Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 84% των θυμάτων διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης

Αγόρια και κορίτσια  αρχίζουν να αλληλεπιδρούν μέσω του διαδικτύου σε όλο και πιο μικρή ηλικία. Αυτό έχει προειδοποιήσει η  Save The Children  σε μια έκθεση στην οποία αποκαλύπτει ότι η  ηλικία πρώτης πρόσβασης είναι ήδη 7 ετών  και  το διαδίκτυο χρησιμοποιείται από το 95,1% των αγοριών και των κοριτσιών μεταξύ 10 και 15 ετών.

Με τους κινδύνους που συνεπάγεται. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών,  το 2022, υποβλήθηκαν 954 καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα στο διαδίκτυο, στα οποία θύμα ήταν παιδί ή έφηβος.

Επιπλέον, οι καταγγελίες που έχουν παιδιά και εφήβους ως θύματα αντιπροσωπεύουν  το 84% του συνόλου αυτών των τύπων εγκλημάτων, αναφέρει η  Save The Children.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο θύτης κερδίζει σταδιακά την εμπιστοσύνη του θύματος για να το εμπλέξει σε σεξουαλική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από συζήτηση για σεξ και λήψη φωτογραφιών ή βίντεο έως σεξουαλική επαφή, λέει η Catalina Perazzo, διευθύντρια του κοινωνική και πολιτική υπεράσπιση στο  Save the Children.

Σχεδόν στις  μισές περιπτώσεις  σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσω του διαδικτύου, ο δράστης είναι άγνωστο άτομο και το 95,1% των κακοποιών δεν έχουν κανένα ποινικό μητρώο.

Αυτά είναι δεδομένα από την τελευταία  έκθεση Save the Children,

Ανάλυση ποινών για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών και κοριτσιών στην Ισπανία. Έχουν αναλυθεί σχεδόν 400 δικαστικές ποινές περιπτώσεων αυτού του είδους βίας στην Ισπανία, εκ των οποίων  οι 33 αφορούν αποκλειστικά διαδικτυακή κακοποίηση.

Τα κορίτσια αντιπροσωπεύουν το 57,4% του συνόλου των θυμάτων, ενώ  τα αγόρια είναι θύματα στο 42,6% των περιπτώσεων. Αυτά  τα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με αυτά της σωματικής σεξουαλικής κακοποίησης, όπου 8 στα 10 θύματα είναι κορίτσια.

Επιπλέον, η ηλικία κατά την οποία αρχίζει να εμφανίζεται η κακοποίηση αυξάνεται επίσης, πηγαίνοντας από τα  11 χρόνια στη σωματική κακοποίηση στα 13 χρόνια στην διαδικτυακή περιποίηση.

Η Save the Children  εκφράζει επίσης την  ανησυχία της για τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών. Κατά την περίοδο που αναλύθηκε, το 67% των διαδικασιών διήρκεσε μεταξύ δύο και τριών ετών.

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο , σύμφωνα με τη ΜΚΟ, να υπάρχει μια εξειδικευμένη Δικαιοσύνη  που να προστατεύει και να εγγυάται τα δικαιώματα των παιδιών θύματα κάθε είδους βίας, όπως η σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου.

«Επιπλέον,  η ασφαλής και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου από αγόρια και κορίτσια είναι απαραίτητη. Για την ασφάλεια τους, πρέπει να τους παρέχουμε επαρκή εργαλεία για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους καταστάσεις και να τους βοηθήσουμε να εντοπίσουν εκείνες στις οποίες μπορεί να κινδυνεύουν», προσθέτει ο Perazzo.

Πηγή: RTVE.es

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης που αποσκοπεί στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι φοιτητές στις ΗΠΑ συνεχίζουν τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, καθώς προχώρησαν σε συνελεύσεις και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις τους και ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός...