Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώτος δικηγόρος – ρομπότ δουλεύει σε ΗΠΑ και Βρετανία

Θεωρείτε εφικτό ο επόμενος δικηγόρος σας να είναι ένα ρομπότ; Μπορεί αυτό να ακούγεται απίθανο, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιείται ολοένα και περισσότερο από τον νομικό κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

Ο Τζόσουα Μπράουντερ δημιούργησε την καινοτόμο εφαρμογή του «DoNotPay» (Μην Πληρώνετε), εμφανίζοντάς τη ως τον «πρώτο ρομποτικό δικηγόρο στον κόσμο». Η εφαρμογή βοηθάει τους χρήστες να συντάξουν επιστολές προς δικηγόρους ή δικαστικά όργανα, όπως για την αμφισβήτηση κλήσεων παράνομης στάθμευσης.

Οπως εξηγεί ο 24χρονος ιδιοκτήτης της εταιρίας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο:

«Οι χρήστες μπορούν να γράψουν το αίτημα ή τη διαφωνία τους με δικά τους λόγια και το -βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη- λογισμικό προτείνει τον νομικά ορθό τρόπο έκφρασης της ένστασης».

Με τη σημερινή μορφή της, βοηθάει τους χρήστες στη σύνταξη ενστάσεων και επιστολών για ασφαλιστικά ζητήματα, αιτήσεις χορήγησης τουριστικής βίζας, επιστολές παραπόνων προς επιχειρήσεις ή δημοτικές αρχές, την αποζημίωση για ακυρώσεις προπληρωμένων διακοπών ή συνδρομών σε γυμναστήρια.

Η εφαρμογή αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής, που εξαπλώθηκε σε Βρετανία και ΗΠΑ και ήδη χρησιμοποιείται από 150.000 συνδρομητές! Παρά τις επικρίσεις που δέχεται η εφαρμογή για την ανακρίβεια ορισμένων νομικών συμβουλών της, το λογισμικό του Μπράουντερ τιμήθηκε πέρυσι με βραβείο από τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο. Η πλειονότητα των δικηγόρων καλωσορίζει την «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης στο λειτούργημά τους, καθώς το λογισμικό απαλλάσσει τη νομική ομάδα από κοπιαστική εργασία και τη… λάντζα.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, η ποινικολόγος Σάλι Χόμπσον, στο Λονδίνο, χρησιμοποίησε το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης σε πρόσφατη περίπλοκη ποινική υπόθεση. Ο αλγόριθμος της επέτρεψε να αναλύσει περισσότερα από 10.000 έγγραφα, μειώνοντας το χρόνο προετοιμασίας της για το δικαστήριο κατά τέσσερις εβδομάδες και εξοικονομώντας περισσότερο από 50.000 στερλίνες. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να βοηθήσει σε περιπτώσεις όπως η Βραζιλία, όπου υπάρχουν 100 εκατομμύρια εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Θετική φέρεται να είναι η πρώτη αντίδραση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για εκεχειρία. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, οι Ισραηλινοί «είναι έτοιμοι...

ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματική διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας μετά την προειδοποίηση της κυβέρνησης του Ρισι Σουνακ ότι θα απορριφθεί...

ΔΙΕΘΝΗ

Το Σουδάν ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να εξετάσει αυτό που θεωρεί ως «επιθετικότητα» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) «εναντίον του...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών ΗΠΑ, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή...