Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Περισσότερο κριτική στάση έναντι του Ισραήλ σηματοδοτεί δήλωση της υπουργού Εξωτερικών

Η Γερμανία αναμένει από το Ισραήλ να προσαρμόσει τη στρατιωτική του στρατηγική για να αποτρέψει περισσότερα δεινά μεταξύ των Παλαιστινίων αμάχων”, δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock, σηματοδοτώντας μια στροφή του Βερολίνου σε μια πιο κριτική στάση απέναντι στον σύμμαχο του.

Η Γερμανία υποστηρίζει σταθερά το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη του Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο στην απάντησή του στις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά γενικά απέφυγε να επικρίνει ανοιχτά τις ενέργειες του ισραηλινού στρατού στα παλαιστινιακά εδάφη.

Όμως την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία φάνηκε να εγκαταλείπει αυτή την τακτική της  στην COP28 στο Ντουμπάι, όταν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου  είπε πως «αναμένουμε από το Ισραήλ να επιτρέψει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, ειδικά στο βορρά, για να διασφαλίσει ότι οι ενέργειες του στρατού του θα είναι πιο στοχευμένες και θα προκαλέσουν λιγότερες απώλειες αμάχων».

Οι περισσότεροι από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

«Ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει αυτόν τον πόλεμο είναι ουσιαστικός για την προοπτική μιας πολιτικής λύσης», επέμεινε η Baerbock .

Την περασμένη εβδομάδα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων κατά ορισμένων Εβραίων εποίκων μετά τις επιθέσεις σε Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει παρόμοιες κυρώσεις.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 31 τραυματίστηκαν σε τροχαίο χθες Κυριακή στο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές. Το δυστύχημα έγινε στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Ισραήλ και στην Ιορδανία την Μεγάλη Τετάρτη, την επομένη της συμμετοχής του σε σύνοδο...

ΔΙΕΘΝΗ

Επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν στον Ισημερινό κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιφέρεια της Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), πλέον επίκεντρο της βίας στη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία το...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών εστιάζει την προσοχή της η κυβέρνηση και αυτά αναμένεται να απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκινά στις...