Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία ενόψει Πρωτοχρονιάς: Σε ετοιμότητα οι αρχές σε πόλεις της Δύσης υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Στην βαριά «σκιά» του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει Πρωτοχρονιάς. Πρωτοφανής είναι η κινητοποίηση στη Γαλλία, με την κυβέρνηση Μακρόν να βγάζει στους δρόμους 90.000 αστυνομικούς, ενώ τεράστια αστυνομική επιχείρηση ετοιμάζουν οι αρχές ασφαλείας του Βερολίνου. Στην προσαγωγή 189 υπόπτων για σχέσεις με τον ISIS, προχώρησαν οι Αρχές στην Τουρκία.

www.ert.gr

Στόχος των υπηρεσιών ασφαλείας στις μεγαλουπόλεις της Δύσης να είναι ειρηνικός ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και να αποτραπούν βίαια επεισόδια που θα μπορούσαν να επισκιάσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις ή να προκαλέσουν θύματα.

Προετοιμασίες πολεμικής εισβολής θυμίζουν τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία. «Ζήτησα εξαιρετικά ισχυρή κινητοποίηση της αστυνομίας και της χωροφυλακής στο πλαίσιο της πολύ υψηλής τρομοκρατικής απειλής εξ αιτίας των γεγονότων στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Όπως γνωρίζετε η Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά προσφάτως αποτελεί στόχο τρομοκρατικών απειλών» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζεράρ Νταρμανίν.

Σε ολόκληρη τη χώρα σε επιφυλακή έχουν τεθεί περισσότεροι από 90.000 αστυνομικοί και 5.000 στρατιώτες, δεκάδες χιλιάδες πυροσβέστες και ομάδες πολιτικής προστασίας.

Την Πόλη του Φωτός περιφρουρούν ήδη 6.000 αστυνομικοί και 2 ελικόπτερα από αέρος. Με διάταγμα του αρχηγού της αστυνομίας απαγορεύθηκε η μεταφορά και πώληση αλκοόλ γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου και στη Λεωφόρο των Ηλυσίων, όπου υπολογίζεται ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι θα υποδεχθούν το 2024.

Μετά την πικρή εμπειρία της περσινής Πρωτοχρονιάς στη γερμανική πρωτεύουσα και τις επιθέσεις εναντίον μελών των δυνάμεων ασφαλείας, η αστυνομία του Βερολίνου κυκλοφόρησε βίντεο υπενθυμίζοντας στο κοινό ότι η Πρωτοχρονιά είναι γιορτή και η περιφρούρησή της υπόθεση όλων.

Η τουρκική αστυνομία, για να αποτρέψει πιθανή τρομοκρατική ενέργεια εκ μέρους της ISIS, προχώρησε σε 189 προσαγωγές σε 37 επαρχίες.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης επί της λεωφόρου Πειραιώς. Δύο γυναίκες, ηλικίας 53 και 33 ετών, που συνόδευαν τρία ανήλικα παιδιά,...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Αρχές τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 8 ατόμων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς. Πρόκειται για...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν χθες Τετάρτη τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη διεθνή Σύμβαση για την απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΣΧΟ) κάνοντας χρήση του ασφυξιογόνου...

ΔΙΕΘΝΗ

Την πλήρη άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία και την κατάργηση της ετήσιας ανανέωσης του, προβλέπει διακομματικό νομοσχέδιο που κατέθεσαν στη Βουλή...