Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FAZ: Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ δεν πλακώθηκαν ποτέ

Η FAZ σε άρθρο της αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και μεταξύ άλλων τονίζει πως με το Γιάννη Βαρουφάκη δεν πιάστηκαν ποτέ στα χέρια.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση μεταξύ τους στα διάφορα Eurogroup ήταν εκρηκτική, ωστόσο όλα ευτυχώς έμειναν στα λόγια.

Η εν λόγω φήμη είχε διαδοθεί από τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί, όμως όπως αποδεικνύεται παραμένει φήμη.
Και ο ίδιος ο Βαρουφάκης όμως στο βιβλίο του «Ανίκητοι Ηττημένοι» είχε αναφερθεί στο περιστατικό λέγοντας πως ουδέποτε πιάστηκε στα χέρια με τον Ολλανδό.

Στη συνέχεια το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας αναφέρει πως ο Ντάισελμπλουμ πήρε συγχαρητήρια κατά την παρουσίαση για τον τρόπο που χειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα την περίοδο 2013-2018.

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια μάλιστα, θαύμασε την υπομονή του σε σχέση με τον Βαρουφάκη, τη στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος πολλές φορές έλεγε στους δημοσιογράφους τα αντίθετα απ’ ό,τι συζητούσαν στο Eurogroup.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ντάισελμπλουμ Τρία δανειακά προγράμματα συνολικού ύψους 288 δις ευρώ είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν να σημάνουν κάποια επιτυχία για την Ελλάδα.

Πάντως σημειώνει πως ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά τη λύση του Grexit παρότι το είχε ο Σόιμπλε. Το πρόβλημα της Ελλάδας δε θα επιλυόταν αλλά αντίθετα το δημοσιονομικό χρέος θα γινόταν μη βιώσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πολιτική του παρέμβαση στις ευρωεκλογές ανακοίνωσε το ΜέΡΑ25 και παράλληλα παρουσίασε τις συμμαχίες του, αλλά και τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου. Στη σχετική...

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόχρεος σε ποσό 37.500,00 ευρώ από διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές εφ’ άπαξ και επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής, δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης συμπεριλαμβανομένης χρηματικής...

ΔΙΕΘΝΗ

Τον δημοσιογράφο και ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ, που παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Μπέλμαρς, έξω από το Λονδίνο επισκέφθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, για...