Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελένη Ρεντούμη: Μία σπουδαία γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει ανθρώπους, για να λειτουργεί σωστά, βγαλμένους μέσα από την κοινωνία, εργατικούς, παθιασμένους να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, αλλά κυρίως ανθρώπους που δεν φοβούνται να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, να προτείνουν λύσεις που δεν μπαίνουν σε καλούπια, να μην τα παρατάνε όταν βρίσκουν τα δύσκολα, αλλά κυρίως ανθρώπους καθαρούς που θα κοιτάζουν τους πολίτες στα μάτια και θα λένε την αλήθεια με κάθε κόστος.

Ανθρώπους που τους βλέπουμε καθημερινά ανάμεσα μας, που έχουν όραμα για μία καλύτερη πόλη, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Όλα τα παραπάνω περιγράφουν απόλυτα μία νέα γυναίκα, επιτυχημένη Δικηγόρο, μητέρα 2 παιδιών, σύζυγο, αλλά κυρίως ευαισθητοποιημένη πολίτη που θέλει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό, ώστε να αλλάξει όλα όσα δεν αρέσουν σ’ αυτήν και στους συνδημότες της, ο λόγος για την Ελένη Ρεντούμη, που στις 8 Οκτωβρίου θα είναι Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας με Επικεφαλής το Νίκο Χαρδαλιά!

Η Ελένη Ρεντούμη εκτός από γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι του δυτικού τομέα της Αθήνας, έχει αποδείξει πως ξέρει να δίνει μάχες δίπλα στους συνδημότες της, όπως έκανε άλλωστε και ως Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε νευραλγικούς τομείς. Παράλληλα ως Δικηγόρος παρ΄ Aρείω Πάγω ουκ ολίγες φορές έχει αντιμετωπίσει εκτός από υποθέσεις πολιτών, και σοβαρές υποθέσεις ως συνεργάτης δημοσίων φορέων, όπως ο Δήμος Φυλής, η ΠΕΔΑ, το ΓΝΑ ΛΑΙΚΟ κ.ά. Η μαχητικότητα της την ανέδειξε, παρά το νεαρό της ηλικίας της, σε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ ο εθελοντισμός είναι για εκείνη όχι απλά μία λέξη, αλλά τρόπος ζωής που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύει σε όσους είναι γύρω της. Η οικογένεια είναι για εκείνη ότι πιο σπουδαίο έχει κατακτήσει αλλά ταυτόχρονα και η κινητήριος δύναμη να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά.

Η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά να την συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του σίγουρα είναι εξαιρετική, αφού μιλάμε για μία δυναμική γυναίκα που ήρθε για να δώσει και με το παραπάνω!!!

Ποια είναι η Ελένη Ρεντούμη;

Η  Ελένη Ρεντούμη του Ιωάννη και της Μαρίας, είναι μητέρα 2 παιδιών, σύζυγος του Δημήτρη Κακαβούλη, γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Καματερό, είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών από το 2004 και Δικηγόρος παρ΄ Aρείω Πάγω από το 2017, γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά. Έχει εκπονήσει εργασίες στον τομέα της Εγκληματολογίας και του Δημοσίου Δικαίου, ενώ συμμετείχε στα σεμινάρια Ευρωπαίων Νομικών, διαμεσολάβησης και υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ήταν μόνιμη συνεργάτης στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ» του Δήμου Άνω Λιοσίων αρθρογραφώντας σε μόνιμη στήλη τιτλοφορούμενη «ΔΙΚΑΙΟ – ΛΟΓΙΕΣ» και διαπραγματευόμενη θέματα επικαιρότητας, τοπικού ενδιαφέροντος, κοινωνικά ζητήματα και νομικούς προβληματισμούς.

 Απ’ το 2004 έως το 2006 πραγματοποίησε άσκηση στο δικηγορικό γραφείο των Αθηνών των Δημητρίου και Ιωάννη Μάρκου (Διδάκτορες Νομικής και καθηγητής ΑΣΟΕ ο δεύτερος εξ αυτών), με ποικίλο αντικείμενο, ειδικευόμενο όμως σε εμπορικές υποθέσεις.

Επίσης πραγματοποίησε παράλληλη άσκηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το 2005 – 2006 και ειδικότερα στη Νομική Υπηρεσία του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων) .

Από τον Σεπτέμβριο του έτους 2006 που έλαβε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών συνεργάστηκε με δικηγορικό γραφείο ειδικευόμενο στο ποινικό δίκαιο και ειδικότερα στα αδικήματα ναρκωτικών και οικονομικών εγκλημάτων και έκτοτε ασκεί μάχιμη δικηγορία ενασχολούμενη με υποθέσεις αστικού και ποινικού δικαίου.

Παράλληλα συνεργάστηκε με τον Ο.Ε.Κ. από το 2006 και για 4 έτη. Ενώ ήταν εξωτερική συνεργάτης των τραπεζών ALPHA BANK  & Εθνική Τράπεζα.

Το 2014 εξελέγην δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού με την παράταξη του Νικολάου Σαράντη και είχε την ιδιότητα της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου κοινωνίας των πολιτών και δημοτικής αποκέντρωσης απασχολούμενη και με θέματα τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, ιδιαιτέρως της τοπικής κοινωνίας της δημοτικής ενότητας Καματερού και με θέματα που εισάγονταν στα δημοτικά συμβούλια και άπτονταν των ανωτέρω. Εν συνεχεία διετέλεσε καθήκοντα εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα Πολιτισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με την αποφράδα επέτειο της 10ης Ιουνίου να πλησιάζει, ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, έδωσε στη δημοσιότητα το πολυήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η...

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη ανταπόκριση παρατηρείται στη νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η Ευρώπη, που με τις πρωτοβουλίες της δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας -κοινωνικής, γεωπολιτικής, εργασιακής, οικονομικής- σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου ερείδεται στην ιστορία και στον πολιτισμό, σήμερα όμως βρίσκεται στο απόγειο της πραγματικής διμερούς διπλωματικής σχέσης», επεσήμανε ο...