Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Αντίθετος στην επίσπευση της ένταξης στην Ε.Ε της Ουκρανίας και Μολδαβίας, ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ

Ο Αυστριακός καγκελάριος Karl Nehammer είναι κατηγορηματικά ενάντιος στην «επιταχυνόμενη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ» για την Ουκρανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Τύπου του αυστριακού κοινοβουλίου, επικαλούμενη τα ουκρανικά ΜΜΕ.

Σε συζήτηση με Αυστριακούς βουλευτές που είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Αυστριακός καγκελάριος διευκρίνισε ότι «η Αυστρία δεν θα συμφωνήσει στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία υπό τις τρέχουσες συνθήκες», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει προνομιακή μεταχείριση για την Ουκρανία» και ούτε για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μια χώρα σε ενταξιακή διαδικασία.

Επίσης, ο Karl Nehammer επέπληξε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, επειδή δεν συμβουλεύτηκε τα κράτη μέλη της ΕΕ όταν ανακοίνωσε την προοπτική έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

Ο Αυστριακός καγκελάριος, θεωρεί  ότι πρέπει πρώτα να εφαρμοστούν εσωτερικές μεταρρυθμίσεις για να «προσαρμοσθεί» η ΕΕ στη διεύρυνση.

«Γενικά, η Αυστρία συνεχίζει να ακολουθεί τη γραμμή της ΕΕ όσον αφορά την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία, χωρίς όμως να παραβιάσει την ουδετερότητα της», εξήγησε ο Νεχάμερ. «Πρόκειται κυρίως για οικονομική βοήθεια για τη στήριξη της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας βρίσκεται στην ατζέντα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Για να ανοίξουν αυτές οι διαπραγματεύσεις, απαιτείται ομόφωνη απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έδειξε ότι αντιτίθεται στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και ζήτησε την απόσυρση αυτού του θέματος από την ατζέντα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής.

Πηγή: agerpres.ro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ έχει συμφωνήσει να ακούσει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις των ΗΠΑ πριν από μια εισβολή στη Ράφα της Γάζας, όπως δήλωσε ο...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένταλμα σύλληψης για τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ σχεδιάζει να εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο αναλυτής...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομπακχμούτιβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της Ουκρανίας, κοντά στο Οσερέτινε, που έχει γίνει επίκεντρο των μαχών τις τελευταίες μέρες,...