Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε κανέναν Μπελέρη και καμία ομογένεια τώρα

«Το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. έχει 42 άξιες γυναίκες και άνδρες. Ο καθένας από διαφορετική γενιά, από διαφορετική περιοχή της χώρας. Ο καθένας με τα δικά του ένσημα, παραστάσεις ζωής, που θέλει να εκπροσωπήσει, να αντιπροσωπεύσει μία ξεχωριστή, ίσως και περισσότερες πτυχές από την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση σε δύσκολα χρόνια, που προσπαθεί να κάνει κάτι καλό για τον τόπο», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Φρέντι Μπελέρης συμβολίζει έναν άνθρωπο στο όνομα του οποίου παραβιάστηκε το Κράτος Δικαίου, το τεκμήριο αθωότητας.

«Είναι ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, ένας Έλληνας από την ομογένεια στη Βόρεια Ήπειρο, ο οποίος με την αξία του, με τους ψηφοφόρους του, εξελέγη Δήμαρχος Χειμάρρας και ενώ απαιτούσαμε όλοι, όχι ως Ν.Δ., ως Έλληνες, να έχει μία δίκαιη δίκη, καταδικάστηκε. Δεν έχει ορκιστεί, ενώ είναι ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος. Και μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι όλοι αυτοί οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το Κράτος Δικαίου, αλλά «κατάπιναν αμάσητους» αυτούς που απειλούσαν δημοσιογράφους, αυτούς οι οποίοι έχουν καταδικαστεί 13-0 από τη Δικαιοσύνη, ενοχλούνται που θέλει ένας άνθρωπος να είναι υποψήφιος με το κόμμα που επιθυμεί, με το κόμμα στο οποίο ανήκει όλα του τα χρόνια, για να στείλει αυτό το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι σε κάποιες εβδομάδες θα γίνει το Εφετείο του Φρέντι Μπελέρη και στην περίπτωση που καταδικαστεί και σε Β’ βαθμό είναι πολύ πιθανή η παρεπόμενη ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

«Εμείς συνεχίζουμε δυνατά και φωνάζουμε για την αθωότητά του, φωνάζουμε για την δίκαιη δίκη που πρέπει να έχει, για το σεβασμό στο Κράτος Δικαίου. Δεν είμαστε εμείς που υποκαθιστούμε καμία Δικαιοσύνη, ούτε την αλβανική Δικαιοσύνη», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν ο Φρέντι Μπελέρης θα πάει στην Ευρωβουλή στην περίπτωση που αθωωθεί ανέφερε πως μακάρι να είναι αυτό το «ευχάριστο» δίλλημα.

«Δεν είμαστε ακόμα εκεί, εκκρεμεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό και το ξαναλέω: Είναι ακόμη 41 υποψήφιοι, ο καθένας εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό. Αλλά είναι πολύ άσχημο επειδή επελέγη ένας άνθρωπος, μετά από και δική του επιθυμία, να είναι υποψήφιος με το κόμμα που ανήκει -ο Φρέντι Μπελέρης δεν το έχει κρύψει ποτέ, ο Πρωθυπουργός δεν θυμήθηκε κανέναν Μπελέρη και καμία ομογένεια τώρα», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Να θυμίσω σε αυτούς οι οποίοι νομίζουν ότι εργαλειοποιούμε τον οποιονδήποτε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε ανύποπτο χρόνο και πριν από ένα χρονικό διάστημα, πριν από ένα χρόνο, εκεί. Να δουν την υποδοχή την οποία είχε ως Πρωθυπουργός της χώρας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το να φωνάζεις δυνατά για τα δικαιώματά σου δεν είναι δεξιά ή αριστερή πολιτική.

«Δυστυχώς, για πάρα πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα τα ζητήματα κράτους δικαίου, κοινωνικής πολιτικής, τα ζητήματα αυτά που λέμε προοδευτικά, προσπάθησαν κάποιοι να τα πάρουν ως μονοπώλιο. Εμείς δεν θεωρούμε ότι ανήκουν σε κανέναν μονοπωλιακά», συνέχισε.

Για τον πήχη που έχει βάλει η ΝΔ στις ευρωεκλογές δήλωσε πως είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η ισχυρότερη δυνατή εκπροσώπηση του κυβερνώντος κόμματος, γιατί – όπως επεσήμανε – υπάρχει αντίθεση.

