Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κατασκοπευτικός δορυφόρος της Βόρειας Κορέας φωτογράφησε Ρώμη και Πεντάγωνο

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA δημοσιεύει σήμερα πως ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν είδε δορυφορικές φωτογραφίες “της Ρώμης της Ιταλίας”, “της αεροπορικής βάσης Άντερσον που ελήφθησαν πάνω από το Γκουάμ στον Ειρηνικό, και πιλοτικές δορυφορικές εικόνες άλλων περιοχών”.

Επίσης, γίνεται λόγος και για “λεπτομερείς δορυφορικές φωτογραφίες του Ναυτικού Σταθμού του Νόρφολκ, των Ναυπηγείων του Νιούπορτ Νιους και ενός αεροδρομίου της Βιρτζίνια των ΗΠΑ”, “του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου της Ουάσινγκτον, και άλλων αντικειμένων”.

Η KCNA κάνει λόγο και για “τέσσερα πυρηνικά αεροπλανοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και ένα βρετανικό αεροπλανοφόρο που εντοπίστηκαν στις φωτογραφίες του ναυτικού σταθμού του Νόρφολκ και των ναυπηγείων του Νιούπορτ Νιους”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν “έλαβε έκθεση σχετικά με τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τη λειτουργία ενός αναγνωριστικού δορυφόρου” και “εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για την επιτυχή προετοιμασία της λειτουργίας του αναγνωριστικού δορυφόρου “Malligyong-1” πριν από την έναρξη της επίσημης αποστολής του”.

Υπενθυμίζεται πως ύστερα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, τον Μάιο και τον Αύγουστο, ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε την Τρίτη έθεσε σε τροχιά τον στρατιωτικό δορυφόρο παρατήρησης «Malligyong-1», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως αναφέρει το ERTNEWS, η είδηση επιβεβαιώθηκε από τη Νότια Κορέα, και τη Δευτέρα 27/11 ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, πολλές χώρες της Δύσης, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα καταδίκασαν την εκτόξευση ως κατάφωρη παραβίαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επειδή έγινε χρήση τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων.

Από το μέρος της η Βόρεια Κορέα, δια στόματος του πρεσβευτή της στον ΟΗΕ, Κιμ Σονγκ, ισχυρίστηκε πως «είναι νόμιμο δικαίωμα της Βόρειας Κορέας, ως αντιμαχόμενης πλευράς, να αναπτύσσει, να δοκιμάζει, να κατασκευάζει και να κατέχει οπλικά συστήματα αντίστοιχα με εκείνα που διαθέτουν ή αναπτύσσουν οι ΗΠΑ».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε σήμερα την πρόσφατη εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων στην Ευρώπη και την απέδωσε στη Ρωσία, όπως ήδη έκαναν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «News247» επισήμανε ότι «υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συσσωρευμένη πείρα στον λαό μας...