Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν πριν και μετά το πρώτο ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών μετά από οκτώ χρόνια (video)

Το ρολόϊ δείχνει εννιά και η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων μετά από οχτώ χρόνια μόλις έχει ξεκινήσει στο νέο υπερσύγχρονο στούντιο του ertnews.

Από νωρίς το απόγευμα το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ κινήθηκε σε ρυθμούς ντιμπέιτ, με πρώτους να προσέρχονται οι έξι δημοσιογράφοι που θα συμμετείχαν στην τηλεμαχία. Πυρετώδεις ήταν οι προετοιμασίες έξω από το Ραδιομέγαρο λίγο πριν την άφιξη των πολιτικών αρχηγών για το ντιμπέιτ. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ για να καλύψουν την κορυφαία στιγμή της προεκλογικής περιόδου.

Πρώτος έφτασε στο Ραδιομέγαρο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με το γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη να ακολουθεί λίγα λεπτά μετά. Ακολούθησαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και τελευταίος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στο Κέντρο Τύπου οι θέσεις γεμίζουν το ενδιαφέρον και από ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι μεγάλο. Κατάμεστο ήταν το Κέντρο Τύπου στον πρώτο όροφο του Ραδιομεγάρου, οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ξεπερνούν τους 60 με αρκετούς να εκπροσωπούν και διεθνή μέσα γενικότερα.

Μισή ώρα πριν την έναρξη του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, εκπρόσωποι των επιτελείων των κομμάτων, ενημερώνονται για τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών και οι τεχνικοί της ΕΡΤ ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Λίγα λεπτά πριν τις εννέα πήραν τις θέσεις τους στο στούντιο οι δημοσιογράφοι της τηλεμαχίας, με το χιούμορ και τις σέλφι να κυριαρχούν.

Το χιούμορ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, δεν έλειψε λίγο πριν από την τηλεμαχία με τις στυλιστικές επιλογές του κ. Κουτσούμπα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Ακολούθησαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί με τον πρωθυπουργό να κάνει μια στάση πρώτα από το κοντρόλ.

Στο κοντρόλ του νέου υπερσύγχρονο στούντιο του ertnews, η σκηνοθετική ομάδα και οι τεχνικοί της ΕΡΤ ρύθμισαν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν από την έναρξη της τηλεμαχίας. Στις 12 ακριβώς το ντιμπέιτ ολοκληρώθηκε.

Το χαλαρό κλίμα επανήλθε και στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών εξερχόμενοι του Ραδιομεγάρου. Όπως δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης: «Η τελική αξιολόγηση Ποιος έβαλε γκολ, Ποιος έφαγε γκολ. Αυτό θα κριθεί σε δέκα μέρες από τώρα».

«Το ματς έληξε 2 – 0 στο Τσάμπιονς Λιγκ, εδώ οι πολίτες θα κρίνουν», ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

«Το αποτέλεσμα θα το αξιολογήσουν οι πολίτες και η μεγάλη αξιολόγηση είναι στις 21 Μαΐου», ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης.

«Έχουν κοινό πρόγραμμα. Αυτό είναι η ουσία. Κοινό πρόγραμμα έχουν και σε αυτή την κατεύθυνση, εμείς είμαστε ενάντια σε όλους αυτούς, γιατί αυτοί είναι και εμείς αυτοί είμαστε», είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ο Γ. Βαρουφάκης αστειεύτηκε με δημοσιογράφο για τη μηχανή του, λέγοντας: «Θέλεις τη μηχανή μου. Όχι, δεν υπάρχει πουθενά να σου δώσω τη μηχανή. Θα πεθάνω πάνω σε αυτή τη μηχανή».

«Εγώ δεν είμαι πολιτικός όπως όλοι οι άλλοι, εγώ είμαι επιχειρηματίας και προετοιμάζομαι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Κ. Βελόπουλος απαντώντας για τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησε στο ντιμπέιτ.

Όλοι οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν να μην χρειαστεί να ξαναπεράσουν οκτώ χρόνια για να γίνει ξανά τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με νέα κινητοποίηση στις 10 Μαΐου, στο Σύνταγμα στις 7μμ τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ διεκδικούν να λειτουργήσει η επιχείρηση και να διατηρηθούν οι...

ΔΙΕΘΝΗ

Στην Ιταλία επανεμφανίστηκε μετά από 50 χρόνια το κουνούπι ελονοσίας, πιο συγκεκριμένα στην Απουλία, σύμφωνα με ανακάλυψη. Οι ερευνητές βρήκαν, 13 προνύμφες Anopheles sacharovi και...

ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι και εγκαυματίες που παλεύουν ακόμα με τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, μίλησαν στο ΕΡΤNEWS και την Κατερίνα Φάκα....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες για τους εργαζόμενους ως προς την καταβολή του Δώρου Πάσχα, δίνει η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ). Aναλυτικά...