Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγές από τις ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών – Έρχεται η 7η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για την ανεξαρτητοποίηση εννέα βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το επόμενο βήμα είναι η συγκρότηση ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας με επικεφαλής πιθανότατα τον Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, ανεξαρτητοποιούνται οι βουλευτές: Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε πολιτικό κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα και εστάλη και στους γραμματείς του κόμματος, οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος και η ηγετική ομάδα αρνούνται να αναγνωρίσουν και να συζητήσουν τον πολιτικό πυρήνα του προβλήματος. Αντί αυτού, επιλέγουν το ερμηνευτικό σχήμα του «εσωτερικού εχθρού» και της «Πέμπτης Φάλαγγας». Όταν δεν επιλέγουν τις επιθέσεις και τις προσβολές, καταφεύγουν σε έναν απλουστευτικό, κενό περιεχομένου, λόγο με γενικόλογα συνθήματα” αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Λίγο αργότερα την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης με επιστολή του προς την ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος δήλωσε, μέσω κοινωνικών δικτύων, ότι παραιτείται και από τη θέση του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις ενημέρωσα με επιστολή μου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την απόφασή μου να μην είμαι πλέον μέλος του κόμματος. Υπέβαλλα, επίσης, την παραίτησή μου από τη θέση του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχω από τον Ιούλιο του 2014, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ομόφωνη στήριξη των Ευρωβουλευτών μας” έγραψε.

Μετά και τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν προβεί τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει 36 βουλευτές, όταν το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετρά 32 βουλευτές.

Στα επόμενα βήματα πρέπει να περιμένουμε τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους 9+2 (Τσακαλώτο και Πέρκα). Θα αποτελούν την 7η κατά σειρά Κοινοβουλευτική Ομάδα σε σύνολο εννέα Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (α.16) θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση στον πρόεδρο της Βουλής που θα πρέπει να περιέχει τον τίτλο του Κόμματος, τα ονόματα των μελών και του Προέδρου της. Ρωτήθηκε σχετικά ο κ. Χαρίτσης ο οποίος φέρεται να είναι ο επικεφαλής της νέας ΚΟ και απάντησε: “Εν καιρώ θα γίνουν όλα”. Η πρώτη κοινοβουλευτική παρουσία τους αναμένεται να είναι στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για μια δύσκολη απόφαση. «Όλα καλά, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει» είπε η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν ένα προαναγγελθέν σκηνικό αυτό που διαμορφώνεται σήμερα, μια όχι ευχάριστη κατάσταση αναμφίβολα, μια ιδιαίτερη συνθήκη για μας, αλλά είναι σεβαστή η άποψη και η διαδρομή των συναδέλφων βουλευτών» είπε ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας στην ΕΡΤ.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στην οποία...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ 4 λεπτών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με καυστικό τρόπο σχολίασε, σε ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης την σημερινή εξαγγελλία του πρωθυπουργού...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήσιμες συμβουλές δίνει στους καταναλωτές ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς πλησιάζει το Πάσχα και ξεκινούν σε όλη την χώρα οι προετοιμασίες για...