Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δήμος Τήνου: Αποφασιστικές Κινήσεις για το Βιολογικό – Η επέμβαση της ΕΥΔΑΠ

Δήμος Τήνου: Αποφασιστικές Κινήσεις για το Βιολογικό – Η επέμβαση της ΕΥΔΑΠ

Διαβάστε τι αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Τήνου:

Μετά από μήνες απραξίας στο θέμα της δυσοσμίας του Βιολογικού Καθαρισμού στο νησί, εκκινήσαμε τις απαιτούμενες ενέργειες και εργασίες για να προλάβουμε τα χειρότερα στο θέμα του «Βιολογικού»!

Θέσαμε την συγκεκριμένη υλοποίηση ψηλά στις προτεραιότητές μας και αποφασίσαμε να πράξουμε όλα τα αναγκαία ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστεί με ακρίβεια το πρόβλημα και να δρομολογηθεί η λύση του ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των δημοτών και κατοίκων μας και ειδικότερα όσων βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις που δίκαια διαμαρτύρονται.

Είναι αλήθεια πως μόνο δύσκολα βρήκαμε μπροστά μας και έτσι προχωράμε! Προχωράμε  προτάσσοντας το συμφέρον του νησιού και την δημόσια υγεία εν προκειμένω. Δυστυχώς σ’ ένα κομβικό ζήτημα που αφορούσε την ποιότητα ζωής μας και προπάντων την δημόσια υγεία, χάθηκαν πολύτιμοι μήνες μέχρι να αναλάβουμε επίσημα καθήκοντα.

Αξίζει να τονίσουμε πως αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι το θέμα του Βιολογικού,  ήταν και το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έτσι χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος  αναζητήσαμε την καλύτερη και πιο συμφέρουσα λύση για το Δήμο.

Το τονίζουμε και θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για μια ακόμη φορά, πως από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους και καθημερινά, τόσο ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Αποχέτευσης κ. Γιάννης Ζαλώνης, αλλά και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος κ. Ιγνάτιος Δασύρας, μεθοδικά και συστηματικά εξετάζουν την καλύτερη δυνατή λύση για το πρόβλημα.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γνωρίζουν οι δημότες μας – και τούτο τεκμαίρεται – πως ακόμα και πριν αναλάβει  επίσημα καθήκοντα, ο Δήμαρχος Τήνου με μεγάλη αγωνία ασχολήθηκε υπεύθυνα με το ζήτημα με συναντήσεις επί συναντήσεων τόσο επιτόπια στο νησί όσο και στην πρωτεύουσα.

Πλέον υπό την καθοδήγηση και παρουσία της ΕΥΔΑΠ, η οποία διαθέτει άρτια τεχνογνωσία και επιστημονικές λύσεις γύρω από το συγκεκριμένο πρόβλημα, ξεκινήσαμε το πρώτο βήμα για την προσωρινή λύση του ζητήματος, στοχεύοντας δυναμικά την οριστική.

Μετά από αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού στην διάρκεια των προηγούμενων ημερών, βρέθηκε συνεργείο της ΕΥΔΑΠ, αποτελούμενο από οχτώ εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη της εταιρίας και με τον πιο σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό επιχείρησαν με τον καταλληλότερο τρόπο να δώσουν μια πρώτη λύση στο φλέγον ζήτημα! Οι προσπάθειες για την οριστική λύση συνεχίζονται με στόχο το συντομότερο δυνατό να δώσουμε λύσεις προκειμένου να λυθεί οριστικά το ζήτημα με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους δημότες μας.

Ευχαριστούμε θερμά την διοίκηση και όλα τα στελέχη της ΕΥΔΑΠ καθώς και της ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ, για την προθυμία και τη συνδρομή προς τον Δήμο μας, στην επίλυση των προβλημάτων του «Βιολογικού».

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ο Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, ως βατραχάνθρωπος του Λιμενικού, έχει υπηρετήσει την πατρίδα με και χωρίς τη στολή του, και αυτό είναι κάτι που θέλει να επαναλάβει, υπό...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Marie Claire: Βιώσιμες Κυκλάδες και Ελληνικό καλοκαίρι – Στο κάδρο η Νάξος και οι ομορφιές της Μία ακόμη σπουδαία πρωτοβουλία ανέλαβε η κα Μαρία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πράσινο Ταμείο: 30 εκατ. ευρώ για πυροπροστασία – Ποια νησιά των Κυκλάδων θα λάβουν μέρος χρημάτων Πόροι ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδές ασθενών από Άνδρο και Φολέγανδρο Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα...