Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε διάταξη προεκλογικής μάχης η ΝΔ – Πυρά κατά Τσίπρα

Ισχυροποιώντας τη διάταξη προεκλογικής μάχης και υπενθυμίζοντας τον οδικό χάρτη του προσεχούς 12μήνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που αναδείχθηκε από το 14ο Συνέδριο, επανέλαβε προς τα κομματικά στελέχη την ειδική αποστολή κατά της χαλαρής ψήφου που έχουν αναλάβει ενόψει της εθνικής κάλπης.

«Εσείς τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής μας, αυτοί που θα πρέπει να τα δώσετε όλα αυτούς τους δώδεκα μήνες προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που θα είναι βατήρας για την αυτοδύναμη Ελλάδα» τόνισε εμφατικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από όλους να ανεβάσουν ρυθμούς δίνοντας έμφαση στην προβολή του κυβερνητικού έργου, για το οποίο δήλωσε υπερήφανος, αλλά και στις επικείμενες πρωτοβουλίες: «Το κεφάλι κάτω, αλλά το φρόνημα ψηλά, αυτό μας ζητάει η χώρα, αυτό μας ζήτα το κόμμα και σύντομα μάλιστα μικτά κλιμάκια από υπουργούς, από βουλευτές, από στελέχη μας θα διατρέξουν ολόκληρη την επικράτεια για να ενημερώσουν για τα πολλά και τα πολλά περισσότερα που έχουν ακόμα να γίνουν».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο «για ένα δύσκολο αλλά εξαιρετικά αισιόδοξο ταξίδι δίπλα σε κάθε φίλο της παράταξης, αλλά πρώτα από όλα δίπλα σε κάθε πολίτη, όπως αποφάσισε το συνέδριο μας». Προέβλεψε δε, ό,τι στον άτυπο προεκλογικό στίβο του προσεχούς 12μήνου θα ενταθεί η πόλωση: «Ξέρω ότι απέναντί μας θα υπάρχει μία αντιπολίτευση που θα οξύνει τους τόνους, η οποία θα παίξει το τελευταίο της χαρτί διαστρεβλώνοντας τα πάντα, επενδύοντας σε ψεύδη και πολώνοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πολιτικό κλίμα», σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε όμως: «Δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπλακούμε στην τοξικότητα και στη χυδαιότητα το πολιτικών μας αντιπάλων θα επιμείνουμε στην ποιότητα και στην ευθύτητα των πολιτικών μας έργων».

Και έστρεψε τα «βέλη» του εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη στιχομυθία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με πολίτη στη Θεσσαλονίκη: «Σήμερα είδα τον κύριο Τσίπρα να απευθύνεται σε κάποια κυρία σε μία περιοδεία την οποία έκανε στη Θεσσαλονίκη και της είπε: “ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε”. Πραγματικά έκλαιγαν οι συνταξιούχοι το 2015 έξω από τα ATM και ευχαριστούμε τον κύριο Τσίπρα που σε κάθε ευκαιρία μας θυμίζει τη χειρότερη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά».

Ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και έκανε ειδική μνεία στον χαμηλότερο, κατά 380 εκατομμύρια, ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν από φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Διατηρώντας το στόχαστρο του στραμμένο προς την αξιωματική αντιπολίτευση και τις αιτιάσεις αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην ενεργειακή κρίση ο πρωθυπουργός τόνισε: “είπα και λέω στους Έλληνες πολίτες: Όποιος λέει ότι μπορεί να κρατήσει σε επίπεδα που ήταν το 2021 σας λέει ψέματα”. Και συμπλήρωσς: “Η παρέμβαση που κάνουμε, κάνει το πρόβλημα διαχειρίσιμο και θα επαναφέρει το ισοζύγιο, το λογαριασμό, τον ισολογισμό των νοικοκυριών σε μία κατάσταση ισορροπίας”

Στο ίδιο πεδίο πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επαναλάβει την αυτοκριτική στην οποία είχε προβεί και κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος: “Ακούσαμε την κοινωνία και διαπιστώσαμε πράγματι ότι οι παρεμβάσεις που είχαμε κάνει για να περιορίσουμε την αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος καλύπταμε τα νοικοκυριά τα οποία είχανε χαμηλές νοικοκυρά κατανάλωσης δεν κάλυπταν όμως τα υπόλοιπα νοικοκυριά ένα νοικοκυριό με μία μέση κατανάλωση
Είχαμε το θάρρος ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί και το διορθώνουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε συνοπτικά τους πυλώνες του εθνικού προγράμματος στήριξης από τις ανατιμήσεις στο ρεύμα: “Κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας να επιστρέψουν στον Κρατικό προϋπολογισμό τα υπερβάλλοντα έσοδα με μία διαδικασία η οποία είναι τεχνοκρατικά άρτια για να στηρίξουν με αυτό τον τρόπο οι παραγωγοί την κοινωνία και την αυτή την προσπάθεια για να μειώσουμε την επίπτωση της αύξησης των τιμών”. Σημείωσε δε: “Από τον Ιούλιο θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα Πλαίσιο το οποίο θα αποσυνδέει τους λογαριασμούς από τις αυξήσεις των τιμών στο φυσικό αέριο και θα μπορέσει να τις σταθεροποιήσει σε επίπεδα υψηλότερα από πριν, αλλά θα είναι υποφερτά δεν θα είναι ακραία”. Ταυτόχρονα ανέδειξε ό,τι στην πλατφόρμα fuelepass ήδη ανταποκρίθηκε το 70% των δικαιούχων.
Την ομιλία του πρωθυπουργού διέτρεξαν και αναφορές για το επικείμενο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον αλλά και για την αυριανή επικύρωση από την Ολομέλεια της Βουλής της επικαιροποιημένης συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ: ‘Εκεί όλοι θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν για το πώς αντιλαμβάνονται πραγματικά της Συμμαχίας της χώρας και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτόν το γεωπολιτικό χάρτη ο οποίος αλλάζει με τόσο μεγάλη ταχύτητα”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ό,τι η θέση της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύθηκε: “γεωπολιτικά αμυντικά οικονομικά το κύριό μας είναι πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτό το οποίο ήταν τον Ιούλιο του 2019”. Πρόσθεσε δε,: “Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θα μεταφέρω στην Ουάσινγκτον όπου τη Δευτέρα θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρόεδρο Μπάιντεν, και την Τρίτη θα έχω την πολύ μεγάλη την τιμή να απευθυνθώ στο αμερικανικό κογκρέσο ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός όσο που μιλά στο ανώτατο νομοθετικό αμερικάνικο όργανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης επισκέφτηκε τον νομό Ιωαννίνων συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, την Ευρωβουλευτή Άννα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών, Αθλητισμού και Ένταξης της Βαυαρίας κ. Joachim Herrmann και μέλη του κοινοβουλίου του γερμανικού Κρατιδίου της Βαυαρίας από το κόμμα της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καλύπτει την ανομία στα πανεπιστήμια. Απάντηση σε όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την ίδια “καραμέλα” για προβοκάτορες και συνεχίζει να καλύπτει την ανομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. Κι...