Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάστηκαν υποψήφιοι στις προκριματικές εκλογές στο Περιστέρι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μίλησε στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Περιστέρι, όπου έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές, όπου θα προκύψουν οι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει αναγγείλει τρεις εκδηλώσεις παρουσίασης των υποψηφίων της Αττικής, με την πρώτη να έγινε στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Νέας Ιωνίας. Η δεύτερη εκδήλωση στο Περιστέρι, και η τρίτη, με την οποία θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 19:30.​

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία «γιορτή της άμεσης δημοκρατίας», υπογραμμίζοντας απευθυνόμενος στο κοινό ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ».

«Οι υποψήφιοί μας θα είναι στην πρώτη γραμμή, και αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου αλλά και μετά. Και θέλω να πω σε όλους σας ότι το μονοπάτι σας τώρα μόλις αρχίζει. Ό,τι και να γίνει, η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας μας, που είναι και θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει όχι μόνο χώρο για σας, αλλά έχει ανάγκη να μείνετε ενεργοί. Και από μένα, έχετε τον λόγο μου, θα είμαι στο πλευρό σας και την επόμενη μέρα» υπογράμμισε.

Δείτε βίντεο:

Η δεύτερη λίστα με τους υποψήφιους για τις προκριματικές εκλογές

Μετά τον Στέφανο Κασσελάκη πήρε τον λόγο η Βούλα Κεχαγιά η οποία έδωσε το λόγο στη δεύτερη λίστα των υποψηφίων στην περιφέρεια Αττικής για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

Γούναρης Γιάννης – Δικηγόρος

Διδάκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο από το London School of Economics. Κάτοχος του διπλώματος στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ακαδημίας Ευρωπαϊκού Δικαίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου, του διπλώματος δημοσίου διεθνούς δικαίου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης και του διπλώματος στην ευρωπαϊκή νομική πρακτική του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα πάνω στο θεσμικό πλαίσιο και τις καταστατικές δομές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με σχετικές δημοσιεύσεις άρθρων, εργασιών και μονογραφιών.  Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με ειδίκευση στο συνταγματικό δίκαιο, στο δίκαιο της ΕΕ και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Γιάννης Γούναρης
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Δημητρέλλης Δημήτριος – Νοσηλευτής

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα . Σπούδασα Νοσηλευτική στο ΤΕΙ Πάτρας  και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Κάτοχος  μεταπτυχιακού στη κλινική Νοσηλευτική. Εργάστηκα για 18 χρόνια σε κεντρικό νοσοκομείο του ΕΣΥ και τα τελευταία 17 ως Γενικός προϊστάμενος επίβλεψης   ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Συμμετείχα στην δημιουργία ,εκ θεμελίων, και στην οργάνωση νοσοκομείου στα Τίρανα  όπου διατέλεσα και Διευθυντής.

Από το 1996 συμμετέχω συστηματικά στα κοινά του χώρου της υγείας  ως μέλος διοικήσεων φορέων.  Δημιουργός της κλαδικής εφημερίδας «Νοσηλευτική Παρέμβαση» (2000-2005). Διατυπώνω συστηματικά την άποψή μου κυρίως για τα θέματα της Νοσηλευτικής και της υγείας μέσω των κοινωνικών δικτύων, ασκώντας  «Πολιτική Νοσηλευτική». Από το 2017 δραστηριοποιούμε στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δημήτρης Δημητρέλλης
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Ζάγκλαρης Ιωάννης – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ονομάζομαι Ζάγκλαρης Ιωάννης και γεννήθηκα το 1988 στην Αθήνα. Μεγάλωσα στην Πετρούπολη και τα τελευταία χρόνια διαμένω στο Περιστέρι.

Είμαι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του  Γεωπονικού  Πανεπιστημίου  Αθηνών. Επιπρόσθετα, σπουδάζω Πληροφορική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και διαθέτω γνώση της Αγγλικής, Γαλλικής και Ισπανικής Γλώσσας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζομαι στον τομέα της Πληροφορικής κι έχω απασχοληθεί σε πολλούς τομείς, όπως η Ναυτιλία, το Περιβάλλον, η Εκπαίδευση και ο Τραπεζικός και Χρηματοπιστωτικός κλάδος.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, συμμετείχα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Σακούτη.

Ζάγκλαρης Ιωάννης
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Ζάρρα Μαλλους Δήμητρα – Αεροσυνοδός

Φοίτησε στο Guildford college του Λονδίνου, έχει Bachelor of Arts Honours στα οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων από το Anglia Ruskin University του Κέιμπριτζ. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το East Anglia University και το κολέγιο του ΝΑΤΟ στις νέες διατλαντικές σχέσεις, διεθνείς οργανισμούς και πρόκληση ασφαλείας. Υποτροφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και FAO.

Μητέρα δυο παιδιών (20 και 19), αεροσυνοδός, παιδαγωγός, εθελόντρια νοσοκόμα του Ιταλικού ερυθρού σταυρού, κατέχει στρατιωτικό τελετουργικό δίπλωμα από το γενικό επιτελείο στρατού.

Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, Επιχειρηματίας Οινοπαραγωγός η ίδια με πολυετή εμπειρία στην αμπελουργία και ελαιουργία.

Ζάρρα Μαλλους Δήμητρα
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Ζαχαροπούλου Χριστίνα – Τραπεζικός Υπάλληλος

Ονομάζομαι Ζαχαροπούλου Χριστίνα και είμαι κάτοικος Αθήνας, Δημότης Παπάγου – Χολαργού. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Στατιστική στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εργάζομαι 20 χρόνια στον τραπεζικό κλάδο, εκ των οποίων τα 10 στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μιλώ αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και είμαι εκπαιδεύτρια yoga. Eίμαι παντρεμένη και έχω έναν γιο.

Η αφοσίωσή μου στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής, με γνώμονα την προσωπική μου εμπειρία ως άτομο με οπτική αναπηρία, με οδήγησε να θέσω την υποψηφιότητά μου στις ευρωεκλογές του 2024.

Με απόλυτη δέσμευση στις αξίες μου, θα αγωνιστώ για ένα δίκαιο, ισότιμο και προοδευτικό μέλλον, διασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή τυχόν ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Ζαχαροπούλου Χριστίνα
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Κυριακόπουλος Δημήτριος – Μουσικοσυνθέτης

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Πραγματοποίησα σπουδές στη σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων των ΤΕΙ Αθηνών και κλασικής μουσικής στο Αττικό Ωδείο Αθηνών.

Εργάστηκα στα ραδιόφωνα ΕΡΑ Δ’ Πρόγραμμα, Δίαυλος 10 – Δυτικής Αττικής, 931 FM – Νοτιοανατολικής Αττικής, Ανεξάρτητη Ραδιοφωνία Ζακύνθου και στην τηλεόραση ΣΚΑΪ TV και ALPHA TV.

Έχω δώσει δωρεάν συναυλίες στην Ζάκυνθο με τραγούδια δικά μου και μελοποιημένα από εμένα ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών όπως: Σολωμός, Κάλβος, Παλαμάς, Edgar Allan Poe κ.ά.

Είμαι μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου. Συμμετείχα ως Σύνεδρος στο 3ο και 4ο Συνέδριο και είμαι μέλος του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Δημήτρης Κυριακόπουλος
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Κωνσταντάρα Δήμητρα – Δημόσιος υπάλληλος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αιγάλεω (έτος Γέννησης 1982, Χολαργός Αττικής). Σήμερα κατοικώ και εργάζομαι στο κέντρο της Αθήνας. Αποφοίτησα από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Αιγάλεω με βαθμό άριστα είκοσι (20).

Είμαι απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (με κατεύθυνση Οργάνωση και Διοίκηση)και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Μεσογειακές Σπουδές, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (αγγλόφωνο Master).

Κάτοχος πρώτου πτυχίου του (πρώην) ΤΕΙ Αθήνας και νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, της Σχολής Ιατρικών Εργαστηρίων, ευρύτερου κλάδου Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιάς.

Ομιλώ τρεις (3) ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά με εξειδίκευση και στα Γαλλικά Διεθνών Σχέσεων (Γαλλικά Διπλωματίας)

Εργάζομαι στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ.

Στο πρόσφατο παρελθόν και κατά τη θητεία μου στο δημόσιο τομέα (περί τα 16 έτη προϋπηρεσίας) ασχολήθηκα εκτεταμένα με τα θέματα ισότητας φύλου και προγράμματα συναφή για την εφαρμογή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχω υπηρετήσει σε μονάδα υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και σε Ανεξάρτητη Αρχή (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων).

Έχω ασχοληθεί με θέματα Πολιτιστικής Διπλωματίας και Eθνικού Branding και είμαι πιστοποιημένη από το Διεθνές Ινστιτούτο Βερολίνου (ICD). Έχω διατελέσει (με καθεστώς απόσπασης)ως συνεργάτιδα σε τ. Γενικό Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του ΥΠΕΞ.

Έχω υπάρξει υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, με την παράταξη της Ανάπλασης ΑΙΓΑΛΕΩ με επικεφαλής συνδυασμού τον τ. Δήμαρχο Αιγάλεω, κ. Δ. Μπίρμπα.

Κωτούλα Καλλιόπη Βίλλυ – Σεναριογράφος & Νοσηλεύτρια Ψυχικής Υγείας

Γεννήθηκα το 1981 στην Αθήνα και εργάζομαι 15 χρόνια ως ψυχιατρική νοσηλεύτρια σε δομή ψυχικής υγείας μ’ ενήλικες με αυτισμό. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι ως σεναριογράφος και ανεξάρτητη παραγωγός ταινιών μικρού μήκους.

Μία από τις ταινίες μικρού μήκους «Η Ρουτίνα» έχει προβληθεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και ημερίδες για την ψυχική υγεία.

Με την υποψηφιότητά μου στις Ευρωεκλογές, επιδιώκω να προωθήσω την ψυχική υγεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταφέροντας την ελληνική πραγματικότητα.

Σκοπός μου είναι η βελτίωση της ποιότητα ζωής των ατόμων με ψυχικές παθήσεις και των οικογενειών τους καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων σε δομές ψυχικής υγείας

Μαύρος Θεόφιλος – Επιχειρηματίας

Είμαι ο Θεόφιλος Μαύρος, 45 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά 22 ετών. Δραστηριοποιούμαι ως επιχειρηματίας στον τομέα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης τα τελευταία 11 χρόνια.

Στο παρελθόν έχω εργαστεί στον τραπεζικό τομέα για 9 χρόνια.

Είμαι απόφοιτος του Αμερικανικού κολλεγίου Deree College με Bachelor στο Marketing Management, ενώ έχω μεταπτυχιακό από το Leicester University, με Diploma στο Tourism Management.

Μπέη Μάρθα – Κοινωνική Λειτουργός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στου Ζωγράφου.

Ζω στα Ιλίσια με τον σύζυγό μου, Θοδωρή Π. Σταθόπουλο, ΕΔΙΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Είμαι αριστούχος της Σχολής Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Αθηνών, εξειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή και στην Συμβουλευτική Γονέων από το ΕΚΠΑ, εκπαιδευμένη στην Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία, Μέλος της

Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης / Αντιμετώπισης του AIDS, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων του Δήμου Ζωγράφου και εργάζομαι ως συντονίστρια του Πολυδύναμου Ιατρείου

Λοιμώξεων και Post COVID φροντίδας της Γ ̈ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ».

Υποστηρίζω εθελοντικές δράσεις και αγαπώ τα ζώα.

Μπεκατώρου Σοφία – Ψυχολόγος

Περήφανη μητέρα δύο παιδιών, τα οποία αποτελούν συνεχή έμπνευση και κίνητρο για δημιουργία και κοινωνική προσφορά.

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και διαμορφώνομαι δια βίου στη Λακανική Ψυχανάλυση. Είμαι ιδρυτικό μέλος του Ψυχαναλυτικού συλλόγου «Το Γράμμα» και εργάζομαι ως Ψυχολόγος και Ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια.

Τα τελευταία τρία χρόνια παρέχω τις υπηρεσίες μου σε επιζώσες-ώντες κακοποίησης ως εθελόντρια του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας και στηρίζω τις ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις της ΜΚΟ ΕΛΙΖΑ, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

Ως αθλήτρια ιστιοπλόος κατέκτησα ως καπετάνισσα της εθνικής ιστιοπλοϊκής ομάδας  το Χρυσό ( Αθήνα 2004) και το Χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο (Πεκίνο 2008).

Παράλληλα με την αθλητική μου δραστηριότητα υπερασπίστηκα διεθνώς τα δικαιώματα των ιστιοπλόων με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της επιτροπής Αθλητών στη διεθνή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Υπήρξα εκπρόσωπος των αθλητών στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλος των επιτροπών της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος της επιτροπής «Γυναίκα και Ισότητα στον αθλητισμό» της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εχω υπηρετήσει επίσης  με ήθος και υπερηφάνεια τη χώρα μου ως Ταγματάρχης στη μονάδα Επίλεκτων Αθλητών στο Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μπινετζής Δημοσθένης – Πολιτικός επιστήμονας

Ονομάζομαι Δήμος Μπινετζής και είμαι μέλος του προεδρείου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης

Παιδείας της οργάνωσης. Είμαι 29 ετών και ζω στο Περιστέρι. Έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου στον τομέα των μίντια, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα Πολιτικών Επιστήμων στο

πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου έλαβα και υποτροφία αριστείας από το ΙΚΥ ως πρώτος σε βαθμολογία στο τμήμα. Παράλληλα είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας. Έχω εργαστεί στον

ιδιωτικό τομέα στον τομέα διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, ενώ έχω υπάρξει και ελεύθερος επαγγελματίας. Για μεγάλο διάστημα έχω κατοικήσει στην Γερμανία και συμμετείχα στην οργάνωση της Γερμανίας. Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 12 χρόνια.

Παναγιώτου Λάμπρος – Δημοσιογράφος

Ονομάζομαι Λάμπρος Παναγιώτου, γεννήθηκα το 1964 στην Άρτα, κατοικώ στην Ηλιούπολη Αττικής και έχω δυο γιους, 13 και 5 ετών.

Σπούδασα Κοινωνιολογία και Δημοσιογραφία & MME στο Πανεπιστήμιο “Carlo Bo” του Urbino (Ιταλία). Μιλάω άπταιστα την ιταλική και τη γερμανική γλώσσα.

Έχω εργαστεί ως καθηγητής Κοινωνιολογίας και Ιταλικών, ενώ από το 1995 και μετά ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μεγάλη μου αγάπη, τηδημοσιογραφία.

Έχω εργαστεί από το 1997 στο STAR CHANNEL (ελεύθερο, κοινωνικό & πολιτικό ρεπορτάζ), ενώ από το 2017 εργάζομαι ως κοινοβουλευτικός συντάκτης στην ΕΡΤ. Είμαι λάτρης των θαλάσσιων σπορ (wind & kite surf), του τένις αλλά και της πολιτικής.

Πανόπουλος Δημήτρης – Δημοσιογράφος

Ο Δημήτρης Πανόπουλος γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα.

Είναι δημοσιογράφος και μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ). Έχει εργαστεί σε έντυπα, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από το 2011. Έχει υπηρετήσει την ερευνητική δημοσιογραφία ενώ ως ρεπόρτερ έχει καλύψει σημαντικά γεγονότα.

Μεταξύ άλλων, την περίοδο 2015 – 2018 εργάστηκε στην εκπομπή Checkpoint Alpha κάνοντας τόσο συνεντεύξεις όσο και πολιτικό/ δικαστικό ρεπορτάζ. Συνέχισε στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές του ALPHA και του ΣΚΑΪ. Την περίοδο αυτή, ως ρεπόρτερ μετέφερε από την πρώτη γραμμή τα μεγαλύτερα γεγονότα που συγκλόνισαν την χώρα. Το 2018 κάλυψε δημοσιογραφικά τη φωτιά στο Μάτι, το 2019 το μεγάλο σεισμό στην Αλβανία ενω από το 2015 επισκέφθηκε πολλές φορές τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου για το μεταναστευτικό με αποκορύφωμα την πυρκαγιά στη Μόρια της Λέσβου το 2020. Βρέθηκε ,ως ανταποκριτής, πολλές φορές σε περιοχές που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές. Από το 2021 συμμετέχει στην εκπομπή “Καλύτερα Δε Γίνεται” στην τηλεόραση του ALPHA.

Έχει σπουδές στη δημοσιογραφία και τη Δημόσια Διοίκηση ενώ μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Πανταζίδης Αύγουστος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο Αύγουστος Πανταζίδης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπου μέσω της Διπλωματικής Διατριβής “Santorini Basalts: A new Candidate Martian Analogue”, εξειδικεύτηκε στην πλανητική Γεωλογία και πιο συγκεκριμένα στην εύρεση πανομοιότυπων γεωλογικά περιοχών του Άρη στην Γη.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο είχε την ευκαιρία να εντρυφήσει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη διαστημικών εφαρμογών συμμετέχοντας σε διακεκριμένα πρότζεκτ με θέμα την καλλιέργεια στο διάστημα (Space Agrobox, Cyclamina Project).  Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε ο ίδιος σε αποστολές προσομοίωσης μακράς διάρκειας για τον Άρη και την Σελήνη, ως ανάλογος αστροναύτης.

Επιπλέον, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνατότητές του ως δόκιμος αστροναύτης ιδιωτικών εταιρειών  στα πλαίσια του διαγωνισμού Career Astronaut Competition στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ενώ κατάφερε μέσω υποτροφιών να αποκτήσει απαραίτητες δεξιότητες για τη συμμετοχή σε επανδρωμένες αποστολές όπως αυτή του πιλότου ή του αυτόνομου δύτη.

Τα τελευταία δύο χρόνια και μέσω της εμπειρίας που έχει αποκομίσει στον τομέα της επανδρωμένης διαστημικής, η οποία φτάνει την μία δεκαετία,  εργάζεται ως σύμβουλος σε θέματα διαστημικού τουρισμού με σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη του συγκεκριμένου επιχειρηματικού τομέα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πεφάνης Ρόμπερτ – Στέλεχος εκπαιδευτικού οργανισμού & Καθηγητής Επικοινωνίας

Γεννήθηκε στην Αγγλία το 1969.

Σπούδασε Marketing στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία  & ΜΜΕ στο University of Leicester.

Εργάστηκε στον χώρο της Επικοινωνίας από το 1992 μέχρι το 2014, έχοντας θητεύσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, in.gr) και άλλους Ομίλους ΜΜΕ. Από το 2015, εργάζεται στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει διδάξει Επικοινωνία και Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site.

Έχει εκδώσει δυο μυθιστορήματα και μια συλλογή μικρών ιστοριών.

Είναι παντρεμένος με τη Λίζα Αντωνιάδη και έχει δυο γιούς, τον Κοσμά και τον Φοίβο.

Πιπερίδης Ζαχαρίας – Πολιτικός Επιστήμονας

Ονομάζομαι Ζαχαρίας Πιπερίδης και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973.

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες, με κατεύθυνση το Δίκαιο & την Πολιτική, στο Πανεπιστήμιο Γένοβας στην Ιταλία. Είμαι, μεταξύ άλλων, πιστοποιημένος από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο & την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στους τομείς: Κανονιστικής Συμμόρφωσης , Καταπολέμησης Ξεπλύματος Χρήματος , Ψηφιακού Μετασχηματισμού και ESG Policies (Environmental, Social,  Governance). Μιλάω Αγγλικά και Ιταλικά.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζομαι στον Τραπεζικό κλάδο και ασχολούμαι με θέματα Καταπολέμησης Ξεπλύματος και Διαφάνειας. Κατά το παρελθόν διετέλεσα σύμβουλος επικοινωνίας σε πολιτικά πρόσωπα και στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών που φοιτούν στο γυμνάσιο.

Πνευματικός Νίκος – Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ο Νίκος Πνευματικός είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΠΑΔΑ,  στο Τμήμα Πολίτικων Μηχανικών. Διδάσκει σε δυο μεταπτυχιακά προγράμματα ένα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τίτλο  ‘Διαχείριση Τεχνικών Έργων’ και ένα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με τίτλο  ‘Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων’. Επίσης διδάσκει και στη Σχολή Τεχνικής Εκπαιδεύσεως Αξιωματικών Μηχανικού (ΣΤΕΑΜΧ).

Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στην περιοχή της ανάλυσης και σχεδιασμού αντισεισμικών κατασκευών. Έχει διατελέσει για δέκα χρονιά στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτυών και έχει δουλέψει στην αρχή της καριέρας του σαν ελεύθερος επαγγελματίας ως πολίτικος μηχανικός. Είναι παντρεμένος με την Ούνγκι Σύλβια και έχουν δυο παιδιά τον Οδυσσέα και την Άρτεμις Πνευματικού.

Χαρίτου Λίνα (Σταυρούλα) – Σχεδιάστρια ενδυμάτων

Ονομάζομαι Λίνα (Σταυρούλα) Χαρίτου, γεννήθηκα τέλη του 1975 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα.

Φοίτησα στο Βαρβάκειο. Μετά την αποφοίτηση μου το 1993 κατευθείαν ασχολήθηκα με τον τομέα της μεταποίησης, σπούδασα σχεδιάστρια ενδυμάτων και από το 1996 έως το 2020 εργάστηκα αδιάκοπα σε ελληνικές επιχειρήσεις στον συγκεκριμένο τομέα ,τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και μετέπειτα σε διοικητικές θέσεις.

Παράλληλα από το 2011 ασχολούμαι επαγγελματικά και με τη γιόγκα ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια.

Ως πολίτης τόσο της χώρας μου αλλά και του πλανήτη που ζούμε, από μικρή, είχα ιδιαίτερη εν συναίσθηση απέναντι στην οικολογία, στα δικαιώματα των ζώων ενώ η βιώσιμη ζωή είναι προτεραιότητα για τις επιλογές μου.

Σαπουνά Αναστασία – Εφοριακός

Γεννήθηκε στο Περιστέρι. Συντονίστρια του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, εργάστηκε σε θέματα Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας την περίοδο 2016 – 2018. Πρώην Πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε..

Πτυχιούχος του Παντείου με παράλληλες σπουδές στην ανάπτυξη λογισμικού. Με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ διορίστηκε στην εφορία Άνδρου του 2005. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής με διαδρομή σε κομματικές θέσεις. Ενεργοποιήθηκε κοινωνικά: από τα μαθητικά συμβούλια και τις καταλήψεις του ’91, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στον εθελοντισμό, στο κίνημα για να παραμείνουν ενεργές Δημόσιες Υπηρεσίες στα νησιά την περίοδο των μνημονίων. Είναι μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών. Παντρεμένη με τον Δημήτρη Ζάννε μεγαλώνουν μαζί την Καίτη, τον Γιώργο και τον Αντώνη.

Σιδερα Ευα – Ιδιωτική Υπάλληλος

Μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια με προοδευτικούς γονείς με βασικό γνώμονα τη  μόρφωση και το σεβασμό στις  αρχές και αξίες της αριστεράς.

Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα όπου και σπούδασα Δημόσια Διοίκηση και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Το τμήμα αυτό μου  προσέφερε γενικές γνώσεις νομικές,οικονομικές, τραπεζικές, στρατηγικές διοικησης, εκπαιδευτικές ως καθηγήτρια κοινωνικής πολιτικής αλλά ιδίως Ευρωπαϊκές γνώσεις. Πήρα άριστα στα μαθήματα Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Ευρωπαϊκου δικαίου και ανάλογη υποτροφία για τις Βρυξέλλες.

Η μελέτη μου πάνω στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι ολοκληρώθηκε με εργασίες πάνω στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και την συνύπαρξη της σε πολλά θέματα  με τις άλλες γείτονες χώρες .Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στο οποίο και εξειδικεύτηκα ήταν το μεταναστευτικό καίριο για την γεωπολιτική θέση της χώρας μας .Παράλληλα με τις σπουδές μου απ’ όταν ήμουν φοιτήτρια εργάστηκα  σε πολυεθνικές εταιρείες σε διάφορους τομείς όπως και συνεχίζω και σήμερα .Η εργασιακή μου εμπειρία αποτελεί εφόδιο βασικό για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν στην χώρας μας .

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ότι  είμαι μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με το γιο μου 15 ετων να μου δίνει δύναμη στη ζωή μου να αγωνίζομαι για το κοινό καλό.

Σπανέα Ρεγγίνα Αγγελίνα – Υποψήφια διδάκτωρ Παν/μίου Πατρών στη Διοίκηση Τουρισμού, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων ΣΑΑΕΚ, Οικονομολόγος

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1991. Πτυχιούχος ΤΕΙ Πάτρας στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Βιώσιμη Ανάπτυξη, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ με διδακτική εμπειρία από το 2017. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Εργάζομαι στον Ιδιωτικό τομέα και στην εκπαίδευση. Από τα φοιτητικά μου χρόνια συμμετέχω ενεργά στα κινήματα της γενιάς μου.

Στόφυλας Ηλίας – Υποψήφιος διδάκτωρ φιλολογίας ΕΚΠΑ, Ποιητής

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σπέτσες. Περάτωσα τις βασικές μου σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, στο οποίο εισήχθην με υποτροφία του κληροδοτήματος Παπαδημητρίου. Ολοκλήρωσα με Άριστα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα A΄ κύκλου στον τομέα της Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Σήμερα, είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Για την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής έλαβα υποτροφία από το κληροδότημα Κρήτσκη. Ασχολούμαι συστηματικά με την πολιτισμική κριτική και τις σπουδές του φύλου.

Γνωρίζω Αγγλικά. Έχω δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες, ενώ έχω εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές, ένα κριτικό δοκίμιο. Από τα φοιτητικά μου χρόνια δραστηριοποιούμαι στον χώρο της Αριστεράς. Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Χαρίτου Λίνα (Σταυρούλα) – Σχεδιάστρια ενδυμάτων

Ονομάζομαι Λίνα (Σταυρούλα) Χαρίτου, γεννήθηκα τέλη του 1975 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσα.

Φοίτησα στο Βαρβάκειο. Μετά την αποφοίτηση μου το 1993 κατευθείαν ασχολήθηκα με τον τομέα της μεταποίησης, σπούδασα σχεδιάστρια ενδυμάτων και από το 1996 έως το 2020 εργάστηκα αδιάκοπα σε ελληνικές επιχειρήσεις στον συγκεκριμένο τομέα ,τόσο στο δημιουργικό κομμάτι όσο και μετέπειτα σε διοικητικές θέσεις.

Παράλληλα από το 2011 ασχολούμαι επαγγελματικά και με τη γιόγκα ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια.

Ως πολίτης τόσο της χώρας μου αλλά και του πλανήτη που ζούμε, από μικρή, είχα ιδιαίτερη εν συναίσθηση απέναντι στην οικολογία, στα δικαιώματα των ζώων ενώ η βιώσιμη ζωή είναι προτεραιότητα για τις επιλογές μου.

Αναστόπουλος Παναγιώτης – Συνταξιούχος ΟΑ – Πρώην Διεθνής Διαιτητής Καλαθοσφαίρισης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αγωνίστηκε ως καλαθοσφαιριστης στον Αθηναϊκό Βύρωνα και στον Καρέα. Το 1993 αποφοίτησε από τη σχολή διαιτησίας του Συνδέσμου Αττικής. Το 2002 αξιολογήθηκε για την Α1 κατηγορία και το 2005 χρίστηκε διεθνής. Το 2006 συμμετείχε στο Final 4 των πρωταθλητριών ομάδων γυναικών. Το 2007 εντάχθηκε στους διαιτητές της Ευρωλίγκας και παρέμεινε μέχρι το 2016 καταγράφοντας περίπου 120 αγώνες. Το 2008 συμμετείχε στο final 8 του Euro Cup. Το 2011 συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ γυναικών και την ίδια χρονιά διαιτήτευσε τον τελικό του Euro Cup. Το 2013 διηύθυνε τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος U-19 μεταξύ Σεβίας-ΗΠΑ στην Πράγα.To 2017 διαιτήτευσε τον πρώτο ιστορικά τελικό του Basket Champions League . Το 2019 διαιτήτευσε τον δεύτερο τελικό του Euro Cup. Στην Ελλάδα διαιτήτευσε 450 αγώνες στην Α1 για 20 χρόνια , με συμμετοχές σε καθοριστικούς αγώνες της τελικής φάσεως του πρωταθλήματος. Είναι συγκάτοχος με τον Λάζαρο Βορεάδη, του ρεκόρ παρουσίας διαιτητή σε τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος με 7 συμμετοχές τα έτη 2011,2012,2013,2016,2017,2020 και 2021. Σπούδασε και ειδικεύτηκε ως μηχανικός αεροσκαφών και εργάστηκε σε μεγάλη αεροπορική εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ* απο το 1986 εως το 2009.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές για ένα ειρηνικό και δημιουργικό αύριο έστειλε στο πασχαλινό μήνυμά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία έκανε Ανάσταση στη Μητρόπολη. Εκτός των...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τραπέζι του Πάσχα αναφέρει πως έκανε βόλτα με το ποδήλατό του παρέα με τη σύζυγό...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα αιχμηρό αναστάσιμο κήρυγμα ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος έβαλε και πάλι στο στόχαστρό του όσους ψήφισαν τo νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνέχισε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό...