Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ειδικοί θα αναζητήσουν τύπους στη Λίμα για να επιταχύνουν την οικονομική ένταξη στη Λατινική Αμερική

Πώς να επιταχύνετε την οικονομική ένταξη στη Λατινική Αμερική; Αυτό είναι το ερώτημα που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν ειδικοί από την ήπειρο που θα συναντηθούν στη Λίμα αυτή την Τρίτη, σε μια συνάντηση που θα αναλύσει τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές στην περιοχή.

«Η ιδέα της συνάντησης είναι να μπορέσουμε να βρεθούμε με αυτή την ομάδα συμμάχων , θεσμών και ανθρώπων που θεωρούν ότι η οικονομική ένταξη είναι σημαντική, που εργάζονται για αυτό μαζί μας τα τελευταία τρία χρόνια και να μπορούμε να συζητήσουμε πού πηγαίνει η περιοχή για αυτό το ζήτημα και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να επιταχύνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται η Λατινική Αμερική σε αυτόν τον τομέα», εξήγησε στην EFE ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Credicorp, Ενρίκε Πασκουέλ.

Στο φόρουμ θα συμμετέχουν , μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Credicorp, Luis Romero , ο γενικός διευθυντής αυτού του χρηματοοικονομικού ομίλου περουβιανής καταγωγής, Gianfranco Ferrari, ο διευθυντής επιχειρήσεων, Alejandro Pérez Reyes και ο πρώην αρχισυντάκτης του The Οικονομολόγος, Michael Reid.

Η διευθύντρια της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Universidad del Pacífico, Elsa Galarza , θα είναι επίσης μέρος του φόρουμ. Ανώτερος οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Daniel Barco, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ipsos Peru, Alfredo Torres, η κύρια ερευνήτρια του Ινστιτούτου Περουβιανών Σπουδών, Carolina Trivelli και ο εκτελεστικός διευθυντής του Δικτύου Αναπτυξιακών Μελετών, Oswaldo Molina.

Ο Πασκουέλ εξήγησε ότι «η οικονομική ένταξη είναι σημαντική, γιατί δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους ανθρώπους».

Χρηματοοικονομικά εργαλεία

Η Παγκόσμια Τράπεζα ορίζει τη χρηματοοικονομική ένταξη ως την πρόσβαση που έχουν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις σε διάφορα χρήσιμα και οικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες

«Ένα άτομο που χρησιμοποιεί τα πιο βασικά εργαλεία του χρηματοοικονομικού κόσμου, όπως ένα ψηφιακό πορτοφόλι ή έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου, είναι ένα άτομο που μπορεί όχι μόνο, για παράδειγμα, να συναλλάσσεται με μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά και πιο γρήγορα», δήλωσε.

Την κάνει επίσης κάποιον που «είναι λιγότερο εκτεθειμένος, για παράδειγμα, σε κλοπές» και «μπορεί να πληρώσει ή να λάβει πληρωμές από περισσότερα άτομα». «Ως εκ τούτου, υπάρχουν μεγαλύτερες οικονομικές ευκαιρίες, τόσο πιο εξελιγμένες και τόσο περισσότερο εισόδημα έχει ένας άνθρωπος. Οι ευκαιρίες επίσης αυξάνονται και όσο περισσότερα έσοδα, τόσο αυξάνονται και οι ευκαιρίες», εξήγησε ο διευθυντής της Credicorp.

Έτσι, όσοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική ένταξη μπορούν να «έχουν πίστωση», η οποία «σας επιτρέπει να κάνετε τα σχέδια πραγματικότητα , όπως να έχετε το δικό σας σπίτι ή να σπουδάζετε», καθώς και «να διευθύνετε μια επιχείρηση και να υποστηρίζετε την οικογένειά σας».

Δείκτης χρηματοοικονομικής ένταξης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Credicorp θα αποκαλύψει επίσης τα δεδομένα από τον τελευταίο της Δείκτη Χρηματοοικονομικής Ενσωμάτωσης , μια μέτρηση που αξιολογεί τη χρήση χρηματοοικονομικών μέσων, την προσβασιμότητα και την ποιότητά τους.

Στη μελέτη του 2022, η βαθμολογία ορίστηκε στο 44,2 στα 100 και προσδιόρισε τρεις βασικούς τομείς για περαιτέρω πρόοδο στη χρηματοοικονομική ένταξη, ο σημαντικότερος από τους οποίους ήταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Πηγή: EFE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...