Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νότης Μηταράκης: Μιλάμε με έργα, η Χίος αλλάζει και μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της ανάπτυξης

Στη Χίο βρέθηκε για σειρά συναντήσεων ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης το πρωί του Σαββάτου (05/11).

Ο Υπουργός συνάντησε τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, κ. Κυριάκο Ζωάνο, με τους οποίους επέβλεψε στη συνέχεια τα έργα που πραγματοποιούνται στη Χίο., τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «συνολικά τα έργα αυτά δίνουν την εικόνα μιας Χίου που κοιτάζει μπροστά».

Ειδικότερα, η συνάντηση αφορούσε το έργο της «Επισκευής – Αναβάθμισης – Διαμόρφωσης των υπαρχόντων κτηριακών εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου», το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, από τον Δεκέμβριο του 2021, με το πόσο των τριών εκατομμυρίων (3.000.000,00) ευρώ. Εντός του 2023 υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του διαγωνισμού και η συμβασιοποίηση του έργου, με το έργο να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2024.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης παρευρέθηκε στον αγιασμό του Ιωνικού Κολυμβητηρίου Χίου, ενώ μετά το πέρας της λειτουργίας ξεναγήθηκε στον ανακαινισμένο χώρο, όπου και συνεχάρη τη δημοτική αρχή, το προσωπικό και τους αναδόχους του έργου για την προσπάθεια αυτή που κατέβαλαν.

Λίγο αργότερα, επισκέφθηκε την οδό Ιωάννου Χρήστου, όπου και επέβλεψε την πορεία των εργασιών που πραγματοποιούνται εκεί, δηλώνοντας ότι «τα έργα στο νησί προχωρούν, η Χίος αλλάζει και μπαίνει δυναμικά στο χάρτη της ανάπτυξης. Το νησί μας δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έργα που είχαν βαλτώσει, σήμερα βλέπουμε να γίνονται πράξη. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που τα παιδιά μας μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν πλέον στον τόπο τους, δίχως περιορισμούς. Στην πολιτική μιλάμε με έργα. Και βλέπω πως ο Δήμος Χίου ολοκληρώνει την οδό Χρήστου τις επόμενες ημέρες, ένα σημαντικό συνοδό έργο για το αεροδρόμιο της Χίου που προχωράει ταχύτατα η κατασκευή του διαδρόμου προσγειώσεων και απογειώσεων. Ο δήμαρχος μας κάλεσε στα εγκαίνια του κολυμβητηρίου, της νέας οροφής, ενός έργου που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια. Θα είμαστε στη θεμελίωση ενός νέου πεντάστερου ξενοδοχείου, μιας μεγάλης ιδιωτικής επένδυσης, που εκμεταλλεύτηκε πρώτον, πως η Χίος ξεπέρασε το μεταναστευτικό. Δεύτερον, πως προχωράνε τα μεγάλα έργα υποδομής, τρίτον, ότι θεμελιώσαμε το νησιωτικό ΦΠΑ, τέταρτον, ότι λειτουργεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Συνολικά, τα έργα αυτά δίνουν την εικόνα μιας Χίου που κοιτάει μπροστά».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Καρμαντζής, ευχαρίστησε τον κ. Μηταράκη για τη συμβολή του στην υλοποίηση των έργων, τονίζοντας από την οδό Ιωάννη Χρήστου: «Είναι μια μέρα χαράς για τη Χίο. Το έργο του κολυμβητηρίου παραδόθηκε στους πολίτες, ένα έργο που μοχθήσαμε. Ματώσαμε για να φτάσουμε σε αυτή την ημέρα. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όλα τα έργα έχουν τις δυσκολίες τους. Άλλωστε τίποτα δεν χαρίζεται. Πιάσαμε τον ταύρο από τα κέρατα. Η εικόνα τα λέει όλα. Τις επόμενες ημέρες, θα αποδοθεί ένα τμήμα της οδού Χρήστου στην κυκλοφορία. Αρέσει δεν αρέσει σε μερικούς, είναι μια πραγματικότητα. Όχι μόνο για εδώ, αλλά για όλα τα έργα που τρέχουν και αλλάζουν άρδην την εικόνα του τόπου μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, ο οποίος δίνει αγώνα δρόμου για να επιλύσει κάθε φορά τα προβλήματα που δημιουργούνται. Είμαστε σε όλα τα μέτωπα, χωρίς αργίες. Αυτή είναι η αποστολή μας. Πάμε δυνατά στο αύριο».

Τέλος, ο κ. Μηταράκης παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον αγιασμό των θεμελίων του πρώτου ξενοδοχείου πέντε αστέρων στο νησί της Χίου, η ανέγερση του οποίου υλοποιείται από την οικογένεια Καλλιμασιά.

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του κύριου Μηταράκη: « Θα είμαστε στη θεμελίωση ενός νέου πεντάστερου ξενοδοχείου, μιας μεγάλης ιδιωτικής επένδυσης, που εκμεταλλεύτηκε πρώτον, πως η Χίος ξεπέρασε το μεταναστευτικό. Δεύτερον, πως προχωράνε τα μεγάλα έργα υποδομής, τρίτον, ότι θεμελιώσαμε το νησιωτικό ΦΠΑ, τέταρτον, ότι λειτουργεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον ηγέτη της Χαμάς Σινουάρ, με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζήτησε...

ΕΛΛΑΔΑ

Δικαιωμένος από τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνησή του στο ποδόσφαιρο, δήλωσε ότι αισθάνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος. “Αισθάνομαι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να εγκαταλείψει την «προκλητική και ανιστόρητη» ρητορική έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις εξαγωγές μιλώντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Μελέτη Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσίασε, σήμερα, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Νίκος Ταχιάος, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη,...