Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A. Γεωργιάδης για την επιστροφή στο υπ. Υγείας: Ημέρα συγκίνησης – Ξεκινάμε δουλειά

Στο υπουργείο Υγείας, μετά από 10 χρόνια, επέστρεψε πάλι ως αρμόδιος υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης και στις πρώτες δηλώσεις του έξω από την είσοδο του κτηρίου εμφανίστηκε συγκινημένος λέγοντας ότι προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Είναι μια μέρα συγκίνησης. Ξεκινάμε τη δουλειά από τώρα. Έχω καλέσει όλους τους συνεργάτες μου για να μπορέσω να ενημερωθώ σωστά, να δω τι γίνεται με την πίεση στα σοκομεία, με την πανδημία και τη γρίπη. Θα πάνε όλα καλά. Θα τα φτιάξουμε όλα καλά, να μην ανησυχεί ο κόσμος» δήλωσε ο νέος υπουργός Υγείας.

Και όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης αναλαμβάνει την θέση αυτή με« πολύ κέφι και όρεξη». Ερωτηθείς για τη νέα του θητεία, απάντησε ότι είναι σε ένα γνώριμο περιβάλλον καθώς όλα αυτά τα χρόνια είχε κρατήσει επαφές με τους παλιούς συνεργάτες του στο υπουργείο.

Η κα Αγαπηδάκη κάνει πολύ καλή δουλειά με τους εμβολιασμούς

«Το πρώτο που θέλω να ασχοληθώ σήμερα είναι κυρίως στην πίεση τα νοσοκομεία από την πανδημία και από τη γρίπη. Να έχουμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε, να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς» είπε προσθέτοντας ότι αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά το θέμα των εμβολιασμών.

«Οι εμβολιασμοί φέτος είναι αρκετά αυξημένοι σε σχέση με πέρσι. Είναι περίπου 45.000 πάνω από πέρσι, όμως σημαντικά χαμηλότερο από την εποχή της πανδημίας. Η κοινωνία μας, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου, φαίνεται ότι χαλάρωσε στο θέμα της πανδημίας που όπως απεδείχθη είναι ακόμα εδώ» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού μετά τις εορτές απάντησε ότι είναι ένα φαινόμενο που χρειάζεται παρακολούθηση προσθέτοντας ότι «φαίνεται ότι είναι στην κορύφωσή του».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Θέλω τη μέρα που θα φεύγω, γιατί οι υπουργοί κρινόμαστε από τη μέρα που ερχόμαστε, αλλά τη μέρα που φεύγουμε, ο κόσμος να λέει ναι “ήταν μια σημαντική αλλαγή. Έχουμε μικρότερες αναμονές, έχουμε λιγότερα ράντζα, έχουμε καλύτερα νοσοκομεία”». Πρόσθεσε, δε χαρακτηριστικα: «Στα υπουργεία όπου πήγα όταν έφυγα άφησα καλύτερα τα πράγματα. Ελπίζω και εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H φετινή διοργάνωση της διάσκεψης για την προώθηση του Παγκόσμιου Εμπορίου και των Επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο στις 13 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το...

ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα που διαγνώστηκε με HIV μετά από επεμβάσεις «βαμπίρ προσώπου» σε παράνομο κέντρο στο Νέο Μεξικό χαρακτηρίζεται ως το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από τον...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ 4 λεπτών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To πριμ αποδοτικότητας 15% στους δημοσίους υπαλλήλους, η Εθνική στρατηγική για τα ΑμεΑ, η αποδοτικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η λήξη...