Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτοί είναι οι λόγοι που το νέο Jeep Wrangler 4xe ξεχωρίζει από τα κοινά SUV- Πόσο κοστίζει

Το πλέον εμβληματικό μοντέλο της Jeep εξακολουθεί να ενσαρκώνει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας, κόντρα στη “μόδα” των τυπικών SUV, με δέσμευση στη συνεχή εξέλιξη που αποκλείει τους συμβιβασμούς σε αποδοτικότητα, άνεση και ασφάλεια. Το νέο Jeep Wrangler ξεχωρίζει χάρη στη χαρακτηριστική μάσκα με την ανανεωμένη εικόνα, το αναβαθμισμένο εσωτερικό και το συνολικά υψηλότερο τεχνολογικό υπόβαθρο.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει νέα οθόνη 12,3” για το infotainment, ενσωματωμένο Wi-Fi router, σύστημα πλοήγησης της Tom Tom, νέα αδιάβροχα εμπρός ηλεκτρικά καθίσματα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Η καρδιά του Jeep Wrangler MY24 παραμένει το Plug-in Hybrid υβριδικό σύστημα των 380 ίππων και 637 Nm, νούμερα που δίνουν σφριγηλό παλμό σε ένα θηριώδες αμάξωμα, αναγνωρίσιμο σε κάθε γεωγραφικό μήκος και πλάτος του πλανήτη.

Στο αναβαθμισμένο Wrangler η αισθητική παραμένει λεπτομερώς ευθυγραμμισμένη με την κλασική όσο και θρυλική εικόνα του μοντέλου, έχοντας ως κύρια αλλαγή τη φρεσκαρισμένη γρίλια με τα εφτά κατακόρυφα στελέχη που πλέον είναι πιο λεπτά. Υπάρχουν δύο φινιρίσματα ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού: Το Sahara διαθέτει νίκελ περιγράμματα και το Rubicon ανθρακί, ενώ η νέα σχεδίαση αφενός δίνει πιο μοντέρνα όψη αφετέρου διοχετεύει περισσότερο αέρα στον κινητήρα.

Στην καμπίνα η αναβάθμιση αφορά στο νέο σχεδιασμό αλλά και τα νέα στοιχεία εξοπλισμού και τεχνολογίας, χωρίς αλλοίωση στην υψηλή λειτουργικότητα και πρακτικότητα. Όλα τα Wrangler MY24 διαθέτουν νέα εμπρός καθίσματα με αδιάβροχο μηχανισμό, ανθεκτικές επενδύσεις και 12 ηλεκτρικές ρυθμίσεις, με το ταμπλό να διατηρεί το κλασικό σχήμα σε συνδυασμό με σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

Το πλαίσιο του πίνακα οργάνων έχει υφασμάτινη επένδυση με εμφανείς ραφές, ενώ η οθόνη του infotainment έχει οριζόντια αρχιτεκτονική. Η διαγώνιός της είναι 12,3” κάτι που σημαίνει ευκολία στο χειρισμό και ακόμα πιο ευανάγνωστες ενδείξεις. Καθότι το 4G LTE Wi-Fi hot spot μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονα έως 8 συσκευές όλοι μπορούν να είναι συνεχώς online, ενώ το σύστημα λαμβάνει τις τελευταίες ενημερώσεις μέσω της ασύρματης Over The Air τεχνολογίας.

Αναβαθμισμένη είναι και η πλοήγηση που έχει την υπογραφή της Tom Tom, υπολογίζοντας την προτεινόμενη διαδρομή βάσει δεδομένων που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο. Επιπρόσθετα, το Jeep Wrangler MY24 διαθέτει πάνω από 85 συστήματα ασφάλειας, περιλαμβάνοντας αναγνώριση κόπωσης του οδηγού, διατήρηση λωρίδας, αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ, καθώς και νέους πλευρικούς αερόσακους τόσο στο εμπρός όσο και το πίσω μέρος της καμπίνας.

Το Plug-in Hybrid σύστημα χρησιμοποιεί μπαταρία (Li-NMC) 17 kWh που εξασφαλίζει έως 51 km αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης, παράλληλα με ισχυρές επιδόσεις σε κάθε τερέν. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην έκδοση Rubicon, που είναι εστιασμένη στις απόλυτες εκτός δρόμου απαιτήσεις, υπάρχει «πλευστός» πίσω άξονας Dana 44 HD για μέγιστη αντοχή, καθώς και ότι σε κάθε Wrangler MY24 συναντάμε το ανεξάρτητο πλαίσιο “Body on Fame”.

Αυτό συνδυάζεται με νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, για βέλτιστη συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες. Ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης εξακολουθεί να αποδίδει 272 HP (200 kW) , ενώ ο ηλεκτρικός 107 kW προκειμένου να μπορεί να κινήσει αβίαστα από μόνος του το αυτοκίνητο ακόμα και εκτός δρόμου. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο με μετατροπέα ροπής και 8 σχέσεις.

Συνεργάζεται με μηχανικό σύστημα τετρακίνησης και επιπλέον κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού για τις πλέον δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες. Η τιμή του νέου Jeep Wrangler MY24 που καλύπτεται από 4 χρόνια (ή 160.000 km) εγγύηση είναι 90.900 ευρώ για το επίπεδο εξοπλισμού Sahara και 92.900 ευρώ για το Rubicon.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πολύ σύντομα μετά την αγορά της πρώτης Monster από τον Σένα, ο Κλαούντιο Καστιλιόνι -τότε ιδιοκτήτης της Ducati και μέγας υποστηρικτής του οδηγού της...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με μία ξεχωριστή πρωτοβουλία, ο Επίσημος Διανομέας της Citroen, Α. Μακρής Α.Ε., έχει ετοιμάσει μία μοναδική εκδήλωση που απευθύνεται στη νέα γενιά, με στόχο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μέγιστη ισχύς του e-Hybrid συστήματος στο SUV της Jeep, φτάνει τους 130 HP και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις είναι...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα εποχή της κινητικότητας, έχει πολύ ρεύμα και σε ότι έχει να κάνει με το μέγεθος, “πιάνει” τα δύο άκρα: Για να έχεις...