Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έδωσε στις δύο κόρες της, 15 και 5 ετών, ζελεδάκια με μελατονίνη και μετά τις σκότωσε

Μια μητέρα από τη βόρεια Βιρτζίνια νάρκωσε τις δύο κόρες της με αρκουδάκια που περιείχαν μελατονίνη πριν τις πυροβολήσει θανάσιμα στα κρεβάτια τους. Η Veronica Youngblood, 38 ετών καταδικάστηκε την Παρασκευή σε 78 χρόνια φυλάκισης.

Η 38χρονη συνελήφθη τον Αύγουστο του 2018 αφού πυροβόλησε τις κόρες Sharon Castro, 15 ετών, και Brooklynn Youngblood, 5 ετών, στο διαμέρισμά τους στο McLean στη Βιρτζίνια.

Η Sharon, η μεγαλύτερη κόρη, κατάφερε να καλέσει την Αστυνομία και να πει ότι την είχε πυροβολήσει η μητέρα της. Οι ένορκοι άκουσαν μια ηχογράφηση αυτής της κλήσης κατά τη διάρκεια μιας δίκης δύο εβδομάδων που ήταν τόσο τραυματική που οι ένορκοι οι ένορκοι κατέληξαν να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη.

Η Youngblood είπε στους ντετέκτιβ ότι σχεδίαζε να σκοτώσει τα παιδιά και να αυτοκτονήσει μετά από μια παρατεταμένη διαμάχη για την κηδεμονία. Ο Ron Youngblood, ο πρώην σύζυγός της, δήλωσε στο Associated Press μετά την ακροαματική διαδικασία ότι ήθελε να μετακομίσει στο Μιζούρι και με τις δύο κόρες του, αλλά δέχτηκε απρόθυμα να πάρει μόνο την μικρή μετά την αντίρρηση της πρώην συζύγου του.

Η 38χρονη, κι ενώ ψυχοραγούσε η 15χρονη κόρη της, τηλεφώνησε στον πρώην σύζυγό της για να του πει ότι τον μισούσε και ότι είχε πυροβολήσει τα παιδιά. Το μικρότερο παιδί είχε πεθάνει από πυροβολισμό στο κεφάλι επί τόπου, ενώ η μεγάλη κόρη πυροβολήθηκε μία φορά στην πλάτη και μία στο στήθος και πέθανε στο νοσοκομείο.

Οι δικαστές δεν πίστεψαν ότι η «ψυχική ασθένεια» έπαιξε ρόλο στην απόφαση της Youngblood να δώσει στα παιδιά της ζελεδάκια με μελατονίνη, για να κοιμηθούν προτού τα πυροβολήσει.

Πριν καταδικαστεί την Παρασκευή, η Youngblood μίλησε για περισσότερα από 30 λεπτά για τις κόρες της και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να τις μεγαλώσει. «Ήμουν καλή μητέρα, αλλά κάτι συνέβη, δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω» υποστήριξε.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει οι δύο ποινές για φόνο να εκτελούνται ταυτόχρονα αντί για διαδοχικές, γεγονός που θα μείωνε την ποινή από 78 χρόνια σε 42 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της δίκης, η Youngblood δήλωσε αθώα για λόγους παραφροσύνης, αλλά η ένσταση της απορρίφθηκε.

Ο δικαστής Bellows είπε κατά την καταδίκη: «Οι γονείς έχουν πολλές ευθύνες, αλλά καμία δεν είναι πιο σοβαρή από το να κρατούν τα παιδιά τους ασφαλή. Δυστυχώς, η μητέρα τους έγινε το όργανο του θανάτου τους». Η εισαγγελέας Kelsey Gill είπε ότι οι δολοφονίες ήταν σκόπιμες και ότι η Youngblood αγόρασε το όπλο που χρησιμοποίησε μια εβδομάδα πριν.

Η δημόσια συνήγορος Dawn Butorac σημείωσε ότι αναμένει η Youngblood να ασκήσει έφεση.

Ο εισαγγελέας της Κοινοπολιτείας της κομητείας Fairfax Steve Descano, το γραφείο του οποίου άσκησε δίωξη στην υπόθεση, αναφέρει σε δήλωση μετά την ακρόαση της ποινής: «Τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει σε αυτά τα παιδιά τις ζωές που τους αφαιρέθηκαν, αλλά η σημερινή ποινή αποτελεί μέτρο δικαιοσύνη για την οικογένειά τους».

Ο Ron Youngblood, δήλωσε ότι ήταν τόσο επώδυνο να είναι στο δικαστήριο.ακούει τα λόγια της γυναίκας που σκότωσε τις κόρες του. Είπε ότι γνώριζε ότι η πρώην σύζυγός του τον μισούσε αλλά «ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο στα κορίτσια μας».

Πηγή: AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αξιωματούχοι της Ναμίμπια εξέφρασαν την οργή τους όταν τουρίστες φωτογραφήθηκαν να ποζάρουν γυμνοί σε ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα της χώρας, τον αμμόλοφο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου καθώς ωριμάζουν οι επενδύσεις σε νέες μονάδες εξαγωγής LNG. Σε ομιλία...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας από τους δύο διασώστες υπεύθυνους για τον θάνατο του Ελάιζα ΜακΚλέιν, ενός νεαρού Αφροαμερικανού στον οποίο χορήγησαν κεταμίνη μετά τη σύλληψή του το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η άμμος τελειώνει στην κλεψύδρα και οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% – 6% του συνόλου, που δεν έχουν συμμορφωθεί θα πρέπει να το...