Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα δεν αναφέρει «κανέναν νέο ή ασυνήθιστο παθογόνο παράγοντα» που να συνδέεται με αναπνευστικές νόσους, λέει ο ΠΟΥ

Η Κίνα αναφέρει ότι δεν έχει εντοπίσει κανένα νέο ή ασυνήθιστο παθογόνο που να συνδέεται με την αύξηση των κρουσμάτων πνευμονικών νόσων στο βόρειο τμήμα της, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αφότου ζήτησε λεπτομερείς πληροφορίες από το Πεκίνο.

«Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχει ανιχνευθεί κανένα νέο ή ασυνήθιστο παθογόνο, ούτε ασυνήθιστες κλινικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Λιαονίνγκ, αλλά μόνο η γενική αύξηση του αριθμού κρουσμάτων αναπνευστικών ασθενειών που οφείλονται σε γνωστά παθογόνα», δήλωσε ο ΠΟΥ σε δελτίο Τύπου.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ μελετά τα δεδομένα των κινεζικών συστημάτων παρακολούθησης που δείχνουν σημαντική αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών μεταξύ των παιδιών στη βόρεια Κίνα.

Ανέφερε ότι είχε υποβάλει επίσημο αίτημα στο Πεκίνο για περισσότερα στοιχεία, αλλά η κινεζική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο σήμερα.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι οργανώθηκε τηλεδιάσκεψη σήμερα με το Κινεζικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων και το Νοσοκομείο Παίδων του Πεκίνου, με τη βοήθεια της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στον κινεζικό λαό να τηρεί τα “μέτρα που στοχεύουν στη μείωση του κινδύνου αναπνευστικής νόσου”.

Συνιστάται ήδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και γενικότερα κατά τη διάρκεια των επιδημιών, ο εμβολιασμός, η απομάκρυνση από τους ασθενείς, η απομόνωση σε περίπτωση συμπτωμάτων, η διενέργεια τεστ και η περίθαλψη εάν χρειαστεί, όπως και η χρήση μάσκας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στις 13 Νοεμβρίου, οι κινεζικές αρχές απέδωσαν αυτή την αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών στην εγκατάλειψη φέτος των υγειονομικών περιορισμών κατά της Covid και στην κυκλοφορία γνωστών παθογόνων παραγόντων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....