Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

«Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα» – Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σπάει τη σιωπή του στη Le Figaro

Με μια δημόσια επιστολή του στην Le Figaro ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ σπάει τη σιωπή του και αρνείται όλες τις κατηγορίες περί βιασμού.

Ο ηθοποιός, που βρίσκεται υπό έρευνα από το 2020 με την κατηγορία βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης κατά της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ (Charlotte Arnould), σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή 1η Οκτωβρίου στον ιστότοπο της γαλλική εφημερίδας, αρνείται τις κατηγορίες. «Ούτε βιαστής, ούτε αρπακτικό» λέει καταγγέλλοντας ένα «λιντσάρισμα» που ενορχηστρώθηκε από το «δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης».

«Δεν μπορώ πλέον να συναινέσω σε όσα ακούω και διαβάζω για τον εαυτό μου τους τελευταίους μήνες. Νόμιζα ότι δεν με νοιάζει, αλλά όχι, στην πραγματικότητα όλα αυτά με έχουν καταβάλει. Όλα με επηρεάζουν» έγραψε ο 74χρονος ηθοποιός στην ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε την Κυριακή η Οκτωβρίου.

Χωρίς να την κατονομάζει, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιτίθεται στη Σαρλότ Αρνόλντ, την ηθοποιό που κατέθεσε μήνυση εναντίον του για δύο βιασμούς το 2018.

«Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα» γράφει ακόμα. «Μια γυναίκα ήρθε μια φορά στο σπίτι μου και ανέβηκε στο δωμάτιό μου με τη θέλησή της. Τώρα λέει ότι βιάστηκε (…) Δεν υπήρξε ποτέ εξαναγκασμός, βία ή διαμαρτυρία μεταξύ μας», προσθέτει ο ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι 13 γυναίκες έχουν καταγγείλει ανεπιθύμητα αγγίγματα και άσεμνα σεξουαλικά σχόλια από τον Γάλλο ηθοποιό, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, μεταξύ 2004 και 2022. Οι γυναίκες μίλησαν στον γαλλικό ερευνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «Médiapart», στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας για τον Γάλλο αστέρα του κινηματογράφου. Το 2018, και στον απόηχο του κινήματος #MeToo, η Γαλλίδα ηθοποιόςΣαρλότ Αρνούλ κατέθεσε μήνυση για βιασμό εναντίον του. Κατηγόρησε τον ηθοποιό, ο οποίος ήταν στενός φίλος του πατέρα της, ότι τη βίασε και της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές στην έπαυλή του στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2018, αφού πήγε σε αυτόν για συμβουλές υποκριτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό ζήτημα με τις αμερικανικές δυνάμεις στον Νίγηρα, μερικές ώρες αφού το...

ΕΛΛΑΔΑ

Η μικρή ενίσχυση των ανέμων (στα νότια φθάνουν σύμφωνα με την ΕΜΥ τα 7 μποφόρ) προκαλεί μικροπροβλήματα σε δρομολόγια πλοίων κυρίως στον Αργοσαρωνικό. Σύμφωνα...

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγία Τριάδα Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στην πυρκαγιά μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Κέρκυρα επέλεξε για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα, ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, βέβαια, προχώρησε και σε συναντήσεις...