Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλες διαδηλώσεις σε Nέα Υόρκη και Λονδίνο για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο 28/10, στους δρόμους του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, για να διαμαρτυρηθούν για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Μπρούκλιν, η μεγαλύτερη συνοικία της Νέας Υόρκης, όπου ζουν 1,6 ως 2 εκατομμύρια εβραίοι και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι, συγκλονίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και ολονυχτίες υπέρ των Παλαιστινίων ή υπέρ του Ισραήλ.

Μαζική καθιστική διαμαρτυρία κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα διοργανώθηκε και από εβραϊκή οργάνωση της Νέας Υόρκης την Παρασκευή στον σταθμό Γκραντ Σέντραλ του Μανχάταν και εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία κατά τη διάλυσή της.

Χθες, Σάββατο, οργανώσεις είχαν καλέσει “να πλημμυρίσει το Μπρούκλιν” από ανθρωποθάλασσα για να “ζητήσει σαφώς την απελευθέρωση στη διάρκεια της ζωής μας όλων των Παλαιστινίων” που ζουν “υπό κατοχή για 75 χρόνια”, δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, ο 21χρονος Αμπντάλα Ακλ.

Η Νερντίν Κισουάνι, διοργανώτρια της διαδήλωσης, έβαλε στο στόχαστρο τους Αμερικανούς “πολιτικούς”, η κυβέρνηση των οποίων υποστηρίζει σθεναρά το συμμαχικό Ισραήλ, όπως “ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς και η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, οι οποίοι έχουν και οι δύο δεσμευτεί για άνευ όρων υποστήριξη” του εβραϊκού κράτους.

Ο Άνταμς, δήμαρχος πόλης σχεδόν 9 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ζει η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα στον κόσμο μετά το Ισραήλ, έχει επανειλημμένως βεβαιώσει σε φιλοϊσραηλινές διαδηλώσεις ότι “η μάχη” του Ισραήλ είναι επίσης και μάχη της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο για την ακτιβίστρια Νερντίν Κισουάνι, οι ντόπιοι αιρετοί “δεν αντιπροσωπεύουν την πόλη της Νέας Υόρκης”, ένα μωσαϊκό πολλών πολιτισμών και θρησκειών.

Η αστυνομία δεν παρέχει στοιχεία για τον αριθμό των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις, αλλά μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης και το AFPTV υπολόγισαν το πλήθος σε “χιλιάδες” διαδηλωτές που κρατούσαν πανό με τα συνθήματα “Ελεύθερη Παλαιστίνη” και “Με όλα τα απαραίτητα μέσα”.

“Βρισκόμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας. Είμαστε ένα έθνος, αδέλφια, μία μουσουλμανική χώρα”, δήλωσε ο 23χρονος Νεοϋρκέζος Γιόνες Σαχάιλ.

Το πλήθος, το οποίο ξεκίνησε από το Μουσείο του Μπρούκλιν, έφτασε στη γνωστή γέφυρα του Μπρούκλιν, η οποία το συνδέει με το νησί του Μανχάταν και στην οποία η αστυνομία αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία λόγω του κόσμου.

Λονδίνο

Στο Λονδίνο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή σε συγκεντρώσεις υπέρ της ειρήνης και της κατάπαυσης των εχθροπραξιών στη Γάζα, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28/10 στο Λονδίνο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....