ προσεγμένα, αλλά με πολύ υψηλές τιμές είπε στην ΕΡΤ η ΓΓ Μεσιτών Αθηνών Αττικής Μίνα Χαρμπαλή.

Ως Σύλλογος Μεσιτών έχουμε κάνει πάρα πολλές αιτήσεις, έχουμε κάνει πάρα πολλές επισκέψεις σε διάφορα υπουργεία και ζητάμε την βοήθεια της πολιτείας διότι υπάρχει σοβαρό θέμα στην αγορά και έχουν ανέβει πάρα πολύ ψηλά οι τιμές των ακινήτων.

  • Οι τιμές δεν έχουν ανέβει από την βραχυχρόνια μίσθωση, έχουν ανέβει γιατί δεν υπάρχουν ακίνητα στην αγορά, έχουμε πολλά κλειστά ακίνητα, ακίνητα κλειστά του δημοσίου τα οποία θα πρέπει να βγουν στην αγορά.

Τα τελευταία χρόνια έχουν μπλοκαριστεί πάρα πολλά ακίνητα στην αγορά λόγω των δανείων και ειδικά τα ακίνητα που έχουν αγοράσει τα funds, και τα έχουν αγοράσει σε πολύ χαμηλές τιμές, σε πολύ χαμηλό ποσοστό της αξίας τους, δηλαδή από 20% έως 30% και τα πουλάνε στις αγοραίες τιμές που έχουμε στην ελεύθερη αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν αγοράζει κανένας τα ακίνητα. Όλα είναι μπλοκαρισμένα.

Ακόμη και οι τιμές στους πλειστηριασμούς από τα funds είναι οι τιμές της αγοράς, και σε πολλά σημεία είναι και ακόμα μεγαλύτερες.

Δηλαδή πάνε κι αυτοί να βγάλουν υπέρμετρες αποδόσεις, που σημαίνει δεν αγοράζει ο Έλληνας, γιατί ξέρει τι γίνεται.

  • Εμείς πιστεύουμε ότι το 99% του προβλήματος αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι τα κλειστά ακίνητα.
  • Τα κλειστά ακίνητα είναι περίπου 700.000 συνολικά, και από αυτά τα 500.000 είναι του δημοσίου, είπε.

Η πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα στην αγορά ούτως ώστε και άλλα ακίνητα, ακίνητα που είναι υπό ανακατασκευή να τα αναλάβει ιδιώτης ο οποίος θα τα μισθώσει με πολύ χαμηλό ενοίκιο για 2 με 3 χρόνια και μετά θα μπει ένα εύλογο ενοίκιο της αγοράς. Αλλιώς θα έχουμε θέμα στην αγορά γενικά και στις μισθώσεις και στις και στις πωλήσεις. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να ανοίξουν όλα τα κλειστά ακίνητα, είπε.

Αναφερόμενη στα προγράμματα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» είπε πως κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αν ανοίξουν και ακίνητα του δημοσίου τότε θα μαλακώσει η αγορά, και θα διορθωθούν οι τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Δημοκρατία του Καρατσάγεβο – Κιρκασίας,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο, Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου, θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα, ύψους 187.188.594 ευρώ, από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού...

ΕΛΛΑΔΑ

Κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε στις 25/04/2024 και μετά από εκτίμηση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχρεωτικές, για το σύνολο του κλάδου των Ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων, κηρύχθηκαν με δύο αποφάσεις που υπέγραψε η...