Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Με τιμές «φωτιά» ξεκινά η διάθεσή του – Πόσο θα φτάσει στις Κυκλάδες

Αυξημένη κατά 40% με 45% θα είναι σε σύγκριση με πέρυσι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη διάθεσή του, θα είναι της τάξεως του 1, 10 -1,15 ευρώ το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα, 1,20 -1,25 ευρώ στην περιφέρεια και 1,30-1,35 στις νησιωτικές περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι Κυκλάδες. 

Την ίδια στιγμή επιταχύνονται οι διαδικασίες για την υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘΕΡΜΑΝΣΗ» αλλά και της καταβολής σημαντικού μέρους του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου τα νοικοκυριά να προστατευθούν απέναντι στην εκρηκτική αύξηση των τιμών στην ενέργεια.

Tο συνολικό ποσό για το επίδομα θέρμανσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το ράλι στις τιμές της ενέργειας, καθώς αυξάνεται η επιδότηση τόσο σε ύψος όσο και σε αριθμό οφελουμένων, ανέρχεται φέτος στα 168 εκ. ευρώ. 

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης εκτιμάται ότι φέτος θα ανοίξει πιθανότατα εντός του Νοεμβρίου ή ακόμα και στα τέλη Οκτωβρίου προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σαντορίνη: Μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εθελοντών που ανάβουν τις φωτιές την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κύθνος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης βιομηχανικού Αιολικού Πάρκου Πηγή: cyclades24.gr

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμαρχος Αμοργού: «Το μήνυμα Αγάπης και το Αναστάσιμο Φως να πλημμυρίσει τις ζωές όλων» Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκου, για...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οι Πασχαλινές ευχές του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά Συνδημότες και επισκέπτες του ευλογημένου νησιού  Ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι Πρόεδροι & οι...