Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεμάτη η προεκλογική ατζέντα του Κυρ. Μητσοτάκη – Από Δευτέρα νέος κύκλος περιοδειών και παρεμβάσεων

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα πυκνώσει τις περιοδείες του τις επόμενες εβδομάδες ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να στείλει νέα μηνύματα συσπείρωσης απέναντι στη χαλαρή ψήφο.

Θα επισημάνει πως αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία και για την Ελλάδα, φέρνοντας ως παράδειγμα την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη διαχείριση του Μεταναστευτικού αλλά και τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, που χρησιμοποιούνται ήδη για τη βελτίωση των υποδομών της χώρας αλλά και το ενιαίο ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα.

Παράλληλα, αναμένεται να σηκώσει το γάντι στη ρητορική τοξικότητας που χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως δεν αντιπροτείνουν το παραμικρό και ότι αποσκοπούν στο να μετατραπεί η κάλπη σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.

Επιπλέον, πρόκειται να σταθεί και στο κυβερνητικό έργο της τελευταίας πενταετίας, που οδήγησε στην μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας, στην ενίσχυση του ΕΣΥ και στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων αλλά και στην περαιτέρω στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια», θα είναι ένα από τα βασικά μηνύματα του Πρωθυπουργού στις περιοδείες του, ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, με ορίζοντας το 2027 όταν και θα γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα φυσικά εντάσσονται οι νέες αυξήσεις μισθών, η περαιτέρω στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών, η βελτίωση του ΕΣΥ, και άλλες δομικές αλλαγές.

Σχετικά με την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός θα τονίσει πως συνιστά την απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέκεται στα όσα έχουν ήδη γίνει για την αντιμετώπισή της, όπως είναι η αύξηση του εισοδήματος των πολιτών αλλά και οι έλεγχοι στην αγορά που έχουν επιφέρει πρόστιμα σε αρκετές εταιρείες για πρακτικές αισχροκέρδειας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική δύναμη η οποία μιλάει ανοιχτά για τα ζητήματα της Ευρώπης», είναι το βασικό κυβερνητικό μήνυμα.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν ζητώντας την παρέμβασή της για τις πρακτικές πολυεθνικών που τιμολογούν τα ίδια προϊόντα διαφορετικά από χώρα σε χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε 152.000 ευρώ ανέρχεται, συνολικά, το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν στην αγορά το Μάϊο από την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ). Ο σχετικός...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο κόσμος έχει μείνει πίσω στην επίτευξη των περισσότερων στόχων του για βιώσιμη ανάπτυξη, στους οποίους είχε συμφωνήσει το 2015, όπως η αντιμετώπιση της...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη...

ΕΛΛΑΔΑ

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του Απόστολου Λύτρα, περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου. Η ίδια – όπως αναφέρει – σε καθεστώς...