Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για την μεταβίβαση οικοπέδου του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για την μεταβίβαση οικοπέδου του 2ου Γυμνασίου Παροικιάς

ΑΚΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ…

Πέρασε πολύς καιρός και απανωτά ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή ώστε να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της μεταβίβασης του οικοπέδου, που προορίζεται για την ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Παροικίας Πάρου, από την Περιφέρεια στο Δήμο.

Πράγματι τον Σεπτέμβριο του 2020 το ΠΣ με απόφαση του ορίζει εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υπογραφή της  μεταβίβασης του οικοπέδου, τον Περιφερειάρχη με αναπληρωτή του, τον Έπαρχο Πάρου- Αντιπάρου Κ. Μπιζά . Εμείς ψηφίσαμε λευκό γιατί θεωρούσαμε ότι η συντόμευση της διαδικασίας απαιτούσε να οριστεί ο Έπαρχος ως εκπρόσωπος για την υπογραφή. Και να που δικαιωνόμαστε από τις εξελίξεις.

 Ο Περιφερειάρχης όλο έρχεται για την υπογραφή με πιο πρόσφατη την υπόσχεση ότι θα ερχόταν στη Πάρο τον περασμένο Μάϊο αλλά και πάλι δεν ήρθε.

Για μια ακόμα φορά το έργο αυτό, συναντά εμπόδια στη υλοποίηση του. Όπως είναι γνωστό από την αγορά του οικοπέδου το 2009, η μελέτη κατασκευής ανατίθεται το Μάϊο του 2018 με συμβατικό χρόνο παράδοσης τους 18 μήνες, χρόνος που έχει παρέλθει προ πολλού χωρίς όμως ευθύνη των μελετητών. 

Σήμερα εκκρεμεί από τη μια η μεταβίβαση του οικοπέδου και από την άλλη η έγκριση των όρων δόμησης από το αρμόδιο όργανο (ΣΥΠΟΘΑ).

  • Καλούμε τον Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλίες  και για τα δυο.
  • Καλούμε τον Περιφερειάρχη να σταματήσει αυτό το κακόγουστο «αστείο» και να δοθεί η δυνατότητα στον αναπληρωτή του Έπαρχο Πάρου- Αντιπάρου να υπογράψει άμεσα τη μεταβίβαση.

Πάρος 5-8-21

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Με την διεξαγωγή τριών ιστιοδρομιών ολοκληρώθηκε στην Παροικιά της Πάρου η πρώτη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ13 Optimist που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε διημερίδα στην Πάρο η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου – Ερμούπολης Χρηστιάννα Πάπιτση Σε διημερίδα που διοργανώθηκε στην Πάρο, το Σάββατο 13 και την Κυριακή...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σε διημερίδα στην Πάρο για τον Βιώσιμο Τουρισμό η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου – Ερμούπολης Χρηστιάννα Πάπιτση Σε διημερίδα που διοργανώθηκε στην Πάρο, το Σάββατο...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τις τελευταίες ημέρες διάφοροι επιτήδειοι, επικαλούμενοι και υποδυόμενοι υπαλλήλους της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , προσπαθούν να αποσπάσουν μέσω τηλεφώνων, χρηματικά ποσά...