«Η αντίθεση μεταξύ ενός κόμματος, ενός Πρωθυπουργού που διεκδίκησε και έφερε χρήματα για τη χώρα του -έχει πολύ μεγάλη αξία- τα 43 δις για την πανδημία, που κρατήθηκαν «όρθιες» οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στα 36 δις, η επέκταση του φράχτη στον Έβρο, η οχύρωση των συνόρων, το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό που άνοιξε η οικονομία. Από την άλλη πλευρά είναι αυτοί -άρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι- που υπογράφουν ψηφίσματα για να κοπεί η χρηματοδότηση της χώρας -ήρθε η αρμόδια Επίτροπός, η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, η Βέρα Γιούροβα και μίλησε για σημαντικά βήματα προόδου στο Κράτος Δικαίου και στην ελευθερία του Τύπου, δείτε το βίντεο και να το δουν κυρίως αυτοί που μας κατηγορούν. Είναι αυτοί οι οποίοι δεν ψηφίζουν επεκτάσεις προγράμματος που εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι και για προληπτικές εξετάσεις για γυναίκες και άνδρες, που πρέπει να δουν αν έχουν καρκίνο. Είναι αυτοί που δεν ψηφίζουν φωτοβολταϊκά στο χωράφι για φτηνότερο ρεύμα για τους αγρότες», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε εθνικές με ευρωεκλογές ή το ανάποδο και πως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2027. «Το ξαναλέω. Όπως αντιλαμβάνεστε η σταθερότητα δεν μετριέται με χιλιοστά ή εκατοστά. Αρκεί ένα καθαρό μήνυμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας, μια αποτύπωση συσχετισμών ξεκάθαρη και βέβαια θα συνεχίσουμε το πολύ δύσκολο έργο που έχουμε», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει θέματα από την ατζέντα της ΝΔ, απάντησε πως αν δεν υπήρχε η εμπειρία του 2012-2015 που ήταν Αντιπολίτευση το ίδιο κόμμα και έλεγε όσα έλεγε και του 2015-2019 που κυβέρνησε και έκανε τα εντελώς αντίθετα, «θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι οι «θαυματοποιοί» αυτοί, οι οποίοι μπορεί να «περπατάνε στη θάλασσα», να δημιουργούνται σταυροί όταν γεννιούνται, μπορούν να μας λύσουν τα προβλήματα».

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως ο κόσμος είδε με τραγικό τρόπο ότι μόνο θαύματα δεν κάνουν. «Μόνο καταστροφές προκαλούν, είτε ανήκουν στην άκρα Δεξιά είτε ανήκουν στην Αριστερά, όπως τουλάχιστον αυτοί νομίζουν ότι ανήκει ο καθένας, σε ό,τι πιστεύει. Γιατί αυτές οι ταμπέλες πρέπει να αποδεικνύονται με πράξεις και πολιτικές, όχι στη θεωρία. Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, στο παρελθόν ενώθηκαν με την ίδια ακριβώς ρητορική. ‘Αλλοι λέγανε για θαύματα, άλλοι ανεβαίνανε σε τρακτέρ, τώρα δημιουργούνται σταυροί όταν βαφτίζονται. Εμείς δεν έχουμε να σας πούμε τέτοιες ιστορίες. Ούτε ότι είχαμε σταυρούς όταν γεννηθήκαμε, ούτε ότι περπατήσαμε στη θάλασσα, ούτε ότι δίναμε επιστολές του Ιησού.

Είμαστε άνθρωποι οι οποίοι, εγώ προσωπικά έχω τελειώσει δημόσιο σχολείο, δημόσιο πανεπιστήμιο, προσπαθώ να δουλεύω σε όλη μου τη ζωή και έχουμε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος έχει ένα συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Τι θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να κάνουμε; Εμείς αντί για σταυρούς μεγάλους, υποκριτικούς, με απόλυτο σεβασμό και στην Εκκλησία και στην πίστη μας εννοείται, θα βάλουμε δίπλα-δίπλα το Πρόγραμμά μας της δεύτερης τετραετίας -με τις δυσκολίες που υπάρχουν και με βάση τον απολογισμό μας, θα μιλήσουμε για την ανεργία που έχει μειωθεί και πόσο ακόμα θα μειωθεί, αυτό που λέει το ΔΝΤ, θα μιλήσουμε για την ακρίβεια, αλλά πώς έχουμε καταφέρει να την αντιμετωπίσουμε με έναν τρόπο, θα μιλήσουμε για το ρεύμα που έχει μειωθεί 30% και έχει επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, για τη Δικαιοσύνη που επιταχύνεται κατά 30% ο χρόνος έκδοσης μιας απόφασης. Θα μιλήσουμε για την Παιδεία, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, για τα σχολεία. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος θα επιλέξει», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας αλλά θίγοντας τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή επισημαίνοντας δε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μέλη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσαν την σήμερα Τρίτη 30 Απριλίου αίτημα για τη σύγκληση της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά, για τους ισχυρισμούς του υπουργού Δικαιοσύνης αναφορικά με την απόφαση για το Μάτι. Η εξαγορά της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν σχολιάζω θέματα συνεργατών εντός του κόμματος, είτε είναι πρώην πολιτκά στελέχη είτε είναι επαγγελματίες» ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,...