Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Καραμέρος: Πιο πλούσια η δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο επί κυβέρνησης Μητσοτάκη  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε αντανακλαστικά, έθεσε αμέσως εκτός ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωομάδας τον κ. Γεωργούλη. Από εδώ και πέρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη για να δούμε αν αυτές οι καταγγελίες ισχύουν». Με αυτή την δήλωση σχολίασε την υπόθεση Γεωργούλη, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Γιώργος Καραμέρος, υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζαν κάτι νωρίτερα.

«Αν το ήξερε (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) νωρίτερα, δεν θα άφηνε 33 μέρες πριν τις εκλογές να συμβεί αυτό. Δηλαδή, να τον απομακρύνει τόσο λίγες μέρες πριν τις εκλογές, γιατί δημιουργείται ένας θόρυβος και θα κρατήσει αυτός ο θόρυβος κάποιες ώρες, μέρες. Από κει και πέρα νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αντανακλαστικά, δεν βάζει κανέναν αστερίσκο, καμία υποσημείωση, δεν διαχειρίζεται την υπόθεση όπως διαχειρίστηκε για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία με τον κ. Λιγνάδη, με διάφορα άλλα τέτοια, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Δεν ψάχνει να βρει καμία δικαιολογία» συμπλήρωσε ο κ. Καραμέρος.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη, ότι αυτά τα οποία έχουν συμβεί στο Ευρωκοινοβούλιο «μάλλον οδηγούν και πάλι πίσω στη λίστα από τα κόμματα, στις Ευρωεκλογές τις προσεχείς του 2024».
Ερωτηθείς γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας για την κυβέρνηση επικεντρώνεται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, κάνοντας ως επί το πλείστον λόγο για “κυβέρνηση Μητσοτάκη” αντί για “κυβέρνηση της ΝΔ”, ο κ. Καραμέρος είπε χαρακτηριστικά «ήταν τέτοιος ο συγκεντρωτισμός, βλ. επιτελικό κράτος- το οποίο βέβαια είπε ότι θα το αλλάξει τώρα ο κ. Μητσοτάκης- αυτά τα χρόνια, αυτή η ισχύς του Μαξίμου, αυτή η αλαζονεία, η έλλειψη ενσυναίσθησης προσωπικά του κ. Μητσοτάκη, που λογικό είναι να συγκεντρώνει την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του». «Να θυμίσω τις ποδηλατάδες ενώ ο κόσμος ήταν κλεισμένος στα σπίτια του, να θυμίσω την επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι μετά τον σεισμό που έλεγε στους κατοίκους ότι δεν τα χτίσατε σωστά τα σπίτια. Να θυμίσω πρόσφατα τώρα αυτές τις μέρες τα χαμόγελα στο Tik Tok μπροστά στις σούβλες, λίγες μέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη; Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία.
Γιατί υπάρχει αυτή η ορολογία; Γιατί νομίζω ότι ακόμα και οι συντηρητικοί πολίτες, οι πολίτες που ψήφισαν ΝΔ δεν περίμεναν αυτήν τη λογική Μητσοτάκη στη διαχείριση των ζητημάτων της χώρας. Και είναι λογικό, ακόμα και πολίτες που κατατάσσουν τον εαυτό τους ως φιλελεύθερο, ως κεντροδεξιό, να σκέφτονται ότι θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση σε αυτήν την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη, όπως εκφράστηκε από το επιτελικό κράτος» συμπλήρωσε ο κ. Καραμέρος.

Εάν θα κρατούσε κάτι θετικό από την παρούσα κυβέρνηση, ο κ. Καραμέρος αναφέρθηκε, καταρχήν, στην ψηφιακή μετάβαση, την οποία συνέχισε πατώντας στην βάση που είχε ετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην δική του κυβερνητική θητεία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δεν βρήκε καν υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Το 2019 η Νέα Δημοκρατία βρήκε υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και μάλιστα με συγκεκριμένα έργα και στόχευση. Η πανδημία ήρθε και ουσιαστικά επίσπευσε την ψηφιακή μετάβαση σε κάποιους τομείς. Αυτό είναι ένα θετικό, δεν μπορεί κάποιος να το παραγνωρίσει» ανέφερε σχετικά.
«Επίσης επειδή μιλάμε στο Πρώτο Πρόγραμμα, κατά τη γνώμη μου, έγινε πιο πλούσια η εικόνα της Δημόσιας Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου. Δεν ξέρω το κόστος, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στον λογαριασμό. Άρα εγώ θέλω να πιστεύω στη συνέχεια του κράτους. Θέλω να πω στους πολίτες ότι και από τις 22 Μαΐου και μετά, αν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προοδευτικές δυνάμεις θα κοιτάξει να χτίσει πάνω σε αυτά που θα βρει και όχι να γκρεμίσει» τόνισε καταλήγοντας ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Καραμέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τις επιδρομές του στη Λωρίδα της Γάζας, σε μία από τις οποίες 31 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα πριν από την αυγή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο καθώς μικρής έκτασης επεισόδια ξέσπασαν κατά την πορεία οπαδών του Παναθηναϊκού με συμμετοχή 5.000 ατόμων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τούς...