Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «κόκκινο» η κόντρα ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για την εισαγγελική έρευνα στην εταιρία του Στ. Κασσελάκη – Τριπλή έρευνα για το email της Ασημακοπούλου

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση, στον απόηχο της εισαγγελικής παρέμβασης για την αμερικανική εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη, που ελέγχεται για ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες.

«Δυο μέτρα και δυο σταθμά εκ μέρους της Δικαιοσύνης» βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο νόμος είναι σαφής», απαντούν από την κυβέρνηση. Η κόντρα, όμως, συνεχίζεται και για την υπόθεση της αποστολής email σε ομογενείς από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, θέμα για το οποίο υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα από την εισαγγελία, την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όλο αυτό το διάστημα  ο κ. Κασσελάκης παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία σχολιάζουν πηγές της ΝΔ. Σχετικά με τα όσα υποστηρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης από τη μία λέει ότι δεν είναι σίγουρος αν έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης γιατί υπάρχει διχογνωμία περί υποχρέωσης: Δεν υπάρχει καμία διχογνωμία, ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016.

Τριπλή έρευνα για το email της Ασημακοπούλου

Τριπλή έρευνα από την εισαγγελία, την ανεξάρτητη αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και το Υπουργείο εσωτερικών είναι σε εξέλιξη  για την υπόθεση της αποστολής email από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε ομογενείς. Ο εισαγγελέας θα εξετάσει εάν παραβιάστηκε η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα και το υπηρεσιακό απόρρητο.

Για ανικανότητα να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα Ελλήνων πολιτών κατηγορεί το υπουργείο Εσωτερικών η αντιπολίτευση.

Από το αρμόδιο υπουργείο διαμηνύουν ότι σε καμία περίπτωση  δεν παρέχονται διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα.

Η κα Ασημακοπούλου έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεση των αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Στο μικροσκόπιο της έρευνας αναμένεται να μπουν και τεχνικές λεπτομέρειες  με τον υπολογιστή από το οποίο στάλθηκαν τα μηνύματα στους ομογενείς.

Νέος κύκλος συγκρούσεων για τις παρακολουθήσεις

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης προκαλεί το θέμα των παρακολουθήσεων μετά την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στην Intellexa την εταιρεία που εμπορεύεται το Predator.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στο θέμα, για να πάψει όπως λέει να διασύρεται η χώρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία του Οχάιο έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με έναν Αφροαμερικάνο, ο οποίος πέθανε σε τοπικό νοσοκομείο, αφότου έλεγε επανειλημμένα σε αστυνομικούς «δεν...

ΕΛΛΑΔΑ

Επανασύνδεση με τις ρίζες, αυτή είναι η άσβεστη ανάγκη των περισσοτέρων παιδιών που μαθαίνουν πως είναι υιοθετημένα. Η παλιά τακτική του να κρατείται μυστική...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Iσχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας GPO. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για την εφημερίδα...

ΔΙΕΘΝΗ

Έξι χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης θα αναπτυχθούν στις 8 Μαΐου προκειμένου να διασφαλίσουν την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία, δήλωσε σήμερα...