Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικός σύμβουλος Ερντογάν: Υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, ο διπλωματικός συμβούλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε, «υπάρχει μια κατάσταση στην Κύπρο όπου δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Με τον ίδιο τρόπο υπάρχουν θέματα για τα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο».

«Έχουμε τις δικές μας απόψεις, έχουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, τα υποστηρίζουμε μέχρι τέλους» ανέφερε.

Επέμεινε ωστόσο ότι όλα αυτά είναι διμερή θέματα και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να αφήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να τις διευθετήσουμε σε διμερή βάση.

Για το Κυπριακό επίσης επέμεινε ότι η «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου», όπως είπε χαρακτηριστικά, η οποία είναι σήμερα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρο το νησί.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του ΑΣΣ απάντησε πως προέχει η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, η σκέψη είναι να γίνει Οκτώβρριο ή Νοέμβριο, αλλά όλα αυτά είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....