Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πυρετώδεις ρυθμούς η προεκλογική εκστρατεία – Κόντρες για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ανεβαίνει ο πολιτικός υδράργυρος όσο πλησιάζουμε στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκονται η αυτοδυναμία και τα περιθώρια μετεκλογικών συνεργασιών.

Τα δύσκολα με τον πληθωρισμό είναι πίσω μας. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, αυτή η κυβέρνηση έκανε πράξη αυτά που υποσχέθηκε“, τόνισε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός, ο οποίος σήμερα περιοδεύει στην Πετρούπολη και τους Αγίους Αναργύρους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την «Ασφάλεια στις Μεταφορές», υποστήριξε ότι η πιο ισχυρή αντισυστημική και κοινωνική ψήφος, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος περιοδεύει στα Καλάβρυτα, επιμένει σε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και δηλώνει ότι αν δεν καταφέρει να πάει μπροστά το ΠΑΣΟΚ, θα θέσει τον εαυτό του υπό αξιολόγηση.

Φουντώνει η πολιτική κόντρα

Με φόντο τη διακυβέρνηση της χώρας την επομένη των εκλογών και τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες φουντώνει η πολιτική κόντρα στο δρόμο προς την κάλπη.

Την καθαρή πρόταση της ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση προτάσσει ο Νίκος Δένδιας στην εφ` όλης της ύλης συνέντευξή του στο Action 24 υποστηρίζοντας ότι είναι αποδεδειγμένο πώς οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτάσσει ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και βάζει στο τραπέζι τις προγραμματικές συγκλίσεις μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση θεμάτων όπως είναι η προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το δηλώνω καθαρά, είμαι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, γιατί μόνο αυτές κατόρθωσαν τα τελευταία 50 χρόνια να παίρνουν αποφάσεις και να πηγαίνουν την Ελλάδα μπροστά” τόνισε στην ΕΡΤ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όταν καθίσουν στο τραπέζι και στα σοβαρά, ανάλογα με τη δύναμη που έχει ο καθένας, αποφασίσουν να στηρίξουν αυτό το πρόγραμμα, δε θα υπάρχει πρόβλημα για την κοινωνία, θα ανασάνει… Ο καθένας μας θα βρεθεί απέναντι στην ευθύνη του, όπως ο κ. Ανδρουλάκης στο τραπέζι του διαλόγου, αν καθίσει” τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει βάλει το τρίπτυχο για να έχει κυβέρνηση η χώρα που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα εμείς μιλάμε για προγραμματική σύγκλιση και βάζουμε θέματα ΕΣΥ, κοινωνικής κατοικίας, κόκκινων δανείων, πρώτης κατοικίας, τραπεζών” σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Δημόσια διαφοροποίηση από τα αδέλφια Κανελλόπουλου 

Τα τρία αδέρφια του Αναστάσιου Κανελλόπουλου με δημόσια δήλωση όπως αποκαλύπτει το ERTNEWS, αποδοκιμάζουν την απόφαση του πρώην αντιεισαγγελέα να αναλάβει τα ηνία του κόμματος Κασιδιάρη.

Μάλιστα, στη δήλωσή τους, την οποία έφερε στο φως η εκπομπή του ERTNEWS “UPDATE” με τους Κώστα Λασκαράτο και Γιάννη Μούτσιο, τονίζουν ότι η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική και δεν είχε ποτέ σχέσεις με κόμματα και ιδεολογίες της άκρας δεξιάς.

Αντιδράσεις από τα πολικά κόμματα προκαλεί το άρθρο 43 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το ακαταδίωκτο των μελών των ανεξαρτήτων αρχών. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για θωράκιση της λειτουργικής ανεξαρτησίας τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για επιχείρηση φίμωσης.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν και τα δεκαοκτώ τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μιας κατεύθυνσης που εξαπέλυσαν τη νύχτα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το προεκλογικό της σποτ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μια...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αστυνομία επενέβη νωρίς σήμερα το πρωί για να απομακρύνει γύρω στους πενήντα φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές που είχαν κάνει κατάληψη εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι ευρωεκλογές, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρώτο κόμμα, θα είναι το βήμα για τη νίκη στις πρώτες εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν», τόνισε...