Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ήρθε με ενδιαφέρουσες εκδόσεις να εμπλουτίσει την ελληνική B-SUV το νέο Mitsubishi ASX- Τιμές

Λίγο πριν την παρουσίαση και του νέου Colt που θα έρθει να τονώσει τη γκάμα αλλά και την παρουσία της Mitsubishi στην εγχώρια αγορά, που μέχρι στιγμής είναι αναιμική, με ένα SUV και ένα μικρό αυτοκίνητο. Η έλευση της νέας γενιάς ASX στην ευρωπαϊκή αγορά σηματοδότησε μία συναρπαστική στιγμή για την Mitsubishi Motors Europe.

Το νέο ASX (που αναλύεται σε “Active Sports X-over”) τοποθετείται στην καρδιά της βασικής κατηγορίας B-SUV. Αναπτύχθηκε ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά ASX, η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα. Η ανάπτυξη της κατηγορίας SUV και η ηλεκτροκίνηση παραμένουν οι κυρίαρχες τάσεις σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί.

Η Ευρώπη εισάγει νέα πρότυπα και οι πελάτες έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα οχήματά τους, καθιστώντας το νέο ASX επίκαιρο αλλά και σημαντικό για τη μάρκα. Η νέα γενιά ASX βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, επωφελούμενη από τις συνέργειες που προσφέρει η Συμμαχία. Την ίδια στιγμή προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα κινητήριων συνόλων.

Τέτοια είναι τα Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV) και Mild Hybrid, που πλαισιώνονται από προηγμένα συστήματα ασφάλειας καθώς και όλα τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και ψηφιοποίησης που αναμένουν οι πελάτες σήμερα. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, η νέα γενιά ASX ενσωματώνει Apple CarPlay και Android Auto, Smartphone-link Display Audio (SDA) σε οθόνη 7 ή 9,3 ιντσών σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη αντίστοιχα, ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display) και ηχοσύστημα BOSE Premium στις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού.

Εμπλουτισμένο με μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως Forward Collision Mitigation με ανίχνευση πεζών, προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (Lane Keeping Assist), αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), cruise control, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera), το νέο ASX είναι ένα ιδιαιτέρως ασφαλές όχημα.

Η προσθήκη της τεχνολογίας MI-PILOT, που ελέγχει την επιτάχυνση, την πέδηση και το σύστημα διεύθυνσης μειώνει την κούραση του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων ή στην κίνηση της πόλης. Και για τους πελάτες που επιθυμούν να βάλουν την προσωπική τους σφραγίδα στο αυτοκίνητο, εκτός από τις απλές χρωματικές επιλογές, η νέα γενιά ASX προσφέρει μία εκτενή γκάμα αξεσουάρ.

Το νέο ASX διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές και συγκεκριμένα στα μεταλλικά χρώματα Crystal White, Sunrise Red, Onyx Black, Royal Blue, Steel Grey, και στο απλό Charcoal Blue. Στις εκδόσεις INTENSE PLUS και INSTYLE, η οροφή παραγγέλνεται και στην μεταλλική απόχρωση Onyx Black που πετυχαίνει μία ιδιαίτερη αύρα με τη διχρωμία της.

Στο εσωτερικό του νέου ASX, το συρόμενο κάθισμα παρέχει άνεση αλλά και πρόσθετη ευελιξία. Καθώς μπορεί να μετακινείται σε μια διαδρομή έως και 16 cm προς τα εμπρός, απελευθερώνει περισσότερο χώρο -είτε προσθέτοντας επιπλέον λίτρα αποθηκευτικού χώρου στο πορτ μπαγκάζ, είτε διευρύνοντας το χώρο για τα πόδια των επιβατών. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 114 λίτρα χωρητικότητας, πλέον των 442 λίτρων που παρέχονται μεταξύ του δαπέδου του πορτ μπαγκάζ και των καθισμάτων μέχρι το ύψος της πλάτης τους.

Η νέα γενιά ASX διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών SUV -από χαμηλές εκπομπές ρύπων και οικονομία καυσίμου έως αυξημένες επιδόσεις. Όλες οι κινητήριες μονάδες συνδυάζονται με μια ρύθμιση του πλαισίου που δίνει προτεραιότητα στην οδηγική συμπεριφορά και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού μέσω των τριών διαθέσιμων driving modes.

Η βασική τιμή του νέου Mitsubishi ASX είναι τα 27.730 ευρώ, στην έκδοση με τον 1.000άρη turbo κινητήρα και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η Mild Hybrid έκδοση με τον 1.300άρη turbo ξεκινά από τα 30.870 ευρώ, ενώ η υβριδική με το σύνολο των 1,6 λίτρων, έχει ως τιμή εκκίνησης τα 36.890 ευρώ. Η plug-in υβριδική έκδοση του ASX, κοστολογείται από 45.830 ευρώ.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...