Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες «βόμβες» Κοτζιά: Έπρεπε να φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση

Νέες «βόμβες» Κοτζιά: Έπρεπε να φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση

Δεν ήταν μια απόφαση εν θερμώ η παραίτηση του. Η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο υπέβοσκε καιρό, παραδέχτηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Αντιθέσεις του καναλιού ΚΡΗΤΗ TV.

«Αυτός που έπρεπε να φύγει ήταν αυτός που έβγαινε και έλεγε στο εξωτερικό αλλά πράγματα από τη γραμμή της κυβέρνησης», υπογράμμισε, φιλοξενούμενος εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της KΡΗΤΗ TV ο τέως υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκάλυψε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών!

Προς έκπληξη και απογοήτευσή του μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος διαπίστωσε ότι κανείς άλλος παριστάμενος υπουργός δεν αντέδρασε στις απίστευτες κατηγορίες Καμμένου, ενώ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας παρέμεινε αδιάφορος…

«Ο εν λόγω κύριος (ο Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠ.ΕΞ., δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε σε αποκαλυπτικό ύφος: «Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους.

Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής».

«Θέτω ένα ερώτημα απλό: Όταν παραβιάζεται η γραμμή της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι προσωπικό θέμα μου ή είναι θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου; Εδώ, σκεφτείτε, ότι κάποιοι είπαν ότι έβαλα το “εγώ” πάνω από το “εμείς”. Οι περισσότεροι βέβαια δεν έχουν πείρα για το τι σημαίνει να λέει άλλα η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το κανονικό ήταν να φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση. Εγώ πάντως, να ξέρετε, έφυγα ευτυχισμένος από το υπουργείο Εξωτερικών. Την ημέρα που έφυγα, το κοινοβούλιο της γειτονικής μας χώρας ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, πήρα την άδεια από τον πρωθυπουργό να βγούμε και να πούμε για τα Προεδρικά Διατάγματα αναφορικά με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Λοιπόν, μπορεί να αποχωρήσει πιο ευτυχισμένος ένας υπουργός Εξωτερικών;», σημείωσε με νόημα ο Νίκος Κοτζιάς.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Σαχίνη για την επίμαχη επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην ΥΠ.ΕΞ. τόνισε ότι είχε προσωπικό περιεχόμενο με αποδέκτη τον πρωθυπουργό και όχι την κοινή γνώμη, και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να κάνει γνωστό το περιεχόμενό της.

«Για λόγους ευθύνης δε θα πω αυτά που είπα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Θα μπορούσα, ξέρετε, να πω και αυτά που γράφω στην επιστολή μου στον πρωθυπουργό. Δεν είναι ντροπή! Άλλωστε, αυτά που πιστεύω έγραψα στην επιστολή. Η επιστολή όμως απευθυνόταν στον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν ήταν για να δοθεί στη δημοσιότητα. Κρατήσαμε από ένα αντίγραφο εγώ και ο πρωθυπουργός, και συμφωνήσαμε να μην τη δώσουμε στη δημοσιότητα».

Ο πρώην YΠΕΞ τόνισε μάλιστα ότι δεν είχε γνώση περί του ότι στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί το θέμα των δηλώσεων Καμμένου στις ΗΠΑ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πληροφορήθηκε για το γεύμα Τσίπρα-Καμμένου στην διαδρομή για στο υπουργικό .

«Πάλι συζητήθηκαν θέματα εξωτερικής πολιτικής απόντως εμού», επεσήμανε. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο κ. Κοτζιάς εκτιμά πως κανονικά θα έπρεπε να έχει φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση. Παράλληλα, προβλέπει ότι ότι η κυβέρνηση «υπονομεύεται από τα μέσα» και «θα έχει μακροχρόνια προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανακούφιση των πολιτών από την οικονομική κρίση, η σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και η μάχη του κέντρου είναι τα τρία σημεία στα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα δηλητηριώδη βέλη που «εκτόξευσε» ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Παρασκευής μπορεί να μην βρήκαν το κέντρο του στόχου αλλά...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το διττό στόχο της ενεργειακής αυτονομίας της χώρας και την παράλληλη στήριξη πολιτών, επιχειρήσεων και αγροτών θέτει ως προτεραιότητα η κυβέρνηση έναντι της δυσμενούς...