Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Βράζει» το βρετανικό κοινοβούλιο για τον ερευνητή – κατάσκοπο της Κίνας – Αρνείται τα πάντα

Σάλος στη καρδιά της βρετανικής δημοκρατίας έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των Κυριακάτικων Τάιμς για κατάσκοπο της Κίνας που εργαζόταν ως ερευνητής του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ερευνητής είχε πρόσβαση στον υπουργό Ασφαλείας Τομ Τάγκεντχατ και την πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Αλίσια Κερνς, μεταξύ άλλων.

Ο φερόμενος ως κατάσκοπος αρνείται όσα του αποδίδονται. «Έχω περάσει την καριέρα μου μέχρι σήμερα προσπαθώντας να εκπαιδεύσω άλλους για την πρόκληση και τις απειλές που παρουσιάζει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Το να κάνω αυτό που ισχυρίζονται εναντίον μου σε υπερβολικά ρεπορτάζ ειδήσεων θα ήταν ενάντια σε όλα όσα υποστηρίζω», δήλωσε μέσω του δικηγόρου του.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε δήλωση από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων στις 4:30μμ Ελλάδας ενώ βουλευτές μεταξύ άλλων και του συντηρητικού κόμματος ζητούν από τον Σούνακ να χαρακτηρίσεις την Κίνα ως «απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Το διπλωματικό σκάνδαλο ξέσπασε λίγο πριν ο Ρίσι Σούνακ συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο Λι Γιάνγκ στο περιθώριο των G20 στην Ινδία.

Εκπρόσωπος του Νο 10 είπε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη συνάντηση για να μεταφέρει «τις σημαντικές ανησυχίες του για την κινεζική παρέμβαση στην κοινοβουλευτική δημοκρατία του Ηνωμένου Βασιλείου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...