Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντικειμενικές αξίες: Δεκτές οι ενστάσεις μόνο 12 δήμων

«Ψαλίδι» στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων διεκδικούν 12 δήμοι της χώρας, οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη φάση της επανεξέτασης από τους ιδιώτες εκτιμητές του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για δήμους από όλη τη χώρα που είχαν υποβάλει ενστάσεις στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών με το επιχείρημα ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στις περιοχές τους είναι υψηλότερες από τις εμπορικές τιμές ζητώντας τη μείωσή τους.

Οι δήμοι αυτοί είναι οι εξής: Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Αστυπάλαιας. Συνολικά, ένσταση για μείωση των αντικειμενικών τιμών είχε υποβληθεί από 169 δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, αλλά εγκρίθηκαν μόνο αυτές για τους 12 δήμους.

Η επόμενη φάση της επανεξέτασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου όταν οι εκτιμητές του υπουργείου θα υποβάλουν τις τελικές προτάσεις τους προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θα λάβει τις αποφάσεις.

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις αυτές, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν θα ισχύσουν αναδρομικά. Δηλαδή, στους δήμους στους οποίους θα αποφασιστεί «κούρεμα» αντικειμενικών τιμών δεν θα επηρεαστεί ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ.

Ο λόγος που η αρμόδια επιτροπή εκτιμητών του υπουργείου Οικονομικών απέρριψε την πλειονότητα των ενστάσεων των δήμων είναι η σημαντική αύξηση, κατά τους τελευταίους μήνες, των εμπορικών τιμών στην κτηματαγορά.

Αντικειμενικές αξίες: Δεκτές οι ενστάσεις μόνο 12 δήμων
Συνολικά 169 δήμοι είχαν υποβάλει ενστάσεις για μείωση των τιμών
Με το επιχείρημα ότι: οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στις περιοχές τους είναι υψηλότερες από τις εμπορικές τιμές
Μόνο 12 δήμοι πέρασαν στην επόμενη φάση της επανεξέτασης

(Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Αστυπάλαιας)

Αντικειμενικές αξίες: Tι θα γίνει με τον φετινό ΦΠΑ;
Καμία αλλαγή στον φετινό ΦΠΑ στους δήμους που θα αποφασιστεί «κούρεμα» στις αντικειμενικές
(Καμία αναδρομική ισχύ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιοχές του κέντρου αλλά και οι περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων εξακολουθούν να αποτελούν τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας. Παρά την αύξηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Την ικανοποίηση του για την νέα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, αυτή τη φορά από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνολικά 72.700.677 ευρώ θα καταβληθούν σε 76.052 δικαιούχους, από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με σκοπό τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και στον Έβρο,...