Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας «φαίνεται να προκλήθηκε από την άλλη πλευρά»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ, για την «αδιαμφισβήτητη» υποστήριξή του προς το Ισραήλ.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στο πλευρό του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι φαίνεται πως η «άλλη πλευρά» φέρει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας.

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την άλλη πλευρά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς.

«Οι ΗΠΑ θρηνούν μαζί με το Ισραήλ», ανέφερε ακόμα, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ακόμα πως η Χαμάς διέπραξε χειρότερες θηριωδίες από τον ISIS.

Ο Τζο Μπάιντεν έφτασε στο Ισραήλ σήμερα το πρωί και έχει μία σύντομη διμερή συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο αγκάλιασε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην πίστα του αεροδρομίου. Μίλησαν για λίγο προτού αναχωρήσουν επιβαίνοντας σε αυτοκινητοπομπή.

(AP Photo/Evan Vucci)

«Καλωσορίσατε κύριε πρόεδρε, ο Θεός να σας έχει καλά που προστατεύετε το έθνος του Ισραήλ», είπε ο Χέρτζογκ στον Μπάιντεν, σύμφωνα με το γραφείο του ισραηλινού προέδρου.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος εκτός από τη συνάντηση μετον Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα έχει συνάντηση με το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και αργότερα συνάντηση με Ισραηλινούς ανταποκριτές. Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί με μερικές από τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα κατά τις επιθέσεις της Χαμάς και τέλος θα κάνει δημόσιες δηλώσεις.

Εν τω μεταξύ, την αναβολή της τετραμερούς συνόδου στο Αμμάν της Ιορδανίας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά την ακύρωση των συναντήσεων του Μαχμούτ Αμπάς, του βασιλιά Αμπντάλα και του Αλ Σίσι με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....