Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Yamaha Tenere 700: Το ιαπωνικό Αdventure σε νέες εκδόσεις Extreme και Explore

Το μοντέλο που χάραξε τη δική του ιστορία στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ από την δεκαετία του ’70, αναβίωσε πριν από λίγα χρόνια στη νέα Tenere 700 και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για να γίνει ένα από τα πιο εμπορικά επιτυχημένα σύγχρονα δίτροχα της Yamaha.

Τώρα, προκειμένου να παραμένει στον πυρήνα του ενδιαφέροντος της κατηγορίας, εμπλουτίστηξε με δύο νέες εκδόσεις – τις Tenere 700 Extreme και Tenere 700 Explore. Ας δούμε, παρακάτω, τις λεπτομέρειες της καθεμίας:

Tenere 700 Extreme

Πρόκειται για μια σκληροπυρηνική εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα, με μεγάλης διαδρομής ανάρτηση και με πλούσια γκάμα off-road ειδικών εξαρτημάτων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις παντός εδάφους ικανότητές της.

Για κορυφαίο και ελαφρύ χειρισμό στο χώμα, αλλά και για μεγάλη ευελιξία, η Tenere 700 Extreme διαθέτει πλήρως ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης της KYB, με μεγαλύτερη κατά 20 χιλ. διαδρομή εμπρός και πίσω (σε σύγκριση με την Tenere 700). Επίσης, το πιρούνι διαθέτει την ανθεκτική επίστρωση Kashima, η οποία συμβάλει στην εξάλειψη της τριβής στις χαμηλότερες ταχύτητες.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KYB μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα από τον σωματότυπο και το στυλ οδήγησης του αναβάτη, καθιστώντας την Tenere 700 Extreme σκληροπυρηνική – ικανή να απευθυνθεί ακόμα και σε αναβάτες με εμπειρία στο motocross ή το enduro, που αναζητούν ακόμη καλύτερη απόδοση στα πιο απαιτητικά εδάφη.

Προκειμένου να ανταποκριθεί σε ευρύ φάσμα ακραίων συνθηκών, είναι εργοστασιακά εξοπλισμένη με ελαφριά μαρσπιέ από τιτάνιο, καθώς και με αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείου και οδηγό αλυσίδας. Επίσης περιλαμβάνει ψηλό φτερό σε στυλ enduro, βαμμένο στο χρώμα της μοτοσυκλέτας, και ξεχωριστό προστατευτικό πλαισίου που παρέχει προστασία από σκόνη και πέτρες. Την γρήγορη και εύκολη μετατόπιση του σώματος του αναβάτη, διευκολύνει η πιο επίπεδη μονοκόμματη σέλα rally.

Η κάθετη οθόνη TFT 5 ιντσών παρέχει 3 διαφορετικά στυλ θέασης, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το στυλ Rally Raid roadbook που εξασφαλίζει αποτελεσματική πλοήγηση σε κάθε απόμακρο σημείο. Τα ελαφριά αγωνιστικά μαρσπιέ από τιτάνιο μειώνουν την πίεση στα πόδια του αναβάτη, έχοντας κατά 35% μεγαλύτερη επιφάνεια. Για να αντιμετωπίσει ακόμη και το πιο αφιλόξενο περιβάλλον, η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί στα 260 χιλιοστά.

Ειδικά χαρακτηριστικά Tenere 700 Extreme

  • Πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 43 χιλ. της KYB με επίστρωση Kashima και διαδρομή τροχού στα 230 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Tenere 700).
  • Πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ της KYB με piggyback και διαδρομή τροχού στα 220 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Tenere 700).
  • Απόσταση από το έδαφος στα 260 χιλ. (κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από της Tenere 700)
  • Κάθετη οθόνη TFT 5 ιντσών με 3 στυλ θέασης και συνδεσιμότητα (περιλαμβάνεται το στυλ οθόνης Rally Raid roadbook).
  • Διακόπτες αριστερού χειριστηρίου με χιλιομετρητή.
  • Ελαφριά υψηλής πρόσφυσης μαρσπιέ από τιτάνιο με 35% μεγαλύτερη επιφάνεια.
  • Επίπεδη μονοκόμματη σέλα με πρόσθετο κατά 20 χιλιοστά αφρώδες υλικό, το οποίο παρέχει μεγαλύτερο ύψος σέλας στα 910 χιλιοστά.
  • Ψηλό μπροστινό φτερό στο χρώμα της μοτοσυκλέτας.
  • Πλέγμα προστασίας του ψυγείου από αλουμίνιο.
  • Οδηγός αλυσίδας.
  • Χρυσαφί ακτινωτοί τροχοί από ανοδειωμένο αλουμίνιο.

Tenere 700 Explore

Με χαμηλότερο ύψος σέλας στα 860 χιλ. και με αυξημένα επίπεδα άνεσης και ευκολίας, η Tenere 700 Explore έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει κάθε αναβάτη. Οι νέες αναρτήσεις της ΚΥΒ εμπρός και πίσω, παρέχουν μειωμένη κατά 20 χιλ. διαδρομή των αναρτήσεων, για να επιτευχθεί μείωση του ύψους της σέλας.

Με τον τρόπο αυτό, η πρόσβαση στο έδαφος έγινε ευκολότερη και εξασφαλίστηκε καλύτερος έλεγχος στις χαμηλές ταχύτητες. Το εύρος συμπίεσης των ελατηρίων έχει αυξηθεί ελαφρώς, για ακόμη καλύτερο χειρισμό σε συνθήκες πλήρους φόρτωσης.

Ο ανεμοθώρακας της Tenere 700 Explore είναι ψηλότερος και φαρδύτερος από τον στάνταρ και προσφέρει κατά 50% μεγαλύτερη προστασία , για μεγαλύτερη άνεση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, το quickshifter που έχει ρυθμιστεί ειδικά για το κινητήρα CP2, προσφέρει εύκολες και γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Ειδικά χαρακτηριστικά Tenere 700 Explore

  • Πιρούνι 43 χιλ. της KYB με διαδρομή ανάρτησης στα 190 χιλ. (κατά 20 χιλ. μικρότερη από της Tenere 700).
  • Πίσω αμορτισέρ με απομακρυσμένη ρύθμιση και διαδρομή ανάρτησης στα 180 χιλ. (κατά 20 χιλ. μικρότερη από της Tenere 700).
  • Χαμηλότερο ύψος σέλας στα 860 χιλ. για βελτιωμένη πρόσβαση στο έδαφος και καλύτερο έλεγχο (κατά 15 χιλ. χαμηλότερο από της Tenere 700).
  • Ο ανεμοθώρακας είναι κατά 50% φαρδύτερος από τον στάνταρ, για αυξημένη προστασία από τον αέρα.
  • Οι βάσεις των πλαϊνών βαλιτσών ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό.
  • Δυνατότητα επιλογής σκληρών ή μαλακών πλαϊνών βαλιτσών (πωλούνται ξεχωριστά).
  • Quickshifter για απρόσκοπτα ανεβάσματα ταχυτήτων.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Σάκης Ρουβάς χαράζει κοινή πορεία με τη Volkswagen, παρουσιάζοντας τη νέα γενιά μοντέλων της. Ο κορυφαίος Έλληνας Σταρ θα αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο,...