Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Παγκόσμιο Πολυτελές Αυτοκίνητο για φέτος είναι η Σειρά 5 της BMW

Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από περίπου 100 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 30 χώρες, βαθμολόγησε τις ικανότητες της BMW Σειράς 5 κατά τη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών. Τα σκορ καταγράφηκαν στη συνέχεια λεπτομερώς από τους διοργανωτές των World Car Awards. Η BMW Σειρά 5, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από 13 νέα πολυτελή μοντέλα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κριτικής επιτροπής.

Η BMW Σειρά 5 επιδεικνύει τον προοδευτικό της χαρακτήρα με την τεχνολογία του συστήματος κίνησης και τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η κομψή, σπορ σχεδίαση, η γενναιόδωρη ευρυχωρία, η απουσία θορύβων και η προηγμένη, premium ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το motorway assistant και το Lane Change Assistant με επιβεβαίωση μέσω της κίνησης του ματιού, υπογραμμίζουν τις ικανότητες της BMW Σειράς 5 σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Εξοπλισμένη με σύστημα απεικόνισης και ελέγχου/χειρισμού BMW iDrive με QuickSelect, BMW Curved Display και BMW Intelligent Personal Assistant με διευρυμένη λειτουργικότητα, η i5 επιτρέπει την αλληλεπίδραση χρήστη-οχήματος με έλεγχο μέσω αφής και φυσικής ομιλίας. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, οι επιβάτες της BMW Σειράς 5 μπορούν να απολαμβάνουν video streaming στην οθόνη ελέγχου και να βιώσουν νέες συγκινήσεις gaming μέσα στο αυτοκίνητο – π.χ. περνώντας ευχάριστα το διάστημα που πραγματοποιείται η φόρτιση της μπαταρίας.

Ως αναπόσπαστο μέλος της νέας οικογένειας της BMW Σειράς 5, η BMW i5 προσφέρει οδηγική απόλαυση χωρίς εκπομπές ρύπων. Η δυναμική οδήγηση και η αποδοτικότητα της BMW i5 πηγάζουν από την τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, που περιλαμβάνει ενσωματωμένες μονάδες κίνησης και μπαταρίες υψηλής τάσης με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.

Επιπλέον, η πιο εξελιγμένη εκδοχή της λειτουργίας προσαρμοζόμενης ανάκτησης ενέργειας και ο έξυπνος συνδυασμός της τεχνολογίας αντλίας θερμότητας για τη θέρμανση και ψύξη του εσωτερικού, του συστήματος κίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης, βοηθούν στην επίτευξη αυτονομίας έως και 582 km στον κύκλο WLTP, ανάλογα με την έκδοση και τις προδιαγραφές.

Η συνδυασμένη μονάδα φόρτισης Combined Charging Unit της BMW i5 επιτρέπει φόρτιση AC με ισχύ έως 22 kW και φόρτιση DC με έως και 205 kW. Αυτό σημαίνει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί έως και 156 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 10 λεπτά όταν συνδεθεί σε σταθμό ταχείας φόρτισης. Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των κινητήρων εσωτερικής καύσης έχει επίσης εξηλεκτριστεί.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο Σάκης Ρουβάς χαράζει κοινή πορεία με τη Volkswagen, παρουσιάζοντας τη νέα γενιά μοντέλων της. Ο κορυφαίος Έλληνας Σταρ θα αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο,...