Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφοδέλτια: Ανανεωμένα κατά 50% της ΝΔ – «Γράφουν-σβήνουν» στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς την Κυριακή στην ΚΕ εγκρίνονται

Ανανεωμένα κατά 50% είναι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Οι νέοι υποψήφιοι είναι 268, διεκδικούν δηλαδή για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 44 έτη. Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%.

Στα ονόματα που ανακοινώθηκαν, δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα των νυν βουλευτών που είναι αυτοδίκαια υποψήφιοι, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων, όπου έχει ανακοινωθεί (π.χ. Μαρία Σπυράκη, Σοφία Νικολάου). Επισημαίνεται ότι οι βουλευτές Γεωργία Μαρτίνου (Αν. Αττική), Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδική), Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιώς) και Κώστας Τζαβάρας (Ηλεία) δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι.

Ερωτηματικό υπάρχει ακόμα με την υποψηφιότητα του Θέμη Χειμάρα. Παραμένει κενή η θέση στη Φθιώτιδα, υπάρχει όμως το αποτέλεσμα του πορίσματος του ΣΔΟΕ που μάλλον ανοίγει τον δρόμο ένταξής του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Εκκρεμεί επίσης η ανακοίνωση της τρίτης εκλογικής περιφέρειας που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (πιθανότατα Α’ Θες/κης).

Την Κυριακή εγκρίνονται πρόγραμμα και ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Το κλείσιμο των συνδυασμών – μιλάμε για το 25%, καθώς το 75% έχει ανακοινωθεί – η στρατηγική του κόμματος στο δρόμο για την κάλπη και η προετοιμασία της Κ.Ε. την Κυριακή που θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια και το πρόγραμμα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του καθηγητή αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρη Γεροτζιάφα για την Α ‘ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί και στρατηγική  επιλογή του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζει η Κουμουνδούρου, κάνει πράξη την ισάριθμη αντιπροσώπευση με την υιοθέτηση της αναλογίας 50-50 ανδρών και γυναικών στο 100% των υποψηφιοτήτων.

Ως προς την ανανέωση, σημειώνεται ότι το 50% των υποψηφίων δεν ήταν υποψήφιοι το 2019. Να σημειώσουμε ότι αύριο Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει στο Πύργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νέοι θα οδηγηθούν την Τρίτη (14/5) ενώπιον βελγικού δικαστηρίου, στο πλαίσιο μιας έρευνας για «ανθρωποκτονία», καθώς φέρονται ότι έριξαν ένα κάλυμμα υπονόμου από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε συνέχεια της πρόσφατης ολοκλήρωσης της εγγραφής των ενδιαφερομένων να ψηφίσουν επιστολικά στις προσεχείς ευρωεκλογές, η διαδικασία εισήλθε στην επόμενη φάση που αφορά στην αποστολή...

ΔΙΕΘΝΗ

Η συχνότητα εκδήλωσης καταστροφικών πλημμυρών στη νότια Βραζιλία υποχρεώνει πολλούς από τους σχεδόν 500.000 εκτοπισμένους πλημμυροπαθείς να σκέφτονται πλέον σοβαρά να ξαναχτίσουν από την...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας από τους πλέον καταζητούμενους διακινητές μεταναστών στην Ευρώπη, γνωστός με το προσωνύμιο «Σκορπιός», συνελήφθη την Κυριακή (12/5) στο ιρακινό Κουρδιστάν ύστερα από τη...