Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Οικονομία, ενέργεια και επιδόματα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Στον δρόμο προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομία μπήκαν σήμερα στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τις νέες κόντρες πυροδότησαν δηλώσεις των Διονύση Τεμπονέρα και Νίκου Φαραντούρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Ελένης Χρονοπούλου και του Παναγιώτη Δουδωνή από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Άκη Σκέρτσο να εκδίδουν σχετικές ανακοινώσεις.

«Από την τρικυμία στο vertigo»

Ο Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτησή του σχολιάζει τις δηλώσεις που έκαναν οι κ.κ. Τεμπονέρας και Φαραντούρης τονίζοντας ότι η η “νέα ομάδα” του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ακόμη χειρότερη προσθέτοντας ότι «Μετά τον κ. Φαραντούρη που είπε ότι η επιδότηση για τα τιμολόγια του ρεύματος ήταν “λάθος προτεραιότητα”, ο κ. Τεμπονέρας επιτέθηκε σε ευνοϊκή διάταξη για την ασφαλιστική ικανότητα των ελευθέρων επαγγελματιών, που έχει υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Από την τρικυμία στο vertigo».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Φαραντούρης, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του Action24, είπε μεταξύ άλλων ότι δεν είναι υπέρ των επιδομάτων. «Τα επιδόματα, η επιδοματική πολιτική και γενικότερα οι επιδοτήσεις μπορεί να έχουν επικουρικό ρόλο σε κάποια δημόσια οικονομική πολιτική. Έρχονται να συνεπικουρήσουν, να βοηθήσουν ως εργαλείο κάποια ρυθμιστική παρέμβαση. Παρεμβαίνεις στην αγορά, διορθώνεις τα κακώς κείμενα και μετά έρχεσαι ανοίγεις τον δημόσιο κορβανά και δίνεις κάποια χρήματα ενδεχομένως. Αν δίνεις μόνο χρήματα επιδοτείς την αισχροκέρδεια» είπε

Σχολιάζοντας τη δήλωση Χατζηδάκη ο κ. Φαραντούρης σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει «Υποκρισία να εξαντλείται η κρατική παρέμβαση σε επιδόματα-ασπιρίνες χωρίς πάταξη αισχροκέρδειας, χωρίς δίκαιη κατανομή βαρών στα δισ. υπερκερδών και χωρίς έλεγχο για καρτέλ στην αγορά. Τα επιδόματα συμπληρώνουν, δεν υποκαθιστούν όλα τ’άλλα. Καταλάβατε κ. Χατζηδάκη;».

Κόντρα και για την υγειονομική κάλυψη των Ελεύθερων Επαγγελματιών

Αντιπαράθεση πυροδότησε και η δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα σύμφωνα με την οποία στο στόχαστρο της ΝΔ μπήκε και η περίθαλψη των πολιτών που έχουν χρέη στον ΕΦΚΑ.

«Από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Ιουνίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Διονύσης Τεμπονέρας, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μετά την κινητή και ακίνητη περιουσία των μικρομεσαίων, η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο ακόμα και την περίθαλψή τους επιδεικνύοντας μέγιστη αναλγησία», τόνιζε και κατέληγε: «Εδώ και μήνες είχαμε προειδοποιήσει ότι επαγγελματίες και αγρότες πρέπει να πάρουν ανάσα, με μια νέα ρύθμιση οφειλών, με κούρεμα βασικής οφειλής και μακρά περίοδο αποπληρωμής, λύση που θα απαντούσε και στο θέμα της περίθαλψής τους. Εδώ και τώρα καλούμε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση και να προστατεύσει όπως οφείλει το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών».

Άμεση ήταν η απάντηση του Άκη Σκέρτσου ο οποίος έκανε λόγο για «υποκριτικό θόρυβο του ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων Ελεύθερων Επαγγελματιών» αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «καινούριο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν».

Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του κ. Σκέρτσου:

Ο εργατολόγος κ. Δ. Τεμπονέρας, ως μέλος της περίφημης νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έκρυψε άρον-άρον τους «παλιούς» για να φέρει μπροστά τους δήθεν «καινούριους», μπήκε με φόρα στον νέο του ρόλο.

Δυστυχώς, όμως, αντί να ενισχύσει την αξιοπιστία του κόμματός του, την καταβαραθρώνει περαιτέρω, κάνοντας αυτό που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον: να αλλάζει θέσεις, να λέει ψέματα και να κοροϊδεύει τους πολίτες.

Στον κ. Τεμπονέρα θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίστηκε εκτάκτως το 2022 και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαντούσε με τρίμηνη παράταση ρύθμισης και μειωμένη καταβολή εισφορών σε ένα δίκαιο αίτημα των Ελ. Επαγγελματιών. Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ανανεώθηκε και φέτος.

Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες. Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Και ρωτούμε: Ποια είναι τελικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ρύθμιση του άρθρου 76 του νομου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Και γιατί αφού την υπερψήφισε τότε, την καταγγέλλει σήμερα;

Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Όμως αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

Υ.Γ. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε και αντίγραφο των ψήφων της ΚΟ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ενημερωθεί ο κ. Τεμπονέρας.

Α. Σκέρτσος σε ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική κάλυψη Ελ. Επαγγελματιών: Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου

Στο μεταξύ, σε σαρδάμ και παρεξήγηση αποδίδει η Ελένη Χρονοπούλου τη φράση της περί αύξησης φόρων στη μεσαία τάξη που ειπώθηκε χθες βράδυ (30/5) στην ΕΡΤ, όταν ρωτήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Το θέμα σχολίασε εκ μέρους της ΝΔ ο Άκης Σκέρτσος κάνοντας λόγο για «μαρτυριάρηδες νο2» μετά την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας μέσα στο κάδρο εκτός από την κ. Χρονοπούλου και τον βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή. Ο κ. Δουδωνής σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολόγησης των μερισμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Αντιπροσωπεία της Βουλγαρίας, με επικεφαλής τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ντίμιταρ Γκλάβτσεφ, πραγματοποιεί προσκύνημα στη βουλγαρική Μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος στις 10 και 11 Μαΐου,...

ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές ουκρανικές επιθέσεις με drone και πυρά πυροβολικού στις περιφέρειες των ρωσικών συνόρων Μπέλγκοροντ και Κουρσκ,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Δημοκρατών, Ανδρέας Λοβέρδος, για τη διαχείριση της μετατροπής της Μονής της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ευρεία σύσκεψη συμμετείχε στην Τρίπολη, με την ιδιότητα του συντονιστή της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τις ευρωεκλογές της...