Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Β. Μακεδονία: Σύλληψη επιχειρηματιών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος

Η αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας προχώρησε σε σύλληψη 20 επιχειρηματιών, η ταυτότητα των οποίων δεν έγινε γνωστή. Είναι ύποπτοι για διάφορα ποινικά αδικήματα, όπως: φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πλαστογραφία τιμολογίων, προκαλώντας ζημία στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Η Εισαγγελία των Σκοπίων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 26 ιδιοκτήτες και διευθυντές 28 εταιρειών βρίσκονται υπό έρευνα. Κατά την αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αλυσίδα», οι αρχές εξασφάλισαν αρκετά έγγραφα, ενώ συλλήψεις έγιναν σε αρκετές πόλεις.

Σύμφωνα με τις έρευνες τρία άτομα επινόησαν σχέδιο το 2019 στην πόλη Νεγκοτίνα για να επωφεληθούν παράνομα. Αργότερα εντάχθηκαν και άλλοι επιχειρηματίες με σκοπό να επωφεληθούν διαπράττοντας φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελία αναφέρει ότι τα πρόσωπα που ερευνώνται εν γνώσει τους είχαν ετοιμάσει τιμολόγια με ΦΠΑ για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει πληρωμές για αυτά τα τιμολόγια.

Η εισαγγελία ζήτησε την κράτηση για 13 υπόπτους, ένας εκ των οποίων σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ στους υπόλοιπους αφαιρέθηκαν τα διαβατήρια. Επίσης, έχει ζητηθεί κατάσχεση του ακινήτου για πέντε άτομα και επτά εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Βόρειας Μακεδονίας, για αυτά τα αδικήματα η ποινή μπορεί να είναι από 1 έως 10 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή: VOA, abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε νέες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου στη Γάζα προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δύο ακόμα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πολιτείας. Είχε προηγηθεί αίτημα...

ΔΙΕΘΝΗ

Η παγκόσμια κοινότητα έχει στραμμένο το βλέμμα στις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Εκεί όπου η Εβδομάδα των Παθών κρατά επτά ολόκληρους μήνες και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024, Επιτηρητικά Φυλάκια της περιοχής ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ, στο νησιωτικό σύμπλεγμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από οκτώ δεκαετίες εντοπίστηκε το ναυάγιο του ναρκαλιευτικού «Σπερχειός» που βυθίστηκε το 1945 σε βάθος 153 μέτρων στον Αργοσαρωνικό, βορειοανατολικά της Ύδρας, και...