Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ρωμανός στο Πρώτο: Δίνουμε μάχη με την ακρίβεια – Πυρήνας της πολιτικής μας παραμένει η αύξηση των εισοδημάτων (audio)

Η προεκλογική ατζέντα του κυβερνώντος κόμματος, η αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και με προεξάρχον την ακρίβεια και το κατά πόσο τελικά ξεμακραίνει η συζήτηση για την Ευρώπη, την ώρα που στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής υπάρχουν κρίσιμα ανοιχτά μέτωπα, για όλα τα παραπάνω μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ρωμανός, σε αντιδιαστολή με τις «τοξικές δηλώσεις» από την πλευρά της αντιπολίτευσης και την «αναβίωση του πολακισμού» αλλά και «συμπεριφορές, δηλώσεις και στάσεις οι οποίες προβάλλονταν από την ηγεσία του κόμματος και κάθε μέρα η εκπρόσωπος Τύπου και κάποια στελέχη προσπαθούσαν να μαζέψουν τις δηλώσεις ή να αδειάσουν τον πρόεδρο», στόχος της ΝΔ είναι να εστιάσει στις πολιτικές, δηλαδή στο τι έχει κάνει, κυρίως στο τι πρέπει να κάνει ακόμα, αλλά το πώς όλα αυτά τα ζητήματα πολιτικής, όλα τα ζητήματα καθημερινότητας συνδέονται με την Ευρώπη.

«Συνδέονται με τα 30 δις που έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα, πρωταγωνιστώντας στο Ταμείο Ανάκαμψης, μια πρωτοβουλία που θυμάμαι όταν το συζητούσαμε και το είχαμε θέσει μαζί με άλλους ηγέτες ως πρόταση, η ίδια η αντιπολίτευση τώρα και οι προκάτοχοι του κ. Κασσελάκη έλεγαν ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και έκαναν αντιπολίτευση ουσιαστικά επιδιώκοντας να μην πετύχει αυτή η πρωτοβουλία. Και ακριβώς το ίδιο ισχύει για την υγεία. Ανακαινίζονται οι δομές υγείας σε όλη την Ελλάδα με χρήματα και του Ταμείου Ανάκαμψης σε πολύ μεγάλο βαθμό» ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνεχιζόμενη ακρίβεια, ο κ. Ρωμανός, σημείωσε τα εξής.

«Το δυνατό χαρτί αυτής της κυβέρνησης, θεωρώ και αυτό αποτιμήθηκε σε ένα βαθμό και από τους πολίτες στις τελευταίες εκλογές, είναι η ειλικρίνεια, η συνέπεια, η σοβαρότητα και η σκληρή δουλειά. Όλα αυτά λοιπόν αναδεικνύονται και σε αυτά τα δύο πεδία και στο πρώτο σποτ (σ.σ. το προεκλογικό σποτ της ΝΔ), που ακριβώς αυτό δείχνει ότι δίνουμε μια μάχη, δίνουμε ένα πόλεμο, θα πω εγώ, με εισαγόμενα φαινόμενα όσον αφορά την ακρίβεια, γιατί απαντώντας και στην ερώτηση για το αν συνεχίζει να υπάρχει πληθωρισμός, προφανώς συνεχίζει να υπάρχει πληθωρισμός σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως. Για να αποκλιμακωθούν οι τιμές θα πρέπει να πάμε στην αποπληθωρισμό. Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά».

«Εμείς τι κάνουμε λοιπόν. Διαχειριζόμαστε τον πληθωρισμό, με μια σειρά από εργαλεία, με βασικό που δεν σχετίζεται μόνο με τον πληθωρισμό, αλλά είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας, της ιδεολογίας μας και του προγράμματός μας, που είναι η αύξηση των εισοδημάτων και αυτό θα μας συντροφεύει και μετά την αποκλιμάκωση των τιμών, γι’ αυτό εστιάζουμε πάρα πολύ σε αυτό και φυσικά με όλα τα υπόλοιπα, που από μόνο του τίποτα δεν είναι λύση, τίποτα δεν είναι κουμπί που το πατάς και λύνει το πρόβλημα, ειδικά ένα τέτοιο πρόβλημα. Αλλά από την άλλη, όλα αυτά μαζί είναι μια προσπάθεια ρεαλιστική, με σοβαρότητα, με συνέπεια, με σκληρή δουλειά για να λύσεις ένα πρόβλημα που αναγνωρίζεις εσύ πρώτος ότι είναι το νούμερο ένα πρόβλημα και το κάνεις και προεκλογικό σποτ. Άρα αυτό είναι κάτι που εγώ θεωρώ ότι δεν το έχουμε ξαναδεί, γιατί επιμένω να λέω ότι αυτή η κυβέρνηση πάνω από όλα βάζει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και την ειλικρίνεια που θεωρώ ότι διέπει και την πορεία αυτών των 5 ετών, εγώ θα πω και στην αντιπολίτευση με αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά σίγουρα διέπει και την προσπάθεια που κάνουμε καθημερινά. Ξεκινάμε από την αναγνώριση της πραγματικότητας, ξεκινάμε από την ειλικρίνεια. Ξεκινάμε βάζοντας ρεαλιστικούς στόχους και αναγνωρίζοντας ότι είναι μια μάχη η οποία θέλει πάρα πολύ προσπάθεια και καθημερινό αγώνα. Και αυτό κάνουμε» προσέθεσε ο κ. Ρωμανός.

Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών που επανέλαβε τις επιφυλάξεις της Άγκυρας για τα θαλάσσια πάρκα, μετά και τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν που κατά κοινή ομολογία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο κ. Ρωμανός σημείωσε πως στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών τη Δευτέρα «έχει σημασία και τι δεν είπε ο κύριος Ερντογάν».

«Ο κύριος Ερντογάν δεν είπε τίποτα για τα θαλάσσια πάρκα λοιπόν, δεν είπε τίποτα για διεκδικήσεις που έχει θέσει στο παρελθόν όσον αφορά κυριαρχικά δικαιώματα κλπ, δεν είπε τίποτα για αποστρατικοποίηση και δεν είπε τίποτα από πάρα πολλά ζητήματα που σταθερά θέτει ο κ. Ερντογάν, που θα μπορούσε κάλλιστα αν ήθελε να πάει σε μια τέτοια λογική, να τα θέσει. Άρα ό, τι έθεσε απαντήθηκε. Σε αυτά που συμφωνούμε ότι συμφωνούμε προχωράμε μπροστά και είναι αμοιβαία επωφελή και κερδίζουμε με χειροπιαστά αποτελέσματα ως χώρα. Είμαστε στην πιο ενισχυμένη φάση που ήμασταν ποτέ και αμυντικά και γεωπολιτικά και στην ευρύτερη περιοχή και ούτω καθεξής και νομίζω ότι αποδεικνύεται στην πράξη ότι όχι μόνο δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Να το πω και αλλιώς, ακόμα κι εκεί που διαφωνούμε, έχοντας ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, μπορούμε να τα θέτουμε και να τα βλέπουμε με τον τρόπο που θέλουμε και άμεσα. Και αυτό το είδαμε ακόμα και χθες, για να πάω και στη Μονή της Χώρας» ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

Σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και τη συζήτηση που γίνεται στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή και στο εσωτερικό της ΝΔ, για τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ρωμανός ξεκαθάρισε, αναφερόμενος στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να τα φέρει προς κύρωση στη βουλή πως κανείς δεν υποστηρίζει ότι είναι το σωστό τάιμινγκ αυτή τη στιγμή για να φέρει κανείς αυτά τα μνημόνια.

Επιπλέον, τόνισε τα εξής. «Και σε αυτό το ζήτημα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια εργαλειοποίησης που κατά τη γνώμη μου έχει και θράσος, με απίστευτο θράσος να κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών και να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη που στις αρχές Ιανουαρίου του 2019 έλεγε ξεκάθαρα ότι ό, τι γίνει με τη συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να γίνει τώρα, γιατί άπαξ και κυρωθεί είναι δεσμευτική για τη χώρα και θα την υλοποιήσουμε εν ολίγοις αν γίνουμε κυβέρνηση προφανώς. Άρα δεν καταλαβαίνω και την κριτική. Δηλαδή από τη μία μας κατηγορούν εν ολίγοις ότι ενδόμυχα συμφωνούμε με το VMRO, αυτή είναι η κριτική και από την άλλη μας κατηγορούν κιόλας γιατί ζητάμε την υλοποίηση της. Δηλαδή δεν γίνονται και τα δύο».

«Η πραγματικότητα είναι, επειδή είμαστε σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρό κράτος, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών από την στιγμή που ψηφίστηκε, υλοποιείται κανονικά και από τις δύο χώρες. Προφανώς η υλοποίηση έχει μια αμοιβαιότητα. Δεν μπορεί να έχεις υλοποιήσει τις 100 σελίδες και ο άλλος να έχει υλοποιήσει τη μία. Άρα σε αυτή τη λογική, ναι, επιβεβαιώνεται ότι ορθώς δεν είχαν έρθει προς κύρωση τα μνημόνια. Από εκεί και πέρα όλοι συμφωνούμε και η κυρία Μπακογιάννη και ο κύριος Βορίδης και ο κύριος Γεωργιάδης και όποιος άλλος αναφέρεται  σε αυτό το ζήτημα ότι σίγουρα αυτή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για να κυρωθεί και τον χρονισμό του πότε θα έρθουν θα το καθορίσει η κυβέρνηση» συμπλήρωσε καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων θα προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)  σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 σε άυλη μορφή, ποσού...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να βομβαρδίζουν τη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου ανέπτυξαν τεθωρακισμένα, ενώ στον ΟΗΕ καταρτίζεται...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Εμίρης του Κατάρ, Σεϊχης Tamim bin Hamad Al Thani, μόλις μερικούς μήνες (σ.σ τέλος Φεβρουαρίου)...

ΔΙΕΘΝΗ

Ενδιαφέρον περιστατικό ον κάμερα μεταξύ της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του προέδρου της περιφέρειας Καμπανίας, Βιντσέντσο ντε Λούκα, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης...