Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Ο τυφώνας Ιντάλια αφήνει περισσότερα απο 200.000 σπίτια χωρίς ρεύμα

Καταστροφική ήταν η επίδραση του τυφώνα Ιντάλια από την Κούβα. Η τροπική καταιγίδα έχει αφήσει περισσότερα από 200.000 σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις επαρχίες Pinar del Río και Artemisa, που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ο πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ προτρέπει τον πληθυσμό των περιοχών κινδύνου να μην επιστρέψει στα σπίτια του. Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και κατεστραμμένοι δρόμοι.

Ο τυφώνας άφησε περίπου 186.000 πελάτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (60% της επαρχίας) και η γείτονά της, η επαρχία Artemisa, έβλαψε 117.434 πελάτες (80%), ενώ στην Αβάνα έχουν καταγραφεί 47.980 επηρεασμένοι καταναλωτές και στο Isle of Youth υπάρχουν 4.326 .

Προς το παρόν, οι αρχές δεν έχουν αναφέρει νεκρούς, αλλά χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο πρόεδρος της χώρας, Μιγκέλ Ντίας – Κανέ, προέτρεψε τους κατοίκους των επικίνδυνων περιοχών να μην πάνε ακόμη στα σπίτια τους.
«Θα εργαστούμε για να) αποκαταστήσουμε τις ηλεκτρικές υπηρεσίες, τις επικοινωνίες και τη γεωργία, αναβαθμίζοντας τις φυτείες και τη συγκομιδή για να ανοικοδομήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Προετοιμάστε τις συνθήκες με ασφάλεια, θυμηθείτε ότι θα έχουμε ακόμη μία ή δύο ημέρες επιρροής βροχοπτώσεων. δεν έχουμε σήμερα, μπορούμε να έχουμε αύριο ή μεθαύριο», είπε ο πρόεδρος σε δήλωσή του στην τηλεόραση.

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού υπουργικού συμβουλίου να μεταβούν στις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

«Οι αρχές του δυτικού τμήματος της χώρας μας, που έχει πληγεί από τον τυφώνα Ιντάλια, συνεχίζουν τις περιοδείες στα εδάφη. Τις επόμενες ώρες πρέπει να γίνει σε βάθος εκτίμηση των ζημιών σε κάθε επαρχία για να εργαστούν άμεσα για την επίλυσή τους”. δήλωσε ο Marrero σε δημοσίευση του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο X, πρώην Twitter.

Απομένει να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει το Idalia στις μεταφορές, τις υπηρεσίες επικοινωνιών και τη γεωργία, ειδικά στην περιοχή Pinar del Río, η οποία δεν έχει ανακάμψει ακόμη από το χάος που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ian πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα ελληνικό μπρούτζινο άγαλμα, φιλοτεχνημένο από τον αρχαίο γλύπτη Λύσιππο, βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα στην Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα το ζήτημα κατέληξε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του Επιταφίου ο Εύζωνας δείχνει σεβασμό και κατάνυξη με τη στάση «επί των όπλων». Είναι η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο ανδρείας, ...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα εκτόξευσε με επιτυχία σήμερα μία μη επανδρωμένη αποστολή στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για το φιλόδοξο διαστημικό της...