Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

To Ford E-Transit τώρα με ακόμα περισσότερη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης, το οποίο πέρυσι κατέγραψε πενταπλάσιες πωλήσεις σε σχέση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του. Το νέο μέλος της οικογένειας -το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο– αξιοποιεί τις ψηφιακές αναβαθμίσεις της Ford Pro.

Οι αναβαθμίσεις αυτές αφορούν ολόκληρη τη γκάμα Transit του 2024, διευρύνοντας έτσι τη βάση των δυνητικών πελατών του E-Transit. Η νέα έκδοση διαθέτει μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 89 kWh, η οποία διασφαλίζει μέγιστη αυτονομία έως 402 km, καθώς και ταχύτερη φόρτιση τόσο AC, όσο και DC. Οι πελάτες επωφελούνται επίσης από τα μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις 2 ετών/ απεριόριστων χιλιομέτρων, που είναι διπλάσιο σε σχέση με ότι ισχύει μέχρι σήμερα.

Όπως συμβαίνει με όλα τα επαγγελματικά μοντέλα της σειράς E-Transit, η έκδοση Extended Range είναι πλήρως ενσωματωμένη στην πλατφόρμα συνδεδεμένων λύσεων φόρτισης και λογισμικού της Ford Pro, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες όχι μόνο να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση ενέργειας και τις διαδικασίες συντήρησης, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας και το κόστος ιδιοκτησίας.

Το E-Transit Extended Range απευθύνεται ιδιαίτερα σε πελάτες που δραστηριοποιούνται σε αγροτικές περιοχές, σε ψυχρότερα κλίματα ή κινούνται σε διαδρομές οι οποίες περιλαμβάνουν οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στους ιδιοκτήτες μετασκευασμένων οχημάτων όσον αφορά την ικανότητα μεταφοράς φορτίου και την προσθήκη βοηθητικών παροχών ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν το νέο E-Transit Extended Range αργότερα μέσα στο έτος, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2025. Η νέα έκδοση του E-Transit διαθέτει μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα στις 89 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία έως και 402 km, που ποσοστιαία αποτελεί αύξηση κατά 28% σε σχέση με την τυπική έκδοση της μπαταρίας του μοντέλου.

Η αυξημένη αυτονομία έρχεται να καταστήσει την έκδοση Extended Range του E-Transit μια άκρως ελκυστική επιλογή για τους διαχειριστές στόλων οι οποίοι δραστηριοποιούνται πέραν των κέντρων των πόλεων αλλά εξακολουθούν να επωφελούνται από την αυξημένη παραγωγικότητα που εξασφαλίζουν τα αμιγώς ηλεκτρικά, συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα.

Η αντλία θερμότητας με έγχυση ατμού είναι στάνταρ στη νέα έκδοση Extended Range, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη θέρμανση της καμπίνας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το σύστημα είναι παρόμοιο με αυτό του E-Transit Custom – το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία – και έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την αποδοτική χρήση της ενέργειας και να βελτιστοποιεί την αυτονομία σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες.

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης AC έχει αυξηθεί από 11 kW σε 22 kW, πράγμα που σημαίνει ότι η πλήρης φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας θα διαρκεί λιγότερο από 6 ώρες. Την ίδια στιγμή, η μέγιστη ισχύ ταχείας φόρτισης DC έχει αυξηθεί από 115 kW σε 180 kW, με αποτέλεσμα 10 λεπτά να είναι αρκετά για να προστεθεί ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη έως και 116 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτιση 10-80% διαρκεί τώρα περίπου 28 λεπτά.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το θερινό PremiumContact 7 βρέθηκε στην κορυφή ανεξάρτητων δοκιμών από περιοδικά αυτοκινήτου στη Μεγάλη Βρετανία, στη Σκανδιναβία και στην Πολωνία. Οι αξιολογήσεις...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με το DS 3 Hybrid, οι πελάτες της DS Automobiles μπορούν να επωφεληθούν από την αυτοφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία, αφού σε σύγκριση με έναν βενζινοκινητήρα,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα BMW M4 CS ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά που συνήθως συναντάμε σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή μεσαία κατηγορία εμπλουτίζοντάς τα με άφθονο συναίσθημα....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Symbioz εντάσσεται σε μια πραγματικά αξιόλογη γκάμα οικογενειακών μοντέλων, 60 χρόνια σχεδόν μετά την κυκλοφορία του Renault 16, με τη μοντέρνα, ευρύχωρη και...