Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τεράστια συμφωνία αγοράς 235 αεροσκαφών διαπραγματεύεται η Turkish Airlines

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Turkish Airlines Αχμέτ Μπολάτ, ο εθνικός αερομεταφορέας της γειτονικής χώρας διαπραγματεύεται μια μεγάλη συμφωνία αγοράς 235 αεροσκαφών τόσο με την Airbus, όσο και με την Boeing στο πλαίσιο των αναπτυξιακού σχεδίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με το 10ετές σχέδιο ανάπτυξης του στόλου της Turkish Airlines, που παρουσιάστηκε πέρυσι, η εταιρεία στοχεύει να επεκταθεί συνολικά κατά 590 αεροπλάνα. Τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε συμφωνία με την Airbus για 355 παραγγελίες αεροσκαφών A321 στενής ατράκτου και A350 ευρείας ατράκτου.

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού με την Airbus και τη Rolls-Royce στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπολάτ γνωστοποίησε ότι  «διαπραγματευόμαστε τόσο με την Airbus, όσο και με την Boeing για τα υπόλοιπα 235 αεροπλάνα, αφού η Turkish Airlines ακολουθούσε πάντα μια ισορροπημένη πολιτική μεταξύ Airbus και Boeing», προσθέτοντας ότι περιμένει να τελειώσουν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Boeing με ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της, το 737 ΜΑΧ.

Για τους στόχους της εταιρείας, ο πρόεδρος της Turkish Airlines είπε ότι «τα επόμενα 10 χρόνια, στοχεύουμε να αναπτυχθούμε κατά 7,4%, μια πιο μέτρια ανάπτυξη σε σύγκριση με τα τελευταία 20 χρόνια, να μεταφέρουμε 170 εκατομμύρια επιβάτες και να φτάσουμε σε έναν στόλο 810 αεροσκαφών».

Αναφορικά με την Rolls-Royce, ο Μπόλατ αποκάλυψε ότι αναλύονται οι πιθανότητες για την εγκατάσταση μονάδων συντήρησης και επισκευής των κινητήρων της στην Τουρκία, καθώς και τη διεύρυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με σκοπό να παρουσιάσει ένα στρατηγικό πρόγραμμα που επεξεργάστηκε η Turkish Airlines με την Airbus και τουρκικές εταιρείες για την ανάπτυξη της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την Τρίτη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τη νεολαία και...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα νερά άρχισαν να αποσύρονται από ορισμένους τομείς της νότιας Βραζιλίας, που σάρωσαν πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των καταστροφών που έχει υποστεί η περιοχή,...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις κρύας λάβας που σάρωσαν το νησί Σουμάτρα της δυτικής Ινδονησίας, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 67 ανθρώπους, ενώ πολλοί...

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ημεδαποί 27 και 32 ετών, συνελήφθησαν στα Καμίνια, για ληστεία σε βάρος οδηγών ταξί. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν αφαιρέσει άγνωστο...