Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Οδοιπορικό της ΕΡΤ στην ουδέτερη ζώνη – Γιατί θεωρείται στρατηγικής σημασίας το σημείο που διάλεξαν οι Τουρκοκύπριοι

Σημείο – κλειδί και στρατηγικής σημασίας είναι το σημείο στο οποίο οι Τουρκοκύπριοι επιδιώκουν να φτιάξουν τον συγκεκριμένο οδικό άξονα από το κατεχόμενο Άρσος μέχρι την Πύλα.

Πρόκειται για ένα σημείο το οποίο όχι μόνο συνδέει το κατεχόμενο Άρσος με την Πύλα και μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο, αλλά και μια περιοχή περίπου 11 χιλιομέτρων που δίνει πλεονεκτήματα πολλών ειδών σε όσους επιθυμούν την διάνοιξή του.

Σημειώνεται δε πως δεν είναι λίγοι όσοι αναφέρουν ότι η διέλευση από και προς τα κατεχόμενα, εάν ανοίξει ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι πιο μακριά και διανύει κανείς μεγαλύτερη απόσταση από ό,τι αν περάσει μέσω οδοφράγματος.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμου Μυτίδη, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι οι κατοχικές αρχές θα μπορούν να διακινούνται χωρίς την εμπλοκή των βρετανικών βάσεων. Πάντως τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια.

24 ώρες μετά από τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου, η ΕΡΤ βρέθηκε στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι ταραχές, καταγράφοντας την εικόνα και δίνοντας κλίμα από την περιοχή:

Παρά την σωρεία των αντιδράσεων και τον διπλωματικό μαραθώνιο στον οποίο επιδόθηκε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι δυνάμεις του ψευδοκράτους εμφανίζονται αποφασισμένες να συνεχίζουν το έργο της κατασκευής του οδικού άξονα από το κατεχόμενο Άρσος μέχρι την Πύλα, με την στήριξη της Άγκυρας.

Είναι ένα στρατηγικό σχέδιο με τις ευλογίες του Ερντογάν ώστε να αποσταθεροποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Έρχεται σε συνέχεια μετά τις εργασίες στο γήπεδο Ταξίμ και στα Βαρώσια” τόνισε στην ΕΡΤ ο Διεθνολόγος, Δημοσθένης Δημόπουλος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχωρά στη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου. Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, τα επεισόδια στην Πύλα και οι διπλωματικοί χειρισμοί από τη Λευκωσία.

Ανταπόκριση – Αποστολή: Μανιάνα Καλογεράκη

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...