Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΥΓΕΙΑ

Τι μπορεί να κάνει η αρωματοθεραπεία για σένα;

Τι μπορεί να κάνει η αρωματοθεραπεία για σένα;

Περί αρωματοθεραπείας ο λόγος και αν ανήκεις στους αμφισβητίες της εν λόγω επιστήμης, ίσως πρέπει να αναλογιστείς ότι μετρά αναρίθμητους υποστηρικτές από την αρχαιότητα ακόμη καθώς και ότι θεωρείται μια πλήρως αξιόπιστη επιστημονική μέθοδος. Βασιζόμενη στη σύνδεση της όσφρησης με το τμήμα αυτό του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα αλλά και τη μνήμη, η αρωματοθεραπεία εκμεταλλεύεται την άμεση διέγερση που προκαλούν οι μυρωδιές στο νευρικό μας σύστημα και έτσι, με την κατάλληλη μυρωδιά, ενεργοποιεί τις επιθυμητές αντιδράσεις. Πώς μπορούμε, όμως, να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της αρωματοθεραπείας στο σπίτι μας; Πολύ απλά επιλέγουμε τα αρωματικά χώρου που υπόσχονται τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, βάζουμε την αγαπημένη μας μουσική, χαλαρώνουμε και αφήνουμε τα αρώματα να κάνουν τη δουλειά τους!

Αν διανύεις μια άσχημη περίοδο της ζωής σου και η γενικότερη ψυχολογική σου κατάσταση δεν είναι η καλύτερη, τότε το γιασεμί θα αναλάβει να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Με αποδεδειγμένη αντικαταθλιπτική δράση, το άρωμα γιασεμιού θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να αισθανθείς την πολυπόθητη ηρεμία που επιζητάς.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από τη μυρωδιά του σανταλόξυλου. Αν η μέρα σου ήταν πολύ πιεστική και νιώθεις το στρες να σε καταβάλει, επίλεξε αρωματικά χώρου με βάση το σανταλόξυλο και θα νιώσεις το μυαλό σου να αδειάζει και να απελευθερώνεται από κάθε άσχημη σκέψη.

Αν θέλεις να εξισορροπήσεις τα αντικρουόμενα συναισθήματα που αισθάνεσαι μετά από μια δύσκολη και απαιτητική μέρα, να ηρεμήσεις και να αισθανθείς αρμονία και γαλήνη, το αιθέριο έλαιο Ylang Ylang θα είναι ο αρωγός σου για την ανάκτηση της ψυχικής σου ισορροπίας.

Σήμερα αισθάνεσαι πως τίποτα δε σε ευχαριστεί πάνω σου. Η αυτοπεποίθηση σου είναι ανύπαρκτη και νιώθεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σωστά. Μην ανησυχείς. Ο καθένας δικαιούται να έχει μια άσχημη μέρα. Μην κάθεσαι όμως και με σταυρωμένα τα χέρια. Ένα αρωματικό χώρου με βάση το τριαντάφυλλο θα σε βοηθήσει να αισθανθείς άμεσα καλύτερα και να ανακτήσεις σιγά σιγά τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση. Στα υπέρ της επιλογής αυτής, υπολόγισε και την αποδεδειγμένη αφροδισιακή του δράση.

Δεν είναι τυχαίο πως το αιθέριο έλαιο λιβανιού χρησιμοποιείται κατά κόρον στις τεχνικές διαλογισμού. Το λιβάνι δρα ευεργετικά στην αναπνευστική λειτουργία, επιβραδύνει την αναπνοή και βοηθά, με τον τρόπο αυτό, το σώμα να χαλαρώνει και να ηρεμεί. Ένα ήρεμο και χαλαρό σώμα, λοιπόν, επιτρέπει στο μυαλό να λειτουργεί απρόσκοπτα δίνοντας χώρο και προτεραιότητα στις πνευματικές λειτουργίες.

Ένα αρωματικό χώρου που περιέχει δεντρολίβανο φαίνεται πως μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της ενεργητικότητας σου. Αν θέλεις να αισθανθείς τις μπαταρίες σου να γεμίζουν και την ενέργεια σου να αυξάνεται κατακόρυφα, το δεντρολίβανο θα γίνει ο σύμμαχος σου στην προσπάθεια σου αυτή.

Φτιάξε τη διάθεση σου και νιώσε την ενέργεια σου στα ύψη με τη βοήθεια ενός αρωματικού χώρου με περγαμόντο. Το αιθέριο έλαιο περγαμόντου λειτουργεί σαν πηγή χαράς και αναζωογόνησης και θα σου δημιουργήσει άμεσα συναισθήματα αισιοδοξίας, ευχαρίστησης και ευεξίας.

Η λεβάντα είναι η απάντηση της φύσης απέναντι στις ηρεμιστικές και υπνωτικές φαρμακευτικές αγωγές. Το άρωμα της βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, της υπερέντασης αλλά και της αϋπνίας, μειώνει τα επίπεδα στρες του οργανισμού και εξισορροπεί τη διάθεση του ατόμου. Αν θέλεις, λοιπόν, να αφήσεις πίσω σου μια για πάντα τις αγωνίες και τα άγχη που σε καταβάλλουν συχνά-πυκνά, ξεκίνα από τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο: επωφελήσου από τις ευεργετικές ιδιότητες της λεβάντας!

Ψάχνεις ένα αρωματικό χώρου που θα σε τονώσει και θα σε αναζωογονήσει; Επίλεξε κάποιο βασισμένο σε αιθέριο έλαιο πιπερόριζας και εκμεταλλεύσου τις τονωτικές αλλά και αφροδισιακές του ιδιότητες για να δημιουργήσεις μια πολύ πιο ευχάριστη και άνετη ατμόσφαιρα στο χώρο σου. Ακόμη, ένα τέτοιο αρωματικό βοηθά στη συγκέντρωση του μυαλού και ενισχύει τη μνήμη. Έτσι, θα βελτιώσει αναμφίβολα την αποδοτικότητα σου και θα σε διευκολύνει στη διευθέτηση των εκάστοτε υποχρεώσεων σου.  

 

 

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Menu Consulting Σχεδιασμός Μενού Αναλαμβάνουμε τoν πλήρη σχεδιασμό του μενού σας, από τον αρχικό σχεδιασμό συνταγών και την κοστολόγηση, έως τον χειρισμό...