Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας – Συνεχίζεται το Market Pass μόνο για Θεσσαλία και Έβρο

Από το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2023, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του αναφέρεται στο σχέδιο της επόμενης μέρας, λόγω της καταστροφικής πλημμύρας στη Θεσσαλία.

«Για μια ακόμα χρονιά η Θεσσαλονίκη γίνεται αφετηρία μια νέας διαδρομής. Αυτή η Διεθνής Έκθεση σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας. (…) Τα δεδομένα με καλούν να ξεκινήσω εντελώς διαφορετικά, από την πρωτοφανή δοκιμασία του τόπου, ο οποίος μέσα σε δύο βδομάδες γνώρισε τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά και αμέσως μετά τη μεγαλύτερη πλημμύρα της ιστορίας του. Είναι γεγονότα τα οποία σκιάζουν το σήμερα που οδηγούν όμως και σε έναν ριζικό επανασχεδιασμό μας για το αύριο. Bρέθηκα στον Έβρο και στη Θεσσαλία, είδα τις καταστροφές είδα και την απόγνωση των κατοίκων μπροστά στην επίθεση της φύσης και δύο είναι οι δεσμεύσεις μου: πρώτον πως ό, τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το χτίσουμε ξανά μαζί αλλά θα το χτίσουμε».

Τονίζει στη συνέχεια: «Και στην Θεσσαλία και τον Έβρο άκουσα την οργή των πολιτών. Θέλουν το κράτος τους σε όλες τις εκφάνσεις να επιτελεί την βασική του αποστολή, να προστατεύει δηλαδή ζωές και περιουσίες και διαπίστωσα πόσο δύσκολα εξηγείται σε κάποιον που έχασε το σπίτι του στα πλημμυρισμένα χωριά του Παλαμά ότι στην Θεσσαλία έπεσαν 8.000.000.000 τόνοι νερού».

Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει ότι διαπίστωσε ότι υπάρχει «σύγχυση αρμοδιοτήτων και συχνή μετάβαση ευθυνών αλλά είδα συντονισμό, οργάνωση και κυρίως ηρωισμό, ηρωισμός που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους».

«Οι εθελοντές έδειξαν ότι ο λαός μας έχει ισχυρά αντισώματα αλληλεγγύης. Οι ένοπλες δυνάμεις βρέθηκαν από την ρώτη στιγμή εκεί. Ο βασικός μας εχθρός είναι η λάσπη της πλημμύρας, γι’ αυτό το συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει για όσο χρειάζεται στη Λάρισα και τις πλημμύρες περιοχές».

«Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας, συμπληρώνει.

Η επέκταση του φράχτη συνεχίζει κανονικά διευκρινίζει ο πρωθυπουργός, ενώ τονίζει ότι ποτέ δεν υποχώρησε στα εμπόδια και το «ίδιο θα κάνω και τώρα».

«Η ομιλία μου δεν θα περιλαμβάνει πομπώδεις παροχές»

«Θα είναι μία ομιλία ασυνήθιστη για ΔΕΘ, με αρκετά δεν. Με πρώτο και κυριότερο, δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Δεν θα επιτρέψω να ζήσουμε ξανά το τραύμα μίας εθνικής χρεοκωπίας, ούτε θα αφήσω τους Έλληνες να διχαστούν πάνω στο ψέμα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Εστιάζω στην οικονομία, τη Δικαιοσύνη και σε ένα κράτος που υπηρετεί τον πολίτη στην καθημερινότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Έχω εντολή μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αυτό κάνω, τόνισε ακόμα.

Το Market pass θα συνεχίστεί μέχρι τέλος του χρόνου αλλά μόνο σε Θεσσαλία και σε Έβρο, ξεκαθάρισε και ανέφερε ότι τον Απρίλιο έρχεται νεά αύξηση του κατώτατου μισθού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές στην επαρχία Sindh του Πακιστάν ψήφισαν νόμο που απειλεί τους γονείς με φυλάκιση έως ένα μήνα εάν αρνηθούν να εμβολιάσουν τα παιδιά...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην τεράστια πυρκαγιά που «καταβρόχθισε» την έδρα της διεύθυνσης ασφαλείας, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στην αιγυπτιακή πόλη Ισμαηλία, στη...

ΕΛΛΑΔΑ

Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη επανέρχεται μ’ έναν νέο κύκλο εκπομπών, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στις 22:00 στο  ΕΡΤNEWS και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 24:00, στην ΕΡΤ1. Αφιερωμένη στην κοινωνική έρευνα, η...

ΕΛΛΑΔΑ

«Αύξηση της παραγωγής ταυτοτήτων 30% είχαμε την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο έτη, δηλαδή πολύ περισσότεροι προσήλθαν και έκαναν αίτηση και...