Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ο Σπύρος Ριζόπουλος «καθάρισε» αντιπεριφερειάρχη του Καχριμάνη

Την παραίτηση από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη υπέβαλλε το πρωί της Δευτέρας ο Οδυσσέας Πότσης. Η παραίτηση ήρθε ως συνέχεια καταγγελίας που έχει κάνει νεαρή εργαζόμενη στο ιατρείο που διατηρεί ο κ. Πότσης και αφορά σε σεξουαλική παρενόχληση.

Η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Αστυνομία και διερευνάται από την Ασφάλεια Ιωαννίνων η οποία δεν προχώρησε σε προσαγωγή ή σύλληψη του αντιπεριφερειάρχη.

Το μεσημέρι της Κυριακής υπήρξε μία αινιγματική ανάρτηση από τον επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρο Ριζόπουλο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Ο κ. Ριζόπουλος μιλούσε για την ανάγκη σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προειδοποιούσε να μην υπολογίζει κανείς σε κουκούλωμα. Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Οδυσσέας Πότσης υπέβαλλε την παραίτησή του στον Περιφερειάρχη Ηπείρου η οποία και έγινε δεκτή.

Η παραίτηση γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου στην οποία αναφέρεται:

“O Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε δεκτή σήμερα την παραίτηση που υπέβαλε από το αξίωμα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ο κ. Οδυσσέας Πότσης, μετά την σε βάρος του καταγγελία, από απασχολούμενη στο ιατρείο του. Ο κ. Οδυσσέας Πότσης, στην έγγραφη παραίτησή του, αναφέρει ότι πρόκειται «ψευδή, αήθη και συκοφαντική σε βάρος του κατηγορία και οι υπόλογοι θα δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη». Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή, σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας αναμένουν τις δικαστικές εξελίξεις”.

Ο ίδιος ο κ. Πότσης, έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της παραίτησής του, στο οποίο αφήνει αιχμές για “ύποπτη χρονική στιγμή” και “πολιτική εκμετάλλευση της καταγγελίας”:

Αναλυτικά αναφέρει:

“Κύριε Περιφερειάρχη,

Ενόψει της σε βάρος μου αήθους και συκοφαντικής καταγγελίας απασχολούμενης στο ιατρείο μου, περί δήθεν σεξουαλικής παρενόχλησής της που δημοσιοποιήθηκε, πριν καν λάβω γνώση του περιεχομένου της, με πρωτοβουλία του επικεφαλής ήσσονος αντιπολίτευσης, υποβάλλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη. Η χρονική στιγμή που λαμβάνει χώρα η καταγγελία σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη αυτόματη πολιτική εκμετάλλευση της, καθιστά ηλίου φαεινότερη τη στόχευσή της. Ενόψει αυτών, πιστεύω ότι η παραίτησή μου διευκολύνει την ομαλή πορεία της παράταξης στις επερχόμενες εκλογές. Για την επί σειρά ετών εμπιστοσύνη σας εκφράζω ολόθερμες ευχαριστίες. Παράλληλα σας διαβεβαιώνω ότι η ψευδής, αήθης και συκοφαντική σε βάρος μου κατηγορία θα κονιορτοποιηθεί και οι υπόλογοι θα δώσουν λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη”.

Την παραίτηση του κ. Πότση και από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου και την απόσυρση από το ψηφοδέλτιο του Αλέκου Καχριμάνη, είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της η παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου του Σπύρου Ριζόπουλου:

«Για λόγους ευθιξίας και ηθικής ακεραιότητας εκτός από την παραίτηση του από τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη και μέχρι να υπάρξει απόφαση απαιτούμε:

-Την παραίτηση του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

– Και την διαγραφή του από τα ψηφοδέλτια της παράταξης του κυρίου Καχριμάνη.

Εκτιμούμε πως θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει τα δέοντα από την Περιφερειακή Αρχή και η καθυστέρηση των παραπάνω στα μάτια μας μοιάζει χρονοτριβή άνευ ουσίας και πρόθεση συγκάλυψης. Τέτοια σκάνδαλα εκτός από το ίδιο το πρόσωπο και την πολιτική παράταξη την οποία προέρχεται αμαυρώνουν τη θεσμική θέση της Περιφέρειας και την εικόνα μας ως Ηπειρώτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους ευρωπαΪκούς πόρους ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ, και την Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία δίνει δάνεια...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κύπρος δεν είναι μόνη στο μεταναστευτικό και η Ελλάδα ως χώρα και αυτή της πρώτης γραμμής, στηρίζει τις πρωτοβουλίες της, δήλωσε ο Υπουργός...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Γιαννιτσά βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός μίλησε για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την δημόσια κλήρωση για την εισαγωγή των υποψήφιων μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία παρακολούθησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης. Σε ανάρτηση του